Highland Mountainbike Challenge – Et udfordrende Mountainbikeløb på tværs af Søhøjlandet

Highland Mountainbike Challenge er et nytænkende mountainbikeløb – 100 km fra Silkeborg til Aarhus, gennem Søhøjlandets fantastisk mtb-terræn. Et mtb-rejse over land, hvor deltagerne bliver testet på deres udholdenhed og bliver belønnet med den flotteste natur.

”Konceptet var fra starten at vi ville skabe et ekstraordinært løb, hvor vi hævede barren for kvaliteten af et mountainbikeløb” siger Thomas Glud, event chef ved Aarhus Motion. ”Vi ville skabe et krævende mountainbikeløb som satte deltagernes udholdenhed på en prøve. Samtidig skal vi gøre alt hvad vi kan for at hjælpe deltagerne gennem den krævende tur”, siger Thomas Glud.

highland-mtb-01Highland Mountainbike Challenge er set udefra også et unikt løb. Alle deltagerne skal bære en rygsæk som vejer minimum 1,5 kg ved start så de har grej og tøj med den udfordrende tur. Samtlige 100 km er minutiøst afmærket og halvvejs stopper tiden på et time-out-depot så deltagerne kan tage en slapper, samle op på gruppe og gøre sig klar til den sidste halvdel mod Aarhus.

Der er 3 depoter på ruten, og ved det midterste depot pauses tiden, så der er mulighed for at tage en slapper, få lidt at spise, og eventuelt samle op på gruppen, og lavet småreparationer på cyklen.

Undervejs skal deltagerne gennem den ny anlagte spor i Nordskoven, gennem Vesterskoven og videre i retning mod Himmelbjerget. Arrangøren har ændret ruten for 2016, så der bliver endnu mere singletrack og skov fra Silkeborg til Aarhus.

Ruten er anlagt således at de første ca. 50 km er skov og singletrack gennem Nordskoven ved Aarhus. Efter time-out depotet er rytterne halvvejs, og når man når til Ry, flader ruten ud, og bliver mindre teknisk. Så det lyder til at arrangørerne har lavet en god varieret rute, med både singletrack, skovstier, og asfalt stykker.

De 100 km slutter ved Godsbanen i Aarhus, hvor der er lækker mad og drikke til deltagerne. ”Det er det sidste og måske det vigtigste vi kan give deltageren – lækker mad og drikke indenfor i lækre rammer, så de kan få en fortalt alle historierne ude fra ruten til deres kammerater”

Læs redaktørens beretning fra Highland MTB Challenge 2016 her

Fakta og tilmelding

Highland MTB er søndag d. 21. maj 2017. Løbet er 100 km fra Aarhus til Silkeborg. Der er hele 1.500 højdemeter og max 500 deltagere.