Portræt af Sebastian Fini
Vi har talt med den nykårede danske mester i MTB, Sebastian Fini og det er der kommet et lille portræt ud af.
Sebastian Fini Facts
- Født: 26. marts 1995
- Opvokset i Karlslunde
- Pro rytter for CST Sandd Bafang MTB Racing Team
De største bedrifter
- 16 x Danish champion XC and CX
- Worldcup sejr junior 2013
- 4. Plads til VM i Cairns 2017.
Sebastian Fini
Sebastian Carstensen Fini, eller bare “Sebastian Fini” som han går under i cykelverden, er vokset op i Karlslunde syd for København. Den første interesse for mountainbike sporten blev sået tilbage i 2009, hvor Sebastians onkel lånte ham en mountainbike, og derefter blev han grebet af sporten.
Sebastian fortæller at onklens gamle mountainbike for længst er udskiftet til en bedre, og at den nuværende cykel er en lækker American Eagle Flow, full suspension mountainbike.
Træning
Det kommer næppe som en chok, når vi siger at 16 gange danske mesterskaber indenfor XC og CX ikke kommer uden hård træning. Sebastian trækker i cykeltøjet mellem 7 og 9 gange om ugen. Men som du kan læse længere nede i portrættet, så elsker Sebastian at presse sin krop til det yderste.

Bedste spor
MTBX har i foråret, i samarbejde med Singletracker, kåret de 10 bedste spor til Epic Trail Awards 2019. Tidligere på året har vi spurgt Malene Degn om hendes danske favorit spor, så derfor var vi naturligvis også nysgerrige efter, at høre hvilket dansk spor der er bedst ifølge Sebastian. Her er Sebastian klar i mælet, det er sporene i Silkeborg skovene der er de bedste. Silkeborg rummer både et spor i Vesterskoven, et i Nordskoven og en bikepark, så der er også lidt at vælge imellem når man er på disse kanter.
Når det gælder udlandet fortæller Sebastian, at det bedste spor for ham er Lenzerheide i Schweiz. Det er det spor han glæder sig til, når Worldcuppen kommer forbi siger Sebastian.
Livet som professionel rytter
Når man sætter sine mål højt, kræver det også dedikation og hård træning at nå dem. Sebastian fortæller, at hans mål er at være en del af verdenseliten i mountainbike. Det har resulteret i nogle gode placeringer i 2019, som viser, at han er på rette vej.
Vi spurgte ham om, hvad det hårdeste er ved at være en professionel rytter? Her nævner Sebastian den hårde træning. En anden ting der også gør det hårdt at være professionel, er de mange rejsedage. Sebastian fortæller at han har 160-200 rejsedage om året. “Men jeg elsker sporten og det jeg laver” siger Sebastian. Han fortsætter, “Noget af det bedste er, at jeg får lov at se så mange steder i verden, og at jeg får mulighed for at presse min krop til det yderste”.
De mange rejsedage betyder, at han ikke ser dem derhjemme så ofte. Så på spørgsmålet om, hvad han savnede aller mest når han er afsted lød svaret da også, “Min kæreste, venner og familie” Men omvendt giver de mange rejsedage også en motivationsfaktor, for træningslejrene sydpå er også noget af det, der er med til at holde motivationen oppe når den kolde danske vinter kommer.
Når et løb ikke går som håbet, eller hvis Sebastian oplever en nedtur, så fortæller han, at måden han kommer videre på, er ved at tænke på noget andet, se fremad og arbejde mod nye mål. Og Sebastians mål er, at han inden for 5 år vil stå på toppen af skamlen – så vi ønsker det bedste herfra og glæder os til at følge Sebastian videre.
Bonus facts
Flats eller klik ? “Klik!”
Favorit cykelgrej ? Elektronisk SRAM gear

UCI Mountainbike World Cup Nove Mesto 2019. Foto: Irmo Keizer & Andreas Dobslaff