Vores vurdering af Gemini Lights TITAN 4000 OLED

Test score af Gemini Lights TITAN 4000 OLED

Funktionalitet: 8

Design: 9

Pris: 8

Total Score: 8.3 ud af 10

Anmeldt af Jónas Thor Björnsson

Vi har den seneste tid testet Gemini Lights lygter. Vi har både testet deres DUO 2200 Multisport lygte og deres store Titan 4000 Oled lygte. Modellen de kalder DUO 2200 Multisport, er en mindre to cellet lygte, der passer rigtig godt til hjelmen. Mens Titan 4000 OLED, er en 6 cellet lygte, der bedst monteres på styret, da den ikke kan monteres på hjelmen.

Kendetegnet for begge lygter er: God belysning og high-end kvalitet, hvilket også afspejles i prisen.

Gemini Lights TITAN 4000 OLED

Når man første gang sidder med lygten i hånden, fornemmer man kvaliteten i konstruktionen. Lygtehuset er konstrueret i sort anodiseret aluminoum, foran sidder 6 LED celler, mens der bagpå er en knap til at styre styrken på lygten, og til at slukke og tænde den. Samtidig er der blevet plads til et lille display, der viser hvilken styrke man har lygten tændt i, og hvor lang tid der er tilbage, inden batteriet skal lades op igen.

TITAN 4000 OLED lygten kommer i en fin stødsikker taske, der indeholder,

  • TITAN 4000 lygte
  • Batteri på 8000 mAh / 30 Wh
  • Fjernbetjening til montering på styr
  • Silikone ringe til montering
  • USB lader og kabel
Indholdet i kassen.

Montering

Der er ikke den store tvivl om, hvor denne lygte sidder aller bedst, og det er på styret. Der er set gør-det-selv løsninger på nettet, hvor folk har fået den sat på hjelmen. Lygten monteres nemt med de medfølgende silicone ringe og de to monteringsfødder på styret. De kan nemt sidde midt på styret over frempinden, men vi oplevede, at det hjalp lidt med lidt ekstra materiale under fødderne, da undersiden af lampen kunne gnide lidt på den forreste del af frempinden. Det går ikke at sætte noget materiale mellem frempind og lygtehus, da lygtehuset kan blive varmt.

Nat bliver til dag

Der er rigtig meget power på den her lygte, og har man sat styrken på 100 %, så er sporet fuldt oplyst. Nogen kan helt sikkert klare sig med Gemini Lights DUO 2200 lygten på hjelmen, og en mindre lygte på styret, mens andre gerne vil have rigtig god belysning på sporet. Til dem er TITAN 4000 løsningen.

Læs også: Test: Gemini Lights DUO 2200 Multisport

Lygten har 3 styrker:

  • Høj – 4000 lumen og ca. 2 timers kørsel
  • medium – 2000 lumen og ca. 4,5 timers kørsel
  • lav – 400 lumen og ca. 23 timers kørsel

På en tur vil man ofte skifte mellem høj og medium styrke, hvilket giver ca. 3 – 3,5 timers kørsel. Er lygten ens eneste lyskilde, kan det være rart at have fuld styrke når man er på sporet, og så gå ned på 50 % når man rammer transportstykker. På den måde vil batteriet holde længere tid, før det skal oplades. Har man også en lygte på hjelmen, kan man godt klare sig med 50 % på sporerne, og så holder batteriet ca. 4,5 timer.

Lyskeglen har et stort fokusområde, hvor sporet lyses fuldt op. Jo længere man kigger ud i periferien, jo svagere bliver lyskeglen. Lyset er hvidt, og giver et godt blik på de forhindringer der ligger på sporet.

Batteriet holder som lover

Batteriet er sat fast oven på overrøret.

Den batteritid der oplyses af Gemini Lights, og som ses herover, stemmer stort set overens med den oplevelse vi har haft i testen. Den kan variere 5 til 10 % alt efter vejr og hvordan lygten bruges. På selve batteriet kan man ved tryk på en lille knap se batteristanden. Men den kan man samtidig se på det lille display, der sidder bag på selve lygten. Her vises hvilken styrke man bruger, og så hvor lang tid der er tilbage, før batteriet er tomt. Der er ligeledes en batteriindikator på selve knappen man tænder og slukker med. Den viser enten grøn (50 til 100 % tilbage), gul (15 til 50 % tilbage) og rød (10 til 25 % tilbage). Når den blinker rødt, så skal du til at finde en anden løsning.

Fjernbetjeningen er nem at montere bruge.

Der medfølger en fjernbetjening, der nemt kan monteres på styret. Den kan være smart, hvis man har den monteret lige ved grebet, så man ikke skal slippe for at regulere lysets styrke. Det kan dog virke lidt overflødigt, da man alligevel ikke regulerer styrken så ofte.

Brug batteriet som powerbank

Batteriet kan også bruges som powerbank. Så når man f.eks. er på bikepacking tur, så kan man altid hente ekstra strøm fra lygtebatteriet. Der skal tilkøbes et ekstra kabel, for at kunne bruge denne funktion.

Test

Gemini Lights TITAN 4000 OLED giver meget stor effekt fra sig, den lyser det op den skal. Har man den sat til fuld styrke, hvilket altså vil sige 4000 lumen, så er sporet oplyst. Den fungerer godt som eneste lyskilde, men kører man tekniske spor, så virker det endnu bedre, hvis man også har en lyskilde siddende på hjelmen. I så fald kan man også skrue lidt ned for lysstyrken, sådan at man kun lyser med 2000 lumen, og dermed holder batteritiden længere.

Foden på lygten.

Det hvide lys giver gode vilkår på sporet om aftenen. Lygten giver god fokus på det ser sker foran en. Lyskeglen spreder sig, så man ser hele sporet. Lyset er kraftigst der hvor man skal bruge det, det vil sige på sporet, og ikke alle mulige andre steder.

Lygten er nem at montere, og den sidder fast når den er monteret. Man kan opleve at skulle sætte lidt materiale under de to fødder for at hæve lygtehuset, hvis en frempind stikker for langt op. Herudover er brugervenligheden i top.

Batteriet er nemt at montere på overrøret, og ledningen er lang nok til ikke, ikke at genere når man drejer, og kort nok til, at den ikke sidder i vejen. Det holder den tid, som Gemini Lights lover, og så kan det bruges som powerbank. Her skal man dog tilkøbe et kabel, alt efter hvilken telefon man bruger.

Lygtens 10% styrke funktion er rigtig god, når man kører hjem fra sporet. Her skal man jo ikke blænde bilerne, eller andre cyklister, og der er styrken rigtig fin til det. Herudover kan den faktisk også blinke hvis man ønsker dette.

Konklusion

Det er utrolig forskelligt hvad folk foretrækker, og foretrækker man god belysning på sporet, så er TITAN 4000 OLED et godt valg. Lygten er lavet af materiale der holder, det er ikke nittet sammen, men skruet sammen. Lygtens præcise lyskegle, den solide konstruktion, brugervenligheden og batterikvaliteten gør, at denne lygte kan kaldes en high-end lygte med kvaliteten i højsædet.

Lygten koster ca. 2.798 kr.