Sidste år lavede vi her på redaktionen for første gang en "Redaktionens cykelvalg", så nu er det tid til at gøre det igen. Her kan du se de cykler vi selv vil vælge til 2019 sæsonen.

Traditionen tro, så laver vi igen i år en “Redaktionens cykelvalg”, hvor vi hver i sær, kommer med vores bud på hvilken cykel vi ville vælge til 2019 sæsonen. Så kig listen igennem, og skriv gerne en kommentar med dit valg.

Reglerne er lige som sidste år, at vi har stillet hinanden den opgave at vælge en cykel inden for en rimelig pris (Rimelig pris er ikke yderligere defineret), og den skal være tilgængelig i Danmark, og så skal det være en 2019 model.

Scott Contessa Scale 10 – (Rikke)

Scott Contessa Scale 10 219

Scott Contessa Scale 10 er efter min vurdering en god cykel til både den nye rytter, som vil have en cykel der kan holde til, at man hurtigt udvikler sig som rytter, og den garvede rytter der skal ud og køre løb. Contessa er Scott´s serie udviklet til kvinder, geometrien er rettet mod XC kørsel og passer glimrende til de danske skove.

Cyklen bygger på et let aluminiumstel, 100mm FOX luftforgaffel, SRAM NX-eagle 12 speed og Shimano bremser.  Dette gør, at cyklen kan klare både de fleste stigninger, og være hurtig på transportstykkerne.  Det er værd at bemærke, at Scott i 2019 har deres nye kortere kvinde specifikke sadler, monteret på deres cykler til kvinder.

Samlet set er det en yderst fornuftig cykel på ca. 12 kg.

Vejl. pris kr. 11.499,-

Læs mere på scott-sports.com

Orange Bikes – CRUSH 29 RS – (Jesper)

Orange Bikes Crush RS 2019

En ægte fuldblods 29” hardtail fra engelske Orange Bikes. Udgaven i 2019 er ikke ændret markant fra tidligere års modeller, men hvorfor også ændre på noget som fungere rigtigt godt.

Cyklen er født med SRAM Eagle, og på producentens hjemmeside har du mulighed for at tilvælge bedre features, hvis pengepungen er til det. Du kan blandt andet tilvælge en dropper post for bare 500 kr eller en Fox Factory 36 Float 140mm for 2000 kr. Hvis du ikke er til standard farven “jet black” så kan du for 800 kr vælge blandt 9 andre farver og stylings.

Der udover kan fræmhæves 5 års garanti på stellet, 10 forskellige farver og mulighed for at køre 27,5+ dæk.

Orange Bikes er ikke den billigste hardtail vi har set, du må hoste op med 28.000 kr i dansk butik, hvor cyklen er leveret med “standardudstyr”, dertil kommer så evt. ekstraudstyr og stylings. Til gengæld kommer du så ud og køre på en cykel der ikke kører mange af i de danske skove og som sikkert vil tiltrække en del opmærksomhed når du tæmmer sporet med den mellem benene.

Vejl. pris: 28.000 kr.

Læs mere  på orangebikes.co.uk

Kona Process 153 CR – (Lars)

Kona Progress CR 153 2019

Jeg har i mange år haft en svaghed for klassiske Amerikanske mærker som Marin og Kona. Og siden jeg besøgte Kona på EuroBike i 2018, har jeg været en smule forelsket i deres Process 153. Det er en rigtig Enduro bike med 160mm vandring foran og 153mm i bagdæmperen. Nok ikke det bedste valg til den Danske skove, ville nogle nok mene, men jeg er en forholdsvis tung dreng på +100kg, og jeg kan godt lide der er lidt “ekstra” vandring at lege med.

Derudover, så besøger jeg ofte steder som Norge, Sverige, Tyskland, Tjekkiet og Østrig og kører spor, hvor sådan en cykel giver god mening.

Kona Process 153 CR er en af topmodellerne i Kona’s enduro serie som hedder Process. 153 står for mm i bagdæmperen, og CR står for carbon. Topmodellen hedder Process 153 CR/DL, hvor DL står for DeLuxe. Jeg har valgt CR modellen, som er med carbon stel (bagstagen er lavet i alu), og med GX eagle 12 speed, Rockshox Lyrik 160mm forgaffel, Guide R bremser med 200mm skiver for og 180 mm bag. Cyklen ruller på 29″ fælge monteret med Maxxis DHF i 2,5″ for og 2,3″ bag.

Vejl. pris: 37.000,-

Læs mere på konaworld.com

Conway RLC 7 (Jónas)

Conway RLC 7 2019

Skulle jeg vælge en hardtail, så ville jeg kigge på denne RLC 7 fra tyske Conway. Conway er ikke særlig stor på det danske marked, men jeg har haft mulighed for at køre på netop denne model, og jeg er ret glad for den. I 2019 er Conway kommet med nogle spændende modeller, som har fået et designboost, og det gør dem interessante.

Der er tale om en ret stiv ramme i carbon. Cyklen er fuldstændig monteret med SRAM udstyr, hvilket er kendetegnet for Conways cykler. Til prisen kommer den med rigtig gode specifikationer. Kranksættet er SRAMS X1 carbon version med boost. Gearene er SRAMS X01 Eagle, dog med en GX kæde. Den kommer med 29′ hjul fra Mavic model Crossmax Elite, som er monteret med Schwalbe Racing Ray foran og Ralph bag på.

Cyklen bremses med SRAM Level TL bremser, som er fine bremser til prisen. Forgaflen er en SID RL med 100 mm. vandring og oneloc fra Rockshox. Herudover er den monteret med dele fra Conway. Cyklen sniger sig lige under de 10 kg, og vejer 9,9 kg.

Der er tale om en fuldblods XC cykel, med rigtig godt udstyr og fine køreegenskaber, som du også kan læse en test af her.

Vejl. pris: 22.500,-

Læs mere på conway-bikes.de

Hvilken model ville du vælge?

Dette var vores bud på mountainbikes til 2019 sæsonen, og altså vores personlige valg. Du har garanteret også en cykel i tankerne, så skriv en kommentar og fortæl hvilken du ville vælge, og gerne et par ord om hvorfor?

Her kan du se vores cykelvalg fra 2018