Holdet

MTBX er et online magasin, drevet af frivillige mountainbikere.

Chefredaktør

Lars Bachmann

mtbx-lars-bachmannLars er lidt af en IT nørd, og han elsker at cykle. Han har arbejdet mange år i IT branchen, og startede MTBX tilbage i 2014 som et hobbyprojekt. Lars bor i Nordjylland med kæresten og 3 børn. Når Lars skriver på MTBX er det primært om events og arrangementer, samt test af diverse udstyr.

Lars er XC typen, og elsker lange ture på singletracks. Han siger dog selv at hans fremskridende alder og vægt, gør at han er mest stabil på nedkørsler 🙂

Mere fra Lars..

Redaktør

Jónas Thor Björnsson

jonas-thor-bjornsson-mtbxJónas er faktisk uddannet økonom på et universitet. Han arbejder med tal og data. Men når han har fri, så drejer det sig om MTB sporten. Jónas har kørt MTB siden 1992, men har aldrig drevet det til mere end sjov og ballade.

Jónas bor i Midtjylland, med sin kone og 2 døtre. Han er instruktøruddannet og træner i den lokale MTB klub, og kører selv alt for mange gange om ugen. Han befinder sig aller bedst på et singletrack, er ikke den hurtigste når det går op, men kører gerne stærkt når det går ned. Jónas skriver om alt der interesserer ham, som f.eks. events, rejser, forskellige reportager og alt hvad der kan testes.

Mere fra Jónas..

Skribenter

Jerry Mikula

mtbx-jerry-mikula-2Jerry Mikula har en baggrund i det Danske forsvar og desværre diagnosen PTSD. Mountainbike sporten er med til at give Jerry indhold i hverdagen. Han har arbejdet som sælger inden for Fri BikeShop kæden og er ansat som Ambassadør hos Aalborg MTB Shop i dag.

Vi ser Jerry som en ivrig fyr med godt 4 års erfaring inden for sporten og 1,5 års erfaring med Fatbike. Jerry har DGI Instruktør uddannelsen og bruger den i hans frivillige arbejde med at træne psykisk sårbare på sporet omkring Frederikshavn.

Når han ikke kører sporene tynde, så bruger Jerry tiden på at holde foredrag om MTB sporten på Fysioterapeut uddannelserne (UCN), SUSO uddannelserne og Idræts Højskolerne rundt om i Danmark.

Jerry brænder meget for den voksende MTB sport og vil gerne byde inde med hans erfaringer, derfor valgte Jerry at blive skribent hos MTBX Magasinet. De snart 47 år begrænser ikke Jerry i at køre XC Marathon løb, dog er han i hårdt konkurrence med skovsneglen som nogle gange er lige en tand hurtigere en ham. MTB Trail og Touring oplevelser på Fatbiken er også særdeles velset hos Jerry og 5 til 6 timer er hurtig brugt i skoven.

Lone er Jerry´s kæreste og hun har formået at holde ham ud igennem 5 år, og de har tilsammen 6 børn som alle er flyttet hjemme fra.

Mere fra Jerry..

Rikke Bruun

mtbx-rikke-bruunRikke bor i Skive sammen med sin mand Kristian der også cykler lidt MTB og datteren Bjørg som også nyder at komme med på ture i skoven. Hun har arbejdet 12 år i finanssektoren og 8 år inden for special pædagogik. I fritiden er dressur-hestene blevet skiftet ud med jernhesten og de seneste år er mtb blevet den helt store hobby.

Rikke er DGI-instruktør og aktiv i Viborg-klubben Hald Ege MTB, hvor hun både er instruktør og medlem af mtb udvalget. Hun brænder for at give nye i sporten en god start og udbrede kendskabet til alle de mange forskellige oplevelser man kan få, uanset hvilket niveau man køre på.

Nogle af de ting hun ofte deltager i er teknik-kurser, sporbygning, MTBO, motionsløb, udvikling af nye tiltag i klubregi og masser af andre spændende ting i relation til socialt samvær med MTB-som omdrejningspunkt.

Mere fra Rikke

Kasper Meldgaard Børjesson

Kasper er 32 år gammel bor i Viborg og er politibetjent og har været det i 8 år. Kasper har altid været meget aktiv med både klatring, crossfit og generel styrke/motionstræning. Kasper er først indenfor de seneste 2 år begyndt at cykle MTB og er blevet grebet så meget af det så han nu kører 3-4 gange i ugen. Kasper deltager ligeledes i forskellige løb gennem året.

Kasper ser gerne at MTB bliver udbredt så meget som muligt i Danmark, så derfor bliver der også hjulpet til på de lokale sporbygger dage når det kan lade sig gøre. Der bliver ligeledes nørdet grej på nettet og i den lokale cykelbiks, når tiden ikke bliver brugt på familien hjemme i Viborg.

Mere om Kasper

Lasse Klausen

Lasse bor i Silkeborg med sin kæreste og hund. Han begyndte at cykle MTB for første gang i 2016 på en Cube hardtail og blev hurtigt bidt af sporten. I 2017 solgte han cyklen og opgraderede til en Canyon fullsuspension mtb, som han elsker. Han kom med på MTBX holdet i sensommeren 2017 og er dermed holdets “yngste” mand.

Lasse er en kæmpe grejfreak og det afspejler sig også i de fleste af hans artikler. Han kan dog også godt lide at lave små guides, som gør MTB livet lettere og lidt omkring sporbygning.

Mere om Lasse

Frederik Henrik Pedersen

mtbx-frederik-henrik-pedersenFrederik er det nyeste medlem på holdet. Hen er en ung frisk fyr på 20 år, som bruger sin hverdag på, at studere, med planer om at være ingeniør i fremtiden. Ingeniør og cykel? Ja, han drømmer om at være med til at udvikle produkter i fremtiden, og har et stort kendskab til markedet allerede.

Derfor er Frederik nok også en smule nørdet, og kan godt lide, at dykke ned i de produkter han selv kører med. Alt er valgt med omhu, og har faktisk ikke særlig mange dele, som ikke er blevet lavet om på. Produktanmeldelser er nok også derfor det, som kommer lettest for ham.

Det hele startede i 2008, da han begyndte på en BMX cykel. Herefter har det udviklet sig til en del MTB, hvor det kan være svært at holde hjulene på jorden. Derfor er Frederik ham på holdet med mest kendskab til aggressiv kørsel og en del All Mountain og Downhill.

Mere fra Frederik..