Garmin har de seneste år været førende inden for cykelcomputere med GPS, og nu kommer Edge 520. Allerede inden den er landet i de danske butikker, er der stor hype, specielt for de ryttere der bruger Strava.


Vores vurdering af Garmin Edge 520

Test score af Garmin Edge 520

Funktionalitet: 9

Design: 9

Pris: 7

Total Score: 8.3 ud af 10

Anmeldt af Jónas Thor Björnsson

Garmins cykelcomputere er ved at være hvermands eje, man ser dem i hvert fald tit blandt danske mountainbikere. Der findes flere modeller, som hver i sær kan en masse ting. Vi bruger vores cykelcomputer på forskellige måder, og vi har også vores egne præferencer for hvad de skal kunne. For nogle, der skal computeren kunne det hele, mens for andre er det kun de basale ting den skal kunne.

Den helt store feature ved Garmin Edge 520 er netop, at det er den første cykelcomputer der er kompatibel med Strava Live-segmenter og omfatter en tre-måneders prøveversion af Strava Premium. Det betyder at du kan få feedback i realtid, og kan se præcis hvor et segment starter og slutter. Når du har fuldført et segment, kan du få vist ranglisteplaceringer direkte på skærmen af din Edge 520.

Specifikationer

Skærmen på Edge 520

Garmin Edge 520 Strava segment520’eren er 49 x 73 mm (21 mm i højden), hvilket betyder at det er en lille og kompakt cykelcomputer. Der er dog givet mere plads til skærmen, hvilket har givet plads til en 2,3″ farveskærm, med høj opløsning. Garmin siger selv at batterilevetiden er op til 15 timer.

Edge 520 er størrelses mæssig lidt mindre end en Garmin 510. Den er 3 mm smallere og hele 13 mm kortere end 510’eren. Garmin har formået at lave samme størrelse skærm, men 520 har en bedre opløsning.

Til forskel fra 510 (810, 1000), så er der ikke touchskærm på 520. Menuerne er dog nemme at tilgå ved hjælp af de 5 knapper på siden af skærmen.

Bluetooth / Smartphone notificationsGarmin Edge 520 smart notifications

520 er selvfølgelig og blevet kompatibel med din smartphone, så du via Bluetooth kan få smart-notifications. Det betyder at dine SMS og opkald kan vises på skærmen. Det kan være smart, hvis man ikke vil misse et opkald, eller bare gerne vil følge med i de SMS’er der tikker ind.

Pris og links

Garmin Edge 520 kommer i en Bundle udgave, som er den vi har testet.

Bundle udgaven indeholder:

  • Edge 520
  • Pulsmåler
  • Kadencesensor
  • Hastighedssensor
  • Holder (standard med kvart drejning og out-front)
  • USB-kabel
  • Strop
  • Vejledning

Test: Garmin Edge 520

Garmin har med sin Edge 520 opdateret deres 500 serie betragteligt. De er kommet op på et helt andet niveau, og har formået at putte utallige nyttige funktioner ind i deres computer. Som bruger af computeren, er det forskellige funktioner man sætter pris på, og så er fokus på computeren forskellig i forhold til den måde man køre mountianbike på.

520’eren har i forhold til sine forgængere et meget mere aerodynamiske design. Kassen er mere flad, og skærmen fylder hele toppen. Garmin har formået at udnytte et meget større areal til skærm, og har dermed ikke så meget ligegyldig kant.

Computeren har lagt det traditionelle cykelcomputer look fra sig, og har fået et flot smart phone lignende look. Der er dog stadig tale om en mindre cykelcomputer, som ikke fylder alverden på styret. Skærmen er på 2,3′ og i farver og virkelig flot billedkvalitet. Kører men normalt med f.eks. en Edge 500, er det her fagre nye verden. Man har tendens til at ville styre cykelcomputeren med fingertouch, men den har ikke touchskærm, og skal styres med de 6 knapper, der sidder rundt på siden.

Funktioner

Computeren har et væld af funktioner, der er alt hvad man behøver, til evaluere turen når man kommer hjem. Den måler watt/kg, restitutionstid, Vo2 max og pulsmåling, for at nævne nogle af funktioner man bruger meget. Der er en rigtig kortfunktion på, som betyder man kan følge andres ruter, og nemt komme hjem igen.

Selve displayet kan vise op til 10 datafelter, hvilket er en kæmpe forbedring i forhold til Edge 500’eren. Der er tale om en skærm, der nemmere kan håndtere en større mængde datafelter. Derudover kan den parres med mobilen. Man kan derfor se hvem der ringer og sender en besked under træningen, og så behøver man ikke at sætte den til computeren når man kommer hjem, for det klare man over mobilen. Det helt store, og virkelig vilde er, at man kan lægge Strava segmenter ind på den. Man er så aldrig i tvivl om, hvornår man rammer ens ynglings segmenter, og hvor langt man er på dem. Man kan så hele tiden følge med i hvor langt man er fra enten sin egen rekord, en vens eller segmentets KOM (King of the mountain). Er man en Strava racer, er dette værktøj et must, er man ikke en Strava racer, så slå lige lyden fra, for hver gang man er i mål, og ikke har slået KOM’en, så får man en sørgelig fanfare. Den høres tit i skoven, når man kører med andre.

I det man kan have så mange datafelter på skærmen, kan man virkelig få meget information undervejs. Man kan selvfølgelig sætte spørgsmålstegn ved, om man kan nå det, når man ligger på en meget teknisk spor. Men så kan man jo altid gøre det, når det går lige ud på et transportstykke, eller når man holder stille. Alt op til 6 datafelter virker til at være mætningspunktet, og der har man alle de nødvendige informationer man har behov for.

Den har 6 knapper, hvilket gør styringen af computeren meget nemmere, sammenlignet med tidligere versioner. Menuerne er intuitivt opbygget, og man er ikke rigtigt i tvivl når man skal ændre på indstillinger. Der sidder 2 knapper på hver side, og 2 knapper i bunden. Disse 2 kan godt drille lidt, når man skal have computeren ud af holderen, da man kan komme til at sætte en tur i gang, fordi man trykker på nederste venstre knap, som ligger lige hvor man skal holde.

Skærmen er lækker, det, at man går væk fra det der oldschool cykelcomputer look, gør bare noget ved udseende, både af computeren, men også af indtrykket af hele cyklen. Det hele er meget mere strømlinet. Derudover er skærmen nem at kigge på, også når det bliver lidt mørkere. Den er klar, og så er den i farver. En kæmpe forbedring af serien. Der er en lille ulempe ved skærmen, idet der samles vand i bunden af skærmen, sammenlignet med en gammel Edge 500. Men det er ikke noget der generer det store.

Denne Edge 520 kommer med en pulsmåler, som så mange andre skal sidde lige over hjertet. Det her er den bedste pulsmåler, Garmin har produceret til dato. Den er smidig, og sidder super godt omkring brystkassen. Den er smidig og behagelig, og bidder ikke undervejs. En helt klar forbedring, som kan føles på egen krop.

Øverste er fra EDGE 520 og nederste er fra EDGE 500

Konklusion

Mountainbiking kan heldigvis køres på 1000 forskellige måder, og fokus på cykelcomputeren afhænger af, hvordan man kører igennem sporet. Nogle vil have mange funktioner hele tiden, andre vil bare vide få ting om turen og så er der dem der kigger på displayet en gang i mellem for at vide hvor langt man har kørt, eller hvad klokken er, og så kigger man på det hele når man kommer hjem.

Denne computer leverer det hele. Den fortæller dig hvad du behøver, og så kan du evaluere turen når du kommer hjem. Dette enten i Garmin Connect, eller i f.eks. Strava, som selvfølgelig kan parres med hinanden. De få ulemper, som vand der samler sig på skærmen og knappen i bunden der kan drille lidt er bagateller. Dog burde Garmin levere WiFi parring i næste version, så behøver man ikke parre med sin mobil.

Det her er computeren som kan det den skal, og så 1.000 andre ting. Den har det du leder efter, og vil man betale for den, så kan den stærkt anbefales. Men pas på, du vil ikke af med den bagefter.

Kilde: www.dcrainmaker.com/2015/07/garmin-edge-520.html