Hæderkronede Alpinestars laver god beskyttelse til hele kroppen. Vi har kigget nærmere på deres Paragon Plus knæ og albuebeskyttere. De sidder godt, beskytter mod underlaget, og så kommer de til en god pris.


Vores vurdering af Alpinestars Paragon Plus Knæ- og albue beskyttere

Test score af Alpinestars Paragon Plus Knæ- og albue beskyttere

Funktionalitet: 9

Design: 9

Pris: 9

Total Score: 9 ud af 10

Anmeldt af Jónas Thor Björnsson

Bare navnet Alpinestars giver en lyst til at køre med deres udstyr, specielt hvis man er lidt gammel i gamet, for så husker man måske også, at der engang var mountainbikes med navnet Alpinestars. Måske nogen kan huske deres MEGA TI fra 1991 – det var den amerikanske afdeling af virksomheden, der en kort årgang også producerede cykler. Men nu er Alpinestars mest kendt for deres beskyttelsesudstyr, både til motorcykler, og specielt til mountainbiking. Vi har testet flere af deres knæbeskyttere, og de er værd at kigge på, når du skal have beskyttelse af knæet.

Alpinestars Paragon Plus til albue og knæ

Deres Paragon Plus knæ- og albuebeskytter passer perfekt til den danske trailrytter, der tager de hårde danske nedkørsler, og gerne vil passe på sine knæ. De passer også fint, hvis selv samme rytter skal syd på, og trille i nogle af bikeparkerne dernede. Vil man også godt ud på nogle af de noget mere klippede og stenede spor syd på, så har Alpinestars også en løsning, men den kigger på på senere.

Læs også: Otte forslag til knæbeskyttere når du vil passe på dit knæ

Alpinestars er ikke bange for at reklamere med at deres udstyr lever op til standarden.

Fælles for både knæ- og albuebeskytterne er, at de har den såkaldte EN 1621_1 godkendelse, og det er samme godkendelse, som motorcykelbeskyttere skal have. Så man får et materiale der kan tage styrt med stor fart. Indlæggene er lavet i blød plast, og formet, så de passer omkring knæ og albuer.

Beskytterne er lavet i et sort elastisk materiale og der er meget holdbart. Det er vævet så der er god udluftning, og så har Alpinestars brugt 2 forskellige slags stof, et der er stærkt foran, og det elastiske bagpå. Både beskytteren til knæ og albue har formede indlæg, der giver god pasform.

Ved vask kan tager man indlægget ud, og vasker hele den sorte gamache, som dog skal vaskes i hånden. Det giver velduftende beskyttere, hvilket er godt for huden, og alle dine venner. Det skal siges, at indlægget ikke bare tages ud, det kræver, at man runder indlægget, og lige så stille lirker det ud. Hvilket jo er fint, for at sidder det på plads.

Paragon Plus til knæ

Knæbeskytter med indlæg.

Beskytteren trækkes nemt over knæet, og med silikone på indersiden i toppen af beskytteren, glider de ikke ned. For at den sidder bedst fast, bør man sætte den under cykelbuksen, sådan at silikonen rammer direkte på låret. Indlægget er formet med to øre i toppen, der giver beskyttelse på siden på knæet, ved at trække bagsidestoffet en smule op på læggen, holder knæbeskytteren sig bedre på plads hele vejen.

Knæbeskytteren sidder godt over knæet.

Gamachen er lavet i to forskellige stoftyper. Foran er stoffet mindre elastisk, tykt vævet og dermed mere holdbart. Mens bagsiden er vævet med gode små mellemrum, der giver god udluftning, og så er stoffet elastisk. Indlægget er placeret, så det ikke bøje om knæet, og alt i alt giver det rigtig god komfort.

En knæbeskytter skal kunne to ting: Den skal selvfølgelig beskytte knæene mod sporet, og så skal den være komfortabel at have på. Begge dele opfylder denne beskytter. Når man lige har fået beskytteren på plads på knæet, så mærker man faktisk ikke, at den sidder der. Det gør man så når man styrter, for der beskytter den mod alle de der slemme hudafskrabninger, som ligger overalt på sporet. Størrelsesmæssigt testede jeg en størrelse L. Jeg ville normalt gå efter en i XL, men i dette tilfælde var L fin til mig, så vær opmærksom på det, inden du køber en der er for stor til knæet.

Paragon Plus til albuerne

Gamachen kommer godt op af armen, så den ikke falder ned.

Albuebeskyttere er mindre set på sporet end knæbeskyttere, men hold nu op hvor er det rart at have dem på, når uheldet er ude. Det er måske ikke så meget hudafskrabningerne, men mere ens udsatte albuer. Albuebeskytteren har som knæbeskytteren, silikone i toppen af gamachen, der vender ind mod huden. Dermed glider beskytteren ikke ned under kørsel. Gamachen er lavet i to forskellige stoftyper. Foran er stoffet mindre elastisk, tykt vævet og dermed mere holdbart. Mens bagsiden er vævet med gode små mellemrum, der giver god udluftning, og så er stoffet elastisk.

Kom så med sparket – de her tager det.

Indlægget bøjer heller ikke på denne beskytter med omkring albuen, og med et godt placeret indlæg og elastisk stof de rigtige steder, giver det rigtig god bevægelighed. Faktisk testede vi en albuebeskytter i størrelse M, en størrelse jeg aldrig er nede i. Jeg har en god biceps, og jeg ville nok lige op i en størrelse L i stedet, for ikke at strække det elastiske stof alt for meget.

 

Bundlinjen

Alpinestars Paragon serie er velegnet til danske forhold, og kan bruges af alle. De har rigtig god komfort og glider ikke ned under kørsel. Både albue- og knæbeskytterens indlæg sidder på knæet, og ikke over knæet, hvilket gør, at man hurtig glemmer, at man har dem på. Når uheldet er ude, og man rammer jorden, så beskytter de som de skal. Stoffet oven på indlægget holder godt, beskytterne bliver siddende hvor de skal og så skal man ikke være bange for alle hudafskrabningerne på sporet – i hvert fald ikke dem der spiser knæ og albuer. De kan helt klart anbefales, og så koster de lidt mindre end så mange andre.

Knæbeskytterne kan købes i udvalgte butikker rundt i landet, men kig på deres danske facebook side, og find mere information. Knæbeskytterne er set til 400 kr. og albuebeskytterne er set til 370 kr.