Her på MTBX har vi testet flere forskellige cykelcomputere. På nogle har prisen ligget under 1.000 kr. og andre har kostet det samme som en god børnecykel. Men vi har alle en smart phone, så hvorfor ikke bare bruge den? Vi har kigget på Quad Locks holdere, og har et på forslag til apps man kan bruge.


Vores vurdering af Quad Lock bundle

Test score af Quad Lock bundle

Funktionalitet: 10

Design: 10

Pris: 7

Total Score: 9 ud af 10

Anmeldt af Jónas Thor Björnsson

Vi har alle en ret ny smart phone. Der skal nok være en 10 % der ikke har, men de fleste har en smartphone der kan køre forskellige aktivitetsapps. Der er sikkert også mange der har deres smart phone med i lommen eller rygsækken, når de er ude og cykle. I stedet for at have den liggende i lommen eller i rygsækken, så kunne man i stedet have den på styret. Det har Quad Lock en løsning på, og det har vi testet.

Australieren Chris Peters kunne ikke rigtig finde noget på markedet til han nye iPhone, som var iPhones første model, og derfor designede han sin egen løsning. Gennem crowd funding fik han opstarten finansieret, og nu er Quad Lock kendt over hele verden. Godt nok var det i første omgang med sigte på motorcykler, men de har udvidet sortimentet, og nu fås deres holdere til mange andre ting, her i blandt cykler.

Gennem moderselskabet i Melbourne fik MTBX tilsendt Quad Locks Out front mount og deres Handlebar mount. Til det fik vi et cover der passer til en Samsung galaxy 9. Et bundle med et cover og Out front mount koster ca. 70 Euro. Quad Lock består af 2 dele: En mount eller en holder og så et cover.

Quad Lock holderen

Quad Lock holderen monteres enten med elastik, eller skrues fast om styret. Out front holderen fastgøres omkring styret, og holdes fast af et skruegreb. Når de først er sat fast, så rykker det ser ikke. Derudover sidder smartphonen heller ikke og danser op og ned under kørsel, og der er ingen vibration. Det overraskede, da man ofte har haft holdere til smartphonen på styret, som ved et enkelt drop vendte smartphonen ned af. Out front holderen kan monteres, så den sidder ude foran styret, eller man kan vende den om, så den sidder over frempinden, eller lige ved siden af.

Det man kan også sige om holderen der sættes fast med elastikker. Får man fastgjort den med de rigtige elastikker der passer til styret omfang, så sidder den også fast. Det gode ved den montering er, at den nemt kan tages af, og sættes over på en anden cykel. Eller endnu bedre, tages med ind på f.eks. spinning cyklen, så man kan følge sin træning der, eller nemt have adgang til sin musik.

Alle Quad Locks holdere har en låsemekanisme, så smartphonen ikke falder af, når det ryster aller mest. På out front holderen sidder der et blåt håndtag, som man skal trykke ned, for at det er muligt at dreje smartphonen ud af holderen. Mens der på styr holderen er en blå plastik ring man skal trykke ned, for at smartphonen kommer af. Det virker rigtig godt, og er med til at give tryghed for, at man ikke taber smartphonen undervejs.

Man kan købe en lille adapter, så man på out front holderen kan montere et kamera eller måske en lygte.

Cover

De cover der fås sammen med holderen covers passer til alle iPhones og til Samsung fra Galaxy 7 og op. Herudover laver de en adapter der kan monteres på de fleste covers, så man også kan bruge andre smartphones, end de to mærker nævnt her. Hvordan det virker er ikke testet i denne artikel. Det originale cover er forholdsvist stift, men stadig nemt at få af og på af smartphonen. Det er ikke et stødsikkert tab-det-fra-halvanden-meter uden smartphonen tager skade cover, men stadig fint stærkt. Coveret beskytter op over skærmen hvis den tabes på gulvet.

Aktivitets Apps

Der er flere aktivtetsapps man kan bruge når man cykler. Men fælles for dem alle er, at man skal gøre op med sig selv, om man vil kunne se informationerne hele tiden, eller om man vil aktivere smartphonen undervejs, for at kunne se hvor langt man har kørt, hvor man skal hen, pulsen, farten og så videre. Derfor kan det være nødvendigt at ændre lidt på sine indstillinger inden man kører afsted. F.eks. noget omkring lysstyrken for at spare strøm, noget omkring hvor længe skærmen er tændt, og så noget omkring oplåsning, for at gøre det nemmere at komme ind på smartphonen undervejs.

Man kunne gribe fat i flere apps, men her de tre vi har brugt og bruger. Danske Singletracker appen, Komoot og Strava

Hvad syntes vi?

Man skal gøre sig nogle overvejelser, når man vælger at tage sin 5.000 kr. dyre smartphone med på styret på mountainbiken. I første omgang brugte vi en aflagt Samsung Galaxy 7 som testtelefon, men efter at have kørt lidt med den, fandt vi ud af, at den jo ikke faldt af eller tog skade, og hurtigt fik vi sat den noget nyrere Samsung smartphone i et Quad Lock cover, og så har vi brugt den siden.

Der er risici ved at have smartphonen med på styret, men det er nok ikke meget større end at have sin 3.500 kr. dyre cykelcomputer med. Dog skal man vende sig til, at der pludselig er en større skærm på styret, lidt ligesom vi har skulle vende os til at have en stor skærm i den nye bil. Hvis man så kan bruge smartphonen til mere end bare cykelcomputer på sin tur, det kunne f.eks. være at man kan styre essentielle funktioner på sin eMTB i en app, og så giver det jo meget mere mening. Men der er forskel mellem en lille 3*3 cm. cykelcomputer og en smart phone med 5′ skærm.

Er man afhængig af, at kunne se sine data hele tiden, så er løsningen med smartphonen på styret måske ikke den bedste, men det kan sagtens lade sig gøre. De fleste nye plus smartphones har ret meget batterikapacitet, og de kan derfor sagtens være åbne i op til 8-10 timer.

Er man der hvor man bruger sin smartphone til at tracke sine ture, så er Quad Lock en rigtig god løsning, måske også en af de bedste på markedet. Det sidder hvor den bliver sat, den smider ikke smartphonen af, og så giver den let adgang til masser af informationer undervejs. Gider man så ikke have beskeder, opkald og andet undervejs, så slå det fra. Quad Lock er en rigtig god løsning, som kan anbefales at kigge på.