Fruens Plantage ved Næstved lagde i weekenden spor til Danmarks mesterskaberne i XCO – MTBX havde en mand på stedet.

I søndags lagde Fruens Plantage ved Næstved i samarbejde med UCI, DCU og Pingel MTB Race & Fun skov til DM XCO for en lang række klasser. Efter nogle voldsomme regnbyger og tordenvejr i dagene op til, var der endelig sol og let varme på selve løbsdagen. Det var perfekt cykelvejr og sporet var tørt uden at være støvet – perfekt.

MTBX´s udsendte havde fået lokket familien med til Næstved for at opleve nogle af de rigtig hurtige på den danske MTB-scene, og det viste sig, at vi ville få fuld valuta. I løbet af dagen blev der afviklet alt fra U9/U9P og op til H60/H50P ud over elite-klasserne på både dame- og herresiden, så der var noget alle kunne relatere sig til, uanset hvilket niveau, man havde interesse for.

2 ruter på 2 niveauer

Der var planlagt 2 ruter, som der skulle køres omgange på. En mindre teknisk til de yngste kører og en mere teknisk til de resterende kører med mulighed for både A-, B- og C-linjer flere steder. Og det kunne der blive brug for med segmentnavne som Hudafskrabningen, Rock Garden, Snake og Collarbone.

Start/mål-området var placeret på en boldbane med nem adgang, mens resten af sporet lå tæt på, med rigtig god mulighed for at gå rundt og se rytterne på de forskellige segmenter. Alle stederne var rigtig godt besøgt, og der var en god stemning med tilråb, hujen og klappen, hvis en rytter lavede en vild redning uden styrt på vej ned af Rock Garden.

Fini tog det hele

Dagen sluttede med de hurtige på herresiden, hvor Sebastian Fini skulle forsvare sit DM fra 2018. Dette klarede han på fornemste vis. Sebastian Fini og Simon Andreassen lå på hjul af hinanden fra kilometer et, men Fini trak fra på sidste stigning og vandt med 10 sekunder sit 3. DM i træk.

Der skal lyde en stor tak til alle deltagerne, som sørgede for, at alle os ved sidelinjen fik en fantastisk oplevelse med masser af race, hop, drop og flotte redninger. Det hjalp selvfølgelig også at MTBX´s udsendte endelig fik set Henrik Djernis i fuld fart.

Resten af familien nød også dagen, og det bliver bare ikke bedre, når datteren, på vejen hjem, spørger om man kan gå til MTB, når man er næsten 10. ”Selvfølgelig kan man det skat”.

Fruens Plantage for alle

Generelt kan Fruens Plantage ved Næstved godt anbefales, hvis man har mod på lidt højdemeter, hvor der er bygget lækre udfordrende segmenter med rig mulighed for at afprøve grænser. Sporet er meget brugt, men virker ikke umiddelbart slidt. Der er også mulighed for at køre rundt uden at skulle ud over førnævnte segmenter – altså noget for alle.

God tur og kør forsigtigt.