Billede: DGI.dk / Artiklen opdateres løbende.

DGI Østjylland og FDF Sletten er gået sammen med lokale foreninger og klubber og skabt MTB Festival Søhøjlandet. Det er en drøm om at skabe Danmarks største MTB Festival. En festival, der samler mountainbikere på tværs af geografi og kørestil, mens den hylder oplevelsen, glæden og legen i Danmarks bedste MTB-terræn.

Vi har en drøm om at inspirere og samle det danske MTB-miljø. Med MTB Festival Søhøjlandet skaber vi en ramme, hvor udøvere, klubber og grupper mødes om mangfoldigheden.

Det er motivationen ved at inspirere danskerne til at køre endnu mere mountainbike, og få endnu mere glæde på cyklen, og ikke mindst skabe en ramme for mødet mellem udøvere, klubber og andre MTB-grupper, der har fået DGI og FDF Sletten til fro andet år i træk at tage initiativ til MTB Festival Søhøjlandet. Det handler også om at blive klogere på, hvordan man kører både sikkert og sjovt på mountainbike med respekt for naturen og skovens andre gæster. Hvordan man skaber livsvarig glæde for MTB, uanset alder og niveau. Og hvordan man skaber relationer i mellem udøvere, klubber og andre grupperinger. Alt det hele pakket ind i hyggelig camp-stemning.

Hvem skal med på MTB Festival?

Det skal dig der elsker mountainbike, og gerne vil mødes med andre og mærke fællesskabet, på tværs af geografi, niveau, alder og erfaring. Du behøver ikke være medlem af en klub for at deltage og som deltager på festivalen, kan du selv sammensætte dig program på kryds og tværs af de forskellige aktiviteter, foredrag og workshops. Arrangørerne har hentet et team af de bedste MTB-instruktører, og lokale sporguider ind, for at give dit en unik mountainbike oplevelse.

Sidst år lavet vi dette indslag med glade deltagere og undervisere

Så der er altså masser af muligheder for sjove oplevelser og udfordringer, i form af teknikkurser, sporvisning, workshops med fokus på sporbygning og selvfølgelig en masse fokus på familie oplevelser.

Så om du er til teknikworkshops, oplevelsesture eller sjov og leg på cyklen med familien, så er MTB Festival Søhøjlandet noget for dig.

Festivalen kommer til at foregå i Søhøjlandet ved FDF Sletten i Ry. Området her indeholder nemlig nogle af de bedste MTB-ruter inden for landets grænser.

På festivalen udbydes aktiviteter inden for tre forskellige temaer; teknik, oplevelse og familie.

Guidede ture og tekniktræning

Med tekniktemaet lærer du at køre sikkert og sjovt, og du bliver udfordret af de bedste instruktører fra ind- og udland. Med oplevelsestemaet prøver du alle de fede ruter du ikke vidste fandtes, og prøver noget, du ikke har prøvet før.

Med familietemaet har små som store mulighed for at sidde i sadlen både sammen og hver for sig, og så har børnene masser af mulighed for at prøve et væld af andre spændende friluftsaktiviteter.

Kort sagt: MTB Festival Søhøjlandet er masser af mountainbike, oplevelse og glæde kombineret med hygge, fællesskab og fest.

Pris og dato

Der kan købes dagsbilletter, familiebilletter, og partoutbilletter, samt tilkøbes fuld forplejning.

  • Dato: 4 – 6 maj 2018
  • Sted: FDF Sletten (Søhøjlandet mellem Silkeborg og Skanderborg)
  • Dagsbillet: Voksne 495 kr. (Børn 5-15 år 200 kr.)
  • Familiebillet: (2 voksne og op til 3 børn): 1.895 kr. (Dagsbillet (2 voksne og op til 3 børn): 1.295 kr.)
  • Partoutbillet: Voksne: 749 kr. (Børn (5-15 år): 300 kr.)

Køb billetterne på www.dgi.dk/mtbfestival

Se billeder fra sidste års festival her

Praktiske informationer

FDF Sletten

Her kan du læse lidt om de praktiske ting der er i forbindelse med deltagelse på MTB Festival.

Medbring selv følgende

Du skal selvfølgelig have din mtb med, og alt det cykeludstyr du normalt køre med, alt efter vind og vejr. Det er en god ide at tage ekstra sæt cykeltøj med, og varmt tøj til om aftenen/natten. Du skal også selv medbringe telt, sovepose og evt. liggeunderlag.

DGI har lavet en tjekliste du kan pakke efter.

Der er mulighed for at tilkøbe fuld forplejning, eller medbringe sin egen mad.

Cykelvask og Cykelopbevaring

Der er mulighed for at give cyklen en grundig vask, på 2 opstillede vaskestationer, og der tilbydes indendørs overvåget cykelopbevaring, men vi anbefaler stadig at tage en lås med, så du kan sove ekstra roligt om natten. Skulle der ske noget med cyklen, er der cykelværksted i forbindelse med cykelopbevaringen.

Overnatning på festivalen

Medbring dit eget telt eller campingvogn, og oplev den ægte festival stemning. Der er dog også mulighed for at lege hytter (dorms), hvor man kan sove på 4 mandsværelser. Er du til mere luksus, så er der hoteller og vandrehjem inden for en radius af 10km fra festivalpladsen.

Billeder er venligst udlånt af DGI.dk