Scott har et ret så omfattende udstyrsprogram, der selvfølgelig passer til deres cykler, men selvklart også kan bruges, hvis man har et andet mærke cykel end Scott. Deres udstyr bruges af de helt store stjerner, både dem vi ser på Red Bull TV appen, og dem vi til dagligt møder på det lokale spor. Det drejer sig om det funktionelle, men det må også gerne se godt ud, og det er Scott gode til.


Vores vurdering af Scott MTB Team BOA

Test score af Scott MTB Team BOA

Funktionalitet: 9

Design: 8

Pris: 8

Total Score: 8.3 ud af 10

Anmeldt af Jónas Thor Björnsson

Vi har testet et par af Scotts cykelsko, nemlig deres MTB Team BOA. Det er en sko der både taler til den ambitiøse rytter, der kører mange løb, men også til den glade mountainbike nyder, der elsker turen i sporet med naturen omkring sig. Skoen er til klik, og kommer med BOA spænde, en rigtig god sål og godt overlæder, der gør skoen eksklusiv, men alligevel ikke alt for dyr.

Scott MTB Team BOA

Scott MTB Team BOA kommer i 3 forskellige farvevalg. En gul og sort, en mat sort og så den vi har testet en beige/sort model. Da vi lige rev skoen ud af æsken, var den der beige noget iøjenfaldende, men den vinder hurtigt. Skoen kommer fra størrelse 40 til 48.

De gode muligheder for at få klampen til at sidde lige som den skal.

Sålen har stivhed 8 på en skala fra 0 – 10, hvor 10 er det stiveste. Der er altså tale om en stivere sko, hvilket er med til at give god overførsel af energien fra pedaltrådet, og samtidig støtte foden, så man undgår sovende områder på foden. Sålen er lavet af flere slags glasfiber, der er med til at give den styrke og stivhed.

Uden på glasfiberet ligger formstøbt sticky rubber, som man kender fra f.eks. sko til flade pedaler, dog en smule hårdere i materialet. Dette giver greb, når man er af cyklen for at gå, eller når man skal ramme ned i klikpedalen.

Man kan tydelig se, at sålen består af en glasfiber sål, og så trædesålen yderst af sticky rubber.

Samtidig har Scott givet rigtig god støtte til indstilling når klampen skal monteres, for her er der linjer og tal, så man med sikkerhed får samme indstilling på begge sko.

Når man leder efter denne sko, skal man være opmærksom på, at der er en model der ligner en smule. Den hedder Scott MTB Comp BOA, og ligger lidt under prismæssigt og kvalitetsmæssigt. Med en sål i et materiale, et BOA spænde der går i en retning, og noget mere åben overdel. Brug lidt ekstra kr. og køb TEAM udgaven.

MTB Team BOA er som navnet også tydeligt siger, en sko med BOA spænder, helt præcis er det BOA modellen: BOA® Fit System IP-1 & anatomic fit strap. Det siger i sig selv ikke så meget, men det er de spænder, hvor man både kan løsne og stramme skoen, mens de er lukkede. Samtidig lukker de med en plastik belagt ståltråd, der lukker jævnt på foden. IP-1 modellen er den model man selv kan skifte, hvis de går i stykker. BOA spændet er placeret, så man kan lukke skoen tæt til foden. Dette afhjælpes yderligere af, at skoen lukkes med en velcrostrop over mellemfods knoglerne.

BOA spændet kører begge veje.

Oversålen er lavet af et vejrbestandigt læderlignede materiale, der lægger sig fint omkring foden, og med fleksibiliteten giver det rigtig god komfort. Der er forstærkninger omkring hæl og tær, sådan at slag fra sten eller lignende afbødes til en vis grad. Indersålen yder ligeledes støtte til svangen og har speciel støtte omkring mellemfodsknoglerne.

Et rigtig godt valg

Vi har testet skoen i regn, slud, sne, hård frost og på tørre spor. Så de er blevet udsat for lidt af hvert. Det er ikke en vintersko, forstået på den måde, at man holder føderne varme i minusgrader. Der skal man have fat i en vinterstøvle. Derudover er skoen heller ikke vandtæt. Når det er sagt, så holder skoen nogenlunde tæt, men en stor vandpyt, hvor forhjulet hælder en masse vand på op på overdelen, så mærker man det på tærerne.

Læs også: Test: Scott MTB Heater – Gore Tex Vinterstøvle

Sålen har en rigtig god stivhed, der kunne minde lidt om en carbonsål. Dog er forskellen, at foden har lidt mere fleksibilitet, hvilket giver god komfort. Selve materialet der har fat i jorden, og mønsteret af sølen, giver godt greb, både på jord, rødder og sten. Med den stive sål, står man også godt i skoen på cyklen, hvilket er med til at styrke balancen på turen ned af bakkerne.

God pasform til hælen.

Med BOA spændet, og den omsluttende handskelignende overdel, lukker man godt til, hvilket gør at skoen sidder godt fast på foden. Har man brug for at løsne undervejs, så kan det let gøres på spændet, der både kan løsne og stramme. Med den gode hælform svupper foden ikke i skoen, da hælen holdes godt fast nede i hælkappen.

Skoen er et rigtig godt valg, når man vil lidt mere mountainbike. Skoen har alle de lækre features, som man ser på topskoene, en rigtig god sål, rigtig god pasform, også når man har en bred fod, og så har de sat det dyre og ret funktionelle BOA spænde på dem. Skoen kan bruges til mange dele af mountainbikesporten, og den vil også gøre sig som en god sko til gravel cyklen.

Brug lidt ekstra penge på den her sko, og så er du godt kørende. Skoen koster 1.199 kr.

Læs mere om skoen her.

Skoen er venligst stillet til rådighed for test af Scott Danmark.