Pia og Sune er vilde med MTB, og har valgt at gøre det til deres levevej. De har siden 2015 drevet butikken CoolMTB, som har specialiseret sig i sikkerhedsudstyr, sko & tøj til mountainbike.

I Værløse, ligger en lille butik, som har fundet sin egen lille niche inden for lækkert mountainbike udstyr. CoolMTB.dk har nemlig også et showroom, men satser på kvalitet, frem for kvantitet, og er drevet af en passion for de produkter der sælges, og skabt på et behov, som manglede på det danske marked.

Vi mødte Pia og Sune fra CoolMTB på MTB Festival Søhøjlandet, hvor de havde taget lidt af deres butik med, så de mountainbike glade gæster på festivalen, kunne shoppe lidt nyt grej. Den sidste dag på festivalen, lidt op af eftermiddagen, fangede vi dem mit i en velfortjent pause, og fik en snak med dem. Vi var interesseret i at høre hvad der fik dem til at tage turen hele vejen fra Nordsjælland til Silkeborg, med varevognen fuld af mtb grej, og bruge en weekend på at have en stand på en mountainbike festival. Men svaret var ganske enkelt at de elskede at komme ud og møde kunderne hvor de er, og det var vigtigt for dem at komme rundt og vise deres produkter frem. Det var helt tydeligt at de havde en passion for, ikke bare mountainbike miljøet, men også hver og et af de produkter de sælger.

Vi må gøre det selv

Drivkrafterne bag CoolMTB er Pia og Sune, som har gjort deres drøm til deres levevej. Sune var oprindelig til hurtige biler, men da der kom børn ind i billedet, var tiden ikke til det, og mountainbike blev den nye hobby. Frustrationerne var dog store, da der skulle købes udstyr, for den stil som Sune gik efter, var ikke at finde nogle steder i de danske butikker og webshops. Og ærgrelsen var stor, hver gang han måtte ligge en ordre i en af de udenlandske webbutikker.

Sunes kæreste Pia blev også hurtig bidt af mountainbike, men med 2 små børn, var det sikkerheden vigtigere end noget andet, så ret hurtig blev beslutningen om at blive selvstændige taget, da de mente at der var et hul i markedet, som de kunne udfylde med CoolMTB. Butikken skulle ikke bare være en mere på listen af cykelbutikker. De ville skille sig ud, og forhandle de varer som de selv synes var fede, og som de selv vil køre i. Så fokus var på safety, loosefit & casual, til fornuftige priser.

De 2 iværksættere måtte nu på jagt efter nogle leverandører, men de ville ikke have hvem som helst. Så selvom kampen til tider har været hård, er det lykkedes CoolMTB at få et flot program, og fede mærker som Troy Lee Designs, Alpinestars, FiveTen, IXS og mange andre. Alt sammen brands, som ikke går på kompromis med kvaliteten, og samtidig er casual og med fokus på sikkerhed.

Så man kan rolig sige at hvert enkelt brand er præsenteret med stolthed, og nøje udvalgt efter at det skal være sjovt at køre mountainbike. CoolMTB kan blandt andet prale af at have Danmarks største udvalg af Fiveten.

Spørger man Sune om der er noget han er særlig stolt af at repræsentere, siger han – Det hele, men han kan alligevel ikke lade være at nævne nogle eksempler som f.eks Troy Lee designs, der udover at lave fantastisk tøj og fedt design, også laver de absolut bedste hjelme på markedet. Deres A1 er ved at være en gammel svend, men har altså vundet Peoples choice på Pink ikke mindre end 7 gange. Troy Lee’s nye Stage hjelm (Læs mere om TLD stage her) er den eneste der har fået guldmedalje ved Eurobike awards show, hvilke siger lidt om kvaliteten af Troy Lee hjelme.

Team CoolMTB

Vi havde hørt lidt om Team CoolMTB, og da vi spørger Sune og Pia, hvad baggrunden for teamet er, svarede de:

“Vi har Team-CoolMTB som vi har sat i verden for at fremme sporten i Danmark, men også hjælpe nogle gode gutter med at komme frem i den store verden. Hjælpe dem med Sponsor aftaler og få dem rundt til større events, så de kan udvikle sig og få hjælp. Det er svært at være en “oneman army”, når man bare er drenge med drømme. Så vi har valgt at træde til og hjælpe, og kan så ligge navn til teamet.”

Teamet består af Victor Rosenbeck, Mikkel Kaiser, Nikolaj lau og Emil Winther

Besøg webbutikken på CoolMTB.dk