Vores vurdering af LedLenser XEO 19R

Test score af LedLenser XEO 19R

Funktionalitet: 8

Design: 8

Pris: 4

Total Score: 6.7 ud af 10

Anmeldt af Lars Bachmann

Produktnavn: Ledlenser XEO 19R

Nu går vi den mørke tid i møde, og det er derfor tid til at have lys på cyklen. Det at køre “mørke kørsel” er en disciplin i sig selv, og har man først prøvet det, bliver man fanget af det. Der er bare noget specielt over at trille ud i skoven mens solen går ned, og bare nyde øjeblikket, og kun fokusere på lyskeglen foran dig.

Vi har fået en XEO 19R pandelampe, som vi skal teste. XEO 19R er fra det tyske firma Ledlenser, og er på 2.000 lumen (Info om Lumen).

Første indtryk af XEO 19R fra Ledlenser

I pakken er der selve lygten, samt en oplader, forlængerkabel, batteri med cover, samt et headband, som er til montering på en hjelm. Lygten er med 2 linser, som kan justeres uafhængig af hinanden, så du kan lave en bred lyskegle med den ene, og en smal lyskegle med den anden. Derudover er der naturligvis lysstyrke i flere niveauer. Der er mulighed for at sætte den i til automatisk, og en lille sensor på lygten, registrerer lyset, og justeret selv for styrken. Ret smart hvis du kører om aftenen hvor de ikke er helt mørkt.

Ledlenser XEO 19R er opgivet til 2.000 lumen, og det er faktisk afhængig af hvor hurtigt du kører. Lygten har et internt kølesystem, så jo hurtigere du kører, des mere lyser den (automatisk lysstyrkeregulering).

MTB lygten har et lækkert design, og virker umiddelbart robust, på trods af den lave vægt. Kablerne er “snoet” så de kan trækkes ud efter behov, simpel, men smart feature. Der er er forlængerkabel med, hvis du vil have batteriet monteret på cyklen.

En anden smart feature er USB udgang i batteriet. Det vil sige du kan bruge den som Powerbank, og oplade din telefon, eller GPS på turen. Batteriet har også en indikator, så du kan se strøm niveauet på batteriet (Batteriet er på 5.200 mAh).

Billeder

Testen

Førstehåndsindtrykket var generelt godt af lampen, så nu skulle den testes. Det passede tilfældigvis med at det Aalborgensiske Bureau Konxion afholdte deres årlige MTB netværksarrangemet, som et “Nightride”. En super lejlighed til at teste lygtens egenskaber ude i terrænet, når solen går ned.

Selve testen startede dog dagen før, da de fleste test kræver lidt forberedelse. Med lygten var der et headband, men at få det til at passe på en MTB hjelm, var ikke helt nemt. Efter nogle minutters frustrationer, måtte der en anden løsning til. Jeg valgte simpelthen at klippe elastikken i stykker og stripse beslagene fast på hjelmen.

Med beslagene monteret på hjelmen uden elastik, var det en let sag at klikke henholdsvis lygte og batteri på hjelmen. En hurtig test med hjelmen på hovedet, resulterede i en rask beslutning. Batteriet skulle ikke sidde på hjelmen. Selvom det er et forholdsvis let batteri, vurderede jeg at det blev for tungt at have på hjelmen. Men som tidligere skrevet følger der et forlængerkabel med, så det var ingen sag at klipse det på, og så smide batteriet i rygsækken.

En lækker detalje er at når du samler stikkene, så kan de “låses” sammen, så de ikke smutter fra hinanden midt en nedkørsel i en mørk skov.

Selve testen foregik ved ComwellSport i Rebild, lige midt i Rold Skov. Vi blev sendt ud i Rold Skov i grupper af 10-12 personer kl. 20, som er ca. der omkring det er tusmørke. Der skulle dog ikke gå ret meget mere end et kvarters tid før vi blev nød til at tænde for lyset. Jeg havde en ekstra lygte med på aftenens tur, som var monteret på styret. Min erfaring siger mig at den bedste løsning ved mørkekørsel er et lys på styret, som giver  et godt lys lige foran cyklen, og så et lys på hjelmen, som lyser i den retning du kigger.

Ledlenser XEO 19R giver et super lys, og detaljen med at man kan justere de 2 linser uafhængig af hinanden er super god. Det betyder at jeg kan have en bred lyskegle, som giver et god overblik, plus et skarpt lys lige fremme i synsretningen.

Det er en lækker lygte, med nogle fine funktioner, og den giver det behageligt og tilpas kraftigt lys. De fleste kigger udelukkende efter Lumen når de skal investere i en MTB lygte, men batterilevetiden er mindst lige så vigtig. Og her vinder XEO 19R for efter 2 timers kørsel med fuld blus, og en lille time efterfølgende på lavt blus, var der stadig masser af strøm på batteriet. Og lad mig så igen lige fremhævet detaljen med USB udgang, så du kan lade din telefon, action kamera eller hvad du nu måtte have med dig på tur.

Prisen er opgivet til vejl. 3.999,- men vi har set den til kr. 1.799,- hos prishammeren.dk

Mere info og nærmeste forhandler kan findes på ledlenser.dk

Lygten er stillet til rådighed af Scanlico Denmark A/S, som er Dansk distributør af Ledlenser

Video fra testen

Her er et sammendrag fra test turen. Bemærk at jeg i den første 2/3 del af videoen har en ekstra lygte monteret på styret, som lyser ned lige foran cyklen. Den gik dog hurtig død, så i den sidste 1/3 del af videoen er det kun lyset fra Ledlenser XEO 19R du kan se.

Læs også: 7 kraftige MTB lygter til natkørsel.

Generelt om Ledlenser

Ekstrem skarp, Ekstremt lys, Ekstrem kraftfuld – Det er sådan Ledlenser selv omtaler deres XEO 19R.

Pandelampen fra Ledlenser XEO 19R benytter banebrydende teknologi for herved at opnå imponerende egenskaber til enhver aktivitet. Pandelampens to uafhængige fokuseringslinser samt brugervenlige dynamiske kontrolpanel gør, at du har kontrol i mørket og kan aktivere op til 2000 Lumen af skarpt, klart og kraftfuldt lys, når du mest har brug for det. Udover at give dig det lys du har behov for, kan batteriboksen derudover anvendes som powerbank og genoplade andre elektroniske enheder. Med pandelampen Ledlenser XEO 19R er natten ikke længere din begrænsning.

Alle der elsker ekstremer uanset om det er på cykel, board eller ski, har endelig fået det tilbehør de har ventet på for ikke at blive begrænset af mørket. Ledlenser XEO 19R er den ultimative pandelampe og indbefatter en verdens innovation – to uafhængige justerbare lyskanoner, der kan tackle enhver udfordring.

Pandelampens centrale egenskab: Lysstyrken matcher din individuelle præstation. Jo hurtigere du er, des kraftigere lys opnår du. Helt op til utrolige 2000 Lumen i lysstyrke. Og pandelampens to linser kan til enhver tid indstilles uafhængigt af hinanden uden at dette har en effekt på lysstyrken som hele tiden tilpasser sig dine behov.

Med XEO 19R bringer LEDLENSER en sublim pandelampe af højeste kvalitet på markedet og med to AFS reflektorer samt X-LENS Technology Pro, er pandelampen udviklet til at leve op til enhver udfordring. Pandelampens LED lyskilder kan aktiveres separat med 5-trins kontakten og som verdens første, kan de tillige fokuseres individuelt samt tilsluttes den miljøvenlige lysstyrke ved hjælp af OPTISENS TECHNOLOGY (automatisk lysstyrkeregulering) og tilpasset præstationen ved hjælp af Speed Cooling.

Speed Cooling gør det muligt at kontrollere lyspræstationen med fart. Jo hurtigere farten er, jo kraftigere bliver lyset. Med en ubeskrivelig lysstyrke på 2000 Lumen.

Pandelampens lygtehoved og batteriboks kan tilkobles separat hvilket betyder at XEO også kan anvendes som håndlygte, cykellygte eller ved hjælp af USB tilslutningen, som en ekstra batteripakke til mobile enheder.

Fakta om XEO 19R

  • Lysstyrke: max. 2000 Lumen / min. 200 Lumen
  • Rækkevidde: max. 300 meter / min. 100 meter
  • Brændetid: min. 4 timer / max. 20 timer
  • Godkendelse: IPX6
  • Vægt: 478 gram
  • Batteri type: Li-Ion batteripakke
  • Ladetid: 8 timer

Teknologien i Ledlenser XEO 19R

OPTISENSE Technology

Pandelampens integrerede sensor måler i real-time lyset omkring dig med OPTISENSE Technology. Lysstyrkens intensitet tilpasses automatisk efter lyset i miljøet omkring dig og skræddersyr den korrekte lysstyrke til din aktivitet uden at du behøver at bruge tid på at trykke på knapper eller kontakter.

X-LENS Technology

Denne teknologi kombiner flere LED lyskilder sammen i en fælles kraftfuld lyskegle. Derudover gør et optimeret varmesynkroniseret system det muligt for os at presse LED lyskilderne hårdere og derved give en hidtil uset lyskraft.

Advanced Focus System

Traditionelle fokussystemer har bestået af enten en linse eller reflektor. Ledlenser’s Advanced Focus System (AFS) består af en patenteret kombination af reflektor og linse, som skaber et lyssystem der både opnår en fokuseret langdistance lyskegle og en homogen vidvinklet lyskegle velegnet til kortlæsning m.m. AFS betyder at uanset om du læser et kort tæt på eller fokusere på landmærke ude i horisonten, så vil dit lys være behageligt for øjnene, klart og skarpt.

Smart Light Technology

Udover 8 unikke lysprogrammer og funktioner der skræddersyr lyset præcist til dit aktuelle behov, giver Advanced Smart Light Technology ligeledes mulighed for to forskellige strømforbrugsindstillinger: Indstillingen Energy Saving optimere brændetiden og indstillingen Constant Current giver samme konstant lysstyrke. Smart Light Technology giver dig fuld kontrol og lader dig vælge hvor meget strøm du vil anvende i den aktuelle situation.

Air Intake

Luft passere pandelampen mens du bevæger dig og afkøler LEDerne. Herved bibeholder XEO 19R sine topegenskaber og skarphed.

Dynamic Control Pad

Lysindstillinger og lysstyrke kan hurtigt og nemt indstilles til den mest optimale indstilling ved hjælp af pandelampens intuitive kontrolpanel.

Uafhængige fokuseringslinser

Pandelampens to linser fungere uafhængigt af hinanden. Herved har du mulighed for både at fokusere på et objekt på lang afstand og samtidig oplyse dit nærområde omkring dig. Eller du kan anvende samme indstilling for begge linser og derved skabe en endnu kraftigere fokuseret eller vidvinklet lyskegle.

Lader og Power Bank

Pandelampens genopladelige batteri kan mere end at blot at være strømkilde til din pandelampe. Batteriet kan tillige anvendes som Power Bank og oplade din smartphone, GoPro eller andre elektroniske enheder.

Hvem er Ledlenser

Læs også mere på ledlenser.dk, hvor du også kan finde nærmeste forhandler.

Ledlenser er en tysk virksomhed der blev etableret i en garage tilbage i 1993 af to brødre. Oprindeligt hed virksomheden Zweibrüder men omkring årtusindeskiftet besluttede brødrene at omdøbe virksomheden til det i dag så kendte Ledlenser-navn. Ledlenser var en af de første virksomheder i verden til at anvende LED dioder som lyskilder i lygter. Siden har Ledlenser udviklet sig til en af verdens førende og mest innovative producenter af lygter og pandelamper med mere end 1.100 ansatte, 3 produktionssteder og verdensomspændende distribution.

Produkterne fra Ledlenser er kendetegnet ved ekstrem høj kvalitet, fremragende lyskvalitet og nu 7 års garanti. Derudover kan Ledlenser tilbyde det bredest og dybeste sortiment, der stort set dækker et hvert behov. En anden væsentlig styrke er, at Ledlenser er specialist indenfor sit felt, hvilket er én af de grundlæggende årsager til, at Ledlenser i dag er en af verdens førende og største producenter af lygter og pandelamper.