Vi har den sidste tid testet knæbeskyttere fra Alpinestars. Helt fra dem som bruges når det virkelig bliver groft, over dem der passer til dansk enduro til dem vi har testet sidst. Nemlig Alpinestars Paragon Lite. Det er en lite beskytter, som passer til rytteren der bare skal ud og trille på sporet, og som gerne vil passe på sine knæ. De er lette, og føles som en almindelig knævarmer.


Vores vurdering af Alpinestars Paragon Lite

Test score af Alpinestars Paragon Lite

Funktionalitet: 9

Design: 9

Pris: 8

Total Score: 8.7 ud af 10

Anmeldt af Jónas Thor Björnsson

Vi er på vej ind i efteråret, og vi skal til at finde det lidt varmere tøj frem. For mange er det de løse knæ der først kommer på. Det giver god varme til knæet, og generer på ingen måde under kørsel. Det værste med dem er bare, at de ikke giver den store beskyttelse af knæet, hvis man styrter. Alpinestars har med deres Paragon Lite lavet en let knæbeskytter, som giver god beskyttelse på det almindelige danske spor, hvor der er rødder, løse sten fra underlaget, og nogle steder lidt hårdt underlag. Men som også, på mindre kolde dage, kan fungere som løse knæ.

Læs også: Alpinestars Paragon Plus Knæ- og albue beskyttere

En hudafskrabning kan være ret irriterende at forsætte med. Derfor er en knæbeskytter en god ide.

I forhold til de lidt større beskyttere, som f.eks. alpinestars Paragon plus, så er indlægget væsentlig tyndere, og dermed beskytter de væsentlig mindre ved styrt. Men det er også meningen, det er nemlig en let knæbeskytter der faktisk kunne bruges i stedet for de løse knæ, vi bruger til at varme knæene her i efteråret.

Paragon Lite har et tyndt og meget bevægeligt indlæg indsat i det løse knæ. Selve stoffet er et åndbart mesh stof, der er forstærket på forsiden af knæet, sådan at det kan klare styrt. Selve det løse ben sidder fast i toppen med en silikonestrimmel. Det skal være med til at holde knæbeskytteren på plads.

Selve indlægget er lavet af en meget bevægeligt materiale, der tager godt fra ved slag. Indlægget klare sig rigtig godt på flade underlag, uden alt for store sten. Men rammer man klippe eller lignende, så får man ikke samme beskyttelse, som man kender fra de noget kraftigere knæbeskyttere. Men der opnås beskyttelse mod hudafskrabinger, hvilket i sig selv jo er ret godt.

Testen

Paragon Lite kommer i en lille pose. De gemmes let i en baglomme på cykeltrøjen, eller i rygsækken.

På danske spor med stor trafik, oplever man ofte en hårdt underlag, der kan virke som sandpapir når man styrter. Vi har testet disse Paragon Lite knæbeskyttere på sådanne spor. Indlægget følger fint med knæets bevægelighed. Med den lave vægt, lægger man ikke mærke til dem, når man lige har kørt et par minutter. De er som lavet til danske forhold, for ryttere der normalt ikke mener de har behov for knæbeskyttere, men som engang i mellem kommer hjem med blod fra knæet.

Bliver det lidt koldere sent på efteråret, så skal det bemærkes at de ikke er foret, og derfor ikke kan holde knæene varme. Men når det bare er efterår, så giver de fint varme.

Læs også: Test: Alpinestars Vector Tech til knæ og albue – når det går vildt for sig

Med indlæggets store smidighed og silikonelinjerne i top, holdes knæbeskytterne godt på plads under kørsel. Indlægget er så fleksibelt, at man nemt kan opbevare dem i den lille medfølgende pose i sin baglomme på jerseyen.

Indlægget er så bøjeligt, at det fint sidder over knæet. Det generer ikke under kørsel, og bliver siddende omkring knæet.

Efter en lang tur i skoven, sidder Paragon LIte fint på plads over knæet.

Knæbeskytteren skal håndvaskes, og man kan ikke tage indlægget ud, når den vaskes. Vi har testet en størrelse M, men ville normalt bruge L eller XL. Men de har passet rigtig godt.

På bundlinjen

ALpinestars Paragon Lite er en lidt anderledes knæbeskytter. De fleste man kan få er lidt kraftigere, og egner sig ikke til langdistance mountainbiking og generelt XC. Men det gør denne Lite udgave af deres Paragon beskytter. Den passer perfekt til det almindelige danske spor. Det ligner mest af alt et par løse knæ, og skaber derfor den store opmærksomhed. Men indlægget giver god beskyttelse, og man glemmer at man har dem på.

Er du rytteren der aldrig har haft et par knæbeskyttere, så tag lige og prøv dem her. Til jer andre, der har de lidt større, men ikke bruger noget, når du køre på det amindelige blå g røde spor, tag også lige og prøv dem.

Alpinestars Paragon Lite knæbeskytteren er set til 400 kr. den fås i fra XS til XL, og kan købes ved udvalgte forhandlere i Danmark.