BKOOL er en af de mest kendte og solgte hometrainere på det danske marked. BKOOL hometrainere er primært for tyndhjulede landevejs motionister, men kan sagtens være et godt supplement til vintertræning, de dage hvor man bare ikke gider cykle udendørs.

For mig handler mountainbike også om frisk luft, og komme ud i naturen, men jeg må bare erkende, at nogen dage, når det regner og der er vådt, og der er mudder alle steder, og når dit tøj og sko stadig er vådt fra sidste træning. Så er det helt rart med en indendørs træning (Det er ikke alle der lige har en indendørs mountainbike bane i nærheden). Jeg startede med BKOOL træning for ca. 2 siden, og det dejlige ved Bkool er at det er plug and play, så du sætter bare din cykel op i hometraineren, starter simulatoren på computeren, og så er du kørende.

En af de ting der har gjort Bkool så populær, er helt klar simpliciteten i deres hometrainer, samt mulighederne i deres software (BSIM). Jeg har brugt en ældre racercykel i min Bkool, og det eneste jeg skulle gøre, var at skifte stikakslen ud med den der fulgte med min Bkool. Der er ingen indstillinger, da hjulet hviler på rullen, så uanset hjulstørrelse, så passer det (Bkool er kompatibel med 20″ og op til 29″ hjul).

Netop kompatibiliteten med hjul op til 29″ gør at du kan bruge din mountainbike sammen med en Bkool.

Bkool Smart Pro 2 – Nyhed

BESTIL BKOOL HER

Her i starten af september lander den helt nye Bkool Smart Pro 2 i de danske butikker (Kilde: Cykelpartner.dk). Det betyder at den “gamle” model (Bkool 2017) udgår, så vær opmærksom på hvilken model du køber.

Jeg vil anbefale at vente med at købe en Bkool til den nye Smart Pro 2 kommer, eller købe en brugt “2017 model”, som der helt sikkert bliver en masse billig til salg af, når den nye model (Smart Pro 2) kommer.

Bkool Smart Pro 2 er en forbedret udgave af den gamle 2017 model. Så der er ikke markant forskel i måden de fungerer og bruges på. Smart Pro 2 har fået en stærkere motor, men den er blevet mere støjsvag, og kan yde modstand svarende til 1.200 watt, og simulere 20% stigninger.

Smart Pro 2 udmærker sig også ved at have fået et nyt quick release system, der skulle gøre at man kan bruge alle hjulstørrelser. Og så har den understøttelse af både ANT+ og Bluetooth, og er kompatibel med f.eks, Garmins speedsensor, pulssensor osv.

TIP: Du kan kende Bkool Smart Pro 2 på at den har en gul motor.

Softwaren som afvikles på PC, Mac eller tablet (Android/iOs) er den samme uanset hvilken Bkool model man har. Softwaren (BSIM) tilsluttes Bkool med enten ANT+ eller Bluetooth. Bkool simulatoren kommer både i en gratis og en betalt version. Eller det vil sige, softwaren er den samme, men køber du et premium abonnement, så låses der op for nogle ekstra features, så som 3D, video og multiplayer. Et premium abonnemt koster ca. 10 Euro (Ca. 75 kr) om måneden, og du kan altid logge på din konto og annullere dit premium. Jeg bruger primært min Bkool 2-3 måneder om året, og der betaler jeg for premium, og så annullerer jeg det resten af året.

Thru axle adapter til mountainbike

Som tidligere nænt er det primært racercykler der bruges i hometrainere, men netop det at Bkool understøtter hjulstørrelser op til 29″, gør at den er oplagt at bruge til mountainbike også. Har din mountainbike en almindelig stikaksel, så kan du bruge den der medfølger, men er din mtb af nyere dato, så er det en sikkert med thru axle, og så kræver det en adapter, for at den kan sidde i hometraineren.

En thru axl adapter koster ca. 500 kroner

Bemærk at de kommer i forskellige versioner, så se hvilken størrelse der står på din eksisterende aksel.

Læs mere om Bkool på bkool.com

Bkool Smart Pro 2 – Unboxing

Bkool – Dansk brugergruppe

På Facebook findes der en Dansk brugergruppe af Bkool entusiaster, hvor du kan få hjælp, deltage i live løb, og der foregår også en del køb og salg i gruppen. Hvis du er interesseret i en Bkool, så meld dig ind i den gruppe. Søren fra gruppen, har lavet nedenstående video, som viser hvordan du kommer i gang med Bkool simulatoren.

Bkool FAQ

Hvilke dæk skal jeg bruge? Bkool fungere bedst med “glatte” dæk, så hvis du vil bruge din mountainbike, så kræver det et par specielle dæk, som f.eks. disse fra Vittoria til 29″ hjul.

Fordele ved Bkool

Med en Bkool er det nemt lige at cykle 30 minutter en aften, selv om det er mørkt og koldt udenfor. Det var specielt en fordel for år tilbage da jeg havde små børn, da jeg selvom de var kommet i sendt, kunne “cykle” en tur. En tur på hometraineren kræver heller ingen rengøring efterfølgende og slider ikke så hårdt på udstyret, som det nu en gang gør, når cykler er pløret ind i mudder og sand.

Ulemper ved Bkool

Du kommer ikke ud og får frisk luft, og en træningssession på hometraineren, er ikke helt det samme som at komme ud på sporet. Men det er trods alt et godt alternativ til ikke at komme afsted.