Sebastian Fini tog en flot 11. plads, mens Tom Pidcock viste klasse. Hos kvinderne må man sige at Loana Lecombe er kommet godt fra start, og slog de nærmeste konkurrenter med 1 minut og 40 sekunder.

Det var igen blevet tid til UCI mountianbike i Nove Mesto na Morave i Tjekkiet. Sådan har det været i nu 10 år, dog måtte vi alle undvære den fede stemning fra tilskuerne. Tjekkerne og arrangørerne af runden har en evne til, at gøre lige netop denne afdeling af world cuppen helt speciel, med tilskuerpladser ude ved sporet i den store skov, som sporet ligger på. Men i år kunne tilskuerne ikke komme ind, på grund af corona. Dog blev runden gennemført, og vi var vidne til noget fed mountainbiking.

Sebastian Fini var den helt store danske oplevelse. Foto: @TraianOlinici – CST PostNL Bafang MTB Racing Team

Vi har tidligere set Annika Langvad vinde i Nove Mesto na Morave, og hun var også rigtig glad for det her spor. Da hun vandt i 2018, var sporet tørt, og de sloges lidt med støvet. Sådan var det ikke i weekenden, vejret viste sig fra sin våde side, sporet var meget vådt og glat.

Læs også: World cuppen i Nove Mesto ná Morave – Annikas favorit

Short tracken var dramatisk

Kvinderne gik til stålet i deres afdeling af short tracken fredag. Den helt unge amerikaner og debutant i år Haley Batten tog sejren. Hos herrerne stod det hurtig klart, at Mathieu van der Poel skulle køre med om podiets øverste plads. Han blev dog presset godt af den unge engænder Tom Pidcock, men vandt spurten på stregen. Det var en våd fornøjelse for både herrerne og kvinderne, hvilket også resulterede i, at den kvindelige verdensmester Pauline Ferrand-Prévot måtte en tur i mudderet, for derefter at tage en tur på hospitalet. Men hun deltog søndag.

Loana Lecomte cykler som var hun en erfaren eliterytter.
Foto: Bartek Wolinski / Red Bull Content Pool

Loana Lecombe

Denne franske kvinde er uden sidestykke, den helt store oplevelse hos kvinderne. Hun tog sejren søndag, med hele 1,39 minutter ned til nr. to Haley Batten, og små 2 minutter til nr. tre og verdensmesteren på fjerde pladsen. Loana Lecombe trak allerede fra hen mod slutningen af 1. omgang, og derfra så hun sig ikke tilbage, som hun selv sagde bagefter, så kan hun godt lide at ligge på toppen. Hun beholder sin første plads på verdensranglisten, og forsætter i pointtrøjen. Der var flere der ikke præsterede deres bedste, men Kate Courtney havde et grimt styrt, der gav en masse tekniske udfordringer, så hun blev sat ud af spillet tidligt.

1.Loana Lecomte, FRA 1t25m13s
2.Haley Batten, USA +1.39s
3.Rebecca McConnell, AUS + 1.51s
4.Pauline Ferrand-Prevot, FRA + 2.10s
5.Evie Richards, GBR +2.27s

Tom Pidcock var helt outstanding i Tjekkiet. Foto: Bartek Wolinski / Red Bull Content Pool

Tom Pidcock er et talent

Lige hvor vi troede at Mathieu van der Poels tilbagevenden til world cuppen ville skabe en masse spænding, kom Tom Pidcock og ødelagde den. Der var godt nok god kamp om pladserne i den første halvdel af de 6 omgange. Men så satte Tom Pidcock sig igennem, og kørte på meget få 100 meter Mathieu van der Poel og Thomas Fluckiger langt bagud, og inden for kort tid, var han 1,30 foran Mathieu van der Poel. Tom Pidcock kørte alene i mål, og stjal showet.

1.Thomas Pidcock, GBR 1t20m55s
2.Mathieu van der Poel, NED +1.00s
3.Mathias Fluckiger, SUI +1.15s
4.Ondrej Cink, CZE +2.00s
5.Jordan Sarrou, FRA +2.21s

Sebastian Fini varmer op lige inden starten gik i Nove Mesto na Morave i Tjekkiet.
Foto: @TraianOlinici – CST PostNL Bafang MTB Racing Team

Sebastian Fini

Det kan godt være at Tom Pidcock er på alles læber, men mens vi sad og fordøjede hans sejre, er der efter at dømme på de sociale medier, ret mange der spærrede øjnene op, da Sebastian Fini fra det hollandske CST PostNL Bafang Mountainbike Racing Team rullede ind som nr. 11. Det overrasker som sådan ikke, for Sebastian Fini er god, men tidligere på racet, så man hans navn langt nede i feltet. Men han fik kæmpet sig op gennem feltet, og fik kørt sig på den flotte 11. plads.

Sebastian Fini kom ind på 11. pladsen. Foto: @TraianOlinici – CST PostNL Bafang MTB Racing Team

Sebastian Fini var ret suveræn, og kørte fra en 56. plads op på en 11. plads. Havde han haft en bedre udgangsposition, hvem ved hvad det så kunne have endt med. Det kan også betyde, at han faktisk tager den ene dansk OL plads, lige foran Simon Andreassen.

Simon Andreassen, som kører på Cannondale Factory teamet, var slet ikke tilfreds med hans præstation, og var noget skuffet over en eller ok start i Albstadt.

“Jeg leverede ikke, som jeg havde håbet og forberedt mig på. Jeg kæmper stadig lidt med de nye omgivelser, som det giver at skifte hold, for at kunne præstere på mit højeste niveau. Nu skal jeg stole på processen og kæmpe for at nå nye mål!” 

Nu skal Simon Andreassen koncentrere sig om World cuppen. det er slet ikke umuligt, at det faktisk ender rigtig godt. Som han sagde efter løbet

“Jeg skal nok komme stærkt igen. Det har jeg vist før. Der er masser af world cups og EM og VM tilbage, hvor jeg kan vise, hvad jeg kan!” 

Simon Andreassen var ikke tilfreds med dagens resultat. Foto: Bartek Wolinski / Red Bull Content Pool

Danske resultater

Der var faktisk nogle rigtig fine danske resultater ved weekendens world cup, som ikke lige blev vist på Red Bull TV. Faktisk var Caroline Bohé 2 sekunder fra at vinde hos U23 kvinderne,

Det var mudderet og glat i Nove Mesto na Morave. På de krævende stigninger, måtte nogle gå, mens andre kæmpede sig op.
Foto: Bartek Wolinski / Red Bull Content Pool

 

Forsidebillede: @TraianOlinici – CST PostNL Bafang MTB Racing Team