To dage, fire spor og en kæmpe oplevelse rigere. Læs om hvordan det gik da Jesper "Trailnurse" besøgte Aalborg Trail Adventure med holdet bag Singletracker App'en

Vi fik i november muligheden for at afprøve konceptet Aalborg Trail adventure, som du kan læse mere om her, da vi var inviteret med på en social ride. Vi sendte Jesper afsted til Aalborg, og her er hans oplevelser. Turen var sponsoreret af Singletracker og Visit Aalborg, samt deres samarbejdspartnere. Så dette er hans fortælling.

De fire spor Aalborg Trail Adventure besøgte var:

Hammer bakke – Vinderen af Epic Trail Awards 2019. Et alsidigt spor som kan få pulsen op og smilet frem på langt de fleste.

Kongshøj – Sporet kan køres af alle, men rummer også tekniske udfordringer.

Poulstrup – Flot kuperet landskab, ingen større tekniske udfordringer.

Lundby Krat – Det mest teknisk krævende spor, der samtidigt har kraftige stigninger og udfordrende nedkørsler.

Det kan ikke være gået nogens næser forbi, sporet i Poulstrup og Lundby Krat er i overhængende fare for at blive nedlagt (læs mere her). Så den tur vi havde, er der nok ikke sikkerhed for, at man kan komme på igen. Men Singletracker finder helt sikkert på en anden tur.

Hammer bakker fik besøg på 1. dag

Vi var en del indbudte gæster fra mountainbikepressen og andre, som skulle mødes og afprøve Aalborg Trail Adventure. Vi mødtes på Kompas Hotel, som sammen med Hotel Cabinn, danner rammen for overnatningen på turen. Vejret var absolut ikke med os, der var lovet silende regn hele dagen, og for en gang skyld holdte vejrudsigten hvad den lovede – desværre. Da alle var ankommet og klar til turen, var det frem med telefonerne for det er meningen at vi skulle guides af Singletracker App’en rundt på turen. Men da det ikke var alle der ejede en vandtæt mobil, eller havde lyst til at køre med telefonen monteret på styret, måtte vi følge efter dem der havde muligheden for at have mobilen fremme.

Første del af turen gik fra Kompas Hotel ud til mountainbikesporet i Hammer Bakker. Cykelturen foregik på veje og små stier gennem Aalborgs midtby. Flere steder havde terrænet dog svært ved at absorbere al regnen så der var til tider, ret store vandpytter der skulle forceres. Efter 15 km. ankom vi til starten af sporet i Hammer Bakker, og det var tid til at slippe cyklerne fri i deres rette element.

Sporet er meget varieret og udfordrende, og på dagen også glat og mudret. Vi kørte sporet i et roligt tempo, så der var tid til at tage sjove segmenter flere gange. For nogen var det første gang de besøgte Hammer Bakker, for andre var det “hjemmebanen”. Så der blev erfaringsudvekslet under hele turen rundt. Sporet består af et 8-tals loop, så man kan køre både en stor runde og en lille runde, men da vejret blev ved med at være dårligt, var det ikke alle der kørte hele sporet – vi havde jo trods alt 15 km. tilbage til Aalborg foran os.

Der var oprettet et Meet up på Singletracker appen, så vi alle kunne finde tilbage fra Hammer Bakker.Vi kørte dog i grupper, og jeg kørte med en lokalkendt rytter, som gav os en alternativ rute tilbage udenom de mest våde segmenter af turen. Da vi kom tilbage til Aalborg, kunne vi køre i tørvejr i kælderen under Kompas Hotel, hvor der er mulighed for vask og opbevaring af cyklen. Jeg tror vi havde taget en større mængde af skovbunden fra Hammer Bakker med ned i kælderen, for betongulvet var mere brunt end gråt, da vi var færdige med at vaske cyklerne. Efter cyklernes vask var det også tid til selv at blive vasket, og ikke mindst få varmen i kroppen igen. Der er der en lille sauna på Kompas Hotel, som hurtigt gav varmen tilbage i kroppen, så temperaturen steg igen og sulten begyndte at melde sig.

Aftenen sluttede af på restaurant Wildebeest, hvor man fra Singletracker app’en har en voucher til mad, når man køber billetten til Aalborg Trail Adventure. Det er skønt efter en dag på cyklen, at slutte af med en stor saftig burger og en af de lokale “Trail Beer”.

 

2. dag

Næste dag på Aalborg Trail Adventure var der lagt op til, at sporene syd for Aalborg skulle besøges. Men først skulle depoterne fyldes op, så der blev provianteret godt i morgenmadsbuffeten på begge hoteller, der er med i samarbejdet omkring Aalborg Trail Adventure. Vejret var heldigvis med os på dagen, klar blå himmel fra morgenstunden, men med truende skyer i horisonten.

Efter morgenmaden var det igen tid til afgang på cyklerne mod dagens første spor, som var Kongshøj. Sporet starter ud med et par gode stigninger, og så er man ellers igang på et blå spor der kan køres af alle. Når man kører Aalborg Trail Adventure kører man dog ikke hele sporet på en gang, i stedet drejer man fra halvvejs igennem sporet, for at køre videre mod dagens næste spor. Singletracker app’en giver vejledningen til ruten, så det var bare at følge den, og bliver man guidet videre til sporet i Poulstrup.

I Poulstrup stiger sværhedsgraden af sporet i forhold til Kongshøj, og der er nogle virkeligt fede sorte nedkørsler, hvor selv de erfarne mountainbike ryttere bliver udfordret. Sporet var selvfølgeligt stadig ret fugtigt efter gårsdagens regn, men bestemt farbart. Sporet er kuperet, men ser man bort fra de udfordrende nedkørsler, kan det køres af alle og mange steder er der er super flow i sporet. Flere steder kører man indenfor dyre indhegningen, og skal derfor holde ekstra øje med græssende kreaturer.

Det sidste spor i Aalborg Trail Adventure er sporet i Lundby krat. Der køres af grusveje og små stier fra Poulstrup sø til Lundby, igen guidet af Singletracker app’en. Igen steg sværhedsgraden af sporet, og det meste af sporet er rødt med sorte segmenter. Der er ingen tvivl om, at en god kondi er et must for at besejre sporet i Lundby, specielt hvis man i forvejen har kørt det meste af Aalborg Trail Adventure.

Sporet i Lundby har mange tekniske udfordringer, stejle opkørsler, switchback, rødder. Men samtidigt er der også blevet plads til segmenter med virkeligt fedt flow. Hvis du har behov for pauser under turen, er der flere steder nogle flotte udsigtspunkter hvor du kan nyde udsigten mens du får pusten igen. Sporet befinder sig ca. 12 km. fra Aalborg, så når du er fuldført sporet går turen retur mod Aalborg. Men Aalborg Trail Adventure er ikke slut endnu, for den sidste del af sporet i Kongshøj skal også køres, så det finder man frem til igen via appen.

Vel tilbage i Aalborg blev kursen sat mod Nordkraft hvor restaurant Azzurra skulle besøges. Når du køber billetten til Aalborg Trail Adventure får du nemlig også en voucher til mad på Azzurra med i prisen. Og efter sådan en eventyrstur rundt på sporene i Aalborg, smager pizzaen bare ekstra godt.

To dage, fire spor, og virkeligt mange fede oplevelser på de skønne spor i Aalborg – ja, Aalborg Trail Adventure kan virkeligt noget. Hvis du selv har lyst til at prøve kræfter med sporene mod nord, så følg linket herunder, så kan du læse mere om om turen og booke din egen billet. Men hold øje med Singletracker Appen, for der kunne ske at komme trail adventures andre steder i landet.

Læs mere

Læs mere om Aalborg Trail Adventure her.

Jesper var indbudt af Singletracker og Visit Aalborg.