MTB festivalen i Søhøjlandet lagde i dag hus til kåringen af Danmarks bedste mountainbike spor. Blandt de 10 Epic Trails of Denmark, løb Hammer Bakker med prisen som det bedste spor i Danmark i 2019.

MTB festivalen i Søhøjlandet har groet sig stor, og i år deltog omkring 500 mountainbikere. Festivalen er finder sted ved Sletten lige for foden af Himmelbjerget, og i hjertet af Danmarks Tag.

Rammerne for kåringen af Danmarks 10 bedste spor i 2019 var derfor var ideelle. Oven i alle de fremmødte festdeltagere, var fra IMBA Europes Summit 2019 i Silkeborg også troppet op. IMBA Europe er den europæiske spor organisation, så kåringen af de 10 bedste spor i Danmark blev en international begivenhed, i hvert fald i sporkredse.

IMBA Europe – Take care of your trails

Kåringen startede dog ikke med de danske spor, og så alligevel en smule. For IMBA Europe kårer hvert år det land med den bedste MTB community i forbindelse med deres ”take care of your trails” kampagne. Den udnævnelse løb Danmark af med, og Christoffer Riis Svendsen fra Ontrail modtog udnævnelsen.

Årets Epic Trail Awards 2019

Efter 2 måneder med ratings og afstemning, kunne MTBX og Singletracker i samarbejde afsløre hvilke 10 spor I har valgt til de 10 Epic Trails of Denmark 2019. Hammer Bakker løb, som tidligere nævnt, af med sejren, som det spor der havde fået flest stemmer. Oven i sejren vandt de hovedpræmien, en tur til Trysil Bike Arena for 8 personer fra sporlauget. Læs mere om Trysil Bike Arena her.

Fra MTBX og Singletracker skal der lyde et kæmpe tillykke til Hammer Bakker. Vi vil også gerne takker alle de andre 228 spor, der har været med i denne kåring, og så huske på, at de alle sammen er fede på deres måde.

æmien

Rækkefølgen på Epic Trail Awards 2019 ser sådan ud:

  1. Hammer Bakker
  2. Vester Skoven’s blå spor Silkeborg
  3. Djævlesporet
  4. Tisvilde Hegn – del 1.
  5. Undallslund – Blå
  6. Slettestrand rød
  7. Sir Lyngbjerg MTB spor
  8. Skovhuggeren – Komplet
  9. Ødalen – Rød, Viborg
  10. Danmarks Tag

Epic Trail Awards logo er lavet af Tomas Björnsson