Kasper Madsen er 34 år, og bosat i Beitostølen Norge. Kasper har kørt MTB i 9 år og inden da var han cykelbud i København. Kasper er uddannet friluft vejleder fra Paul Petersens idrætsinstitut i København, hvor han nu underviser kommende mountainbike instruktører.

Udover det er han uddannet PMBI (professional mountainbike instructor) niveau 2 fra Whistler, Canada. Underviser alt fra instruktører til begyndere hos DGI, og har tidligere været en del af Trailbuilders Copenhagen, samt daglig leder i MTB Tours i Hareskoven.

Kaper og hans kæreste har valgt at forfølge deres drøm og flytte til Norge. Efter at have været ski instruktører i Norge i en sæson, valgte de at flytte der op permanent og starte deres egen virksomhed ved navn Bike Beitostølen (www.bikebeitostolen.com). I virksomheden Bike Beitostølen guider og underviser de i MTB på de fantastiske stier der er i området. De har blandt andet fået et godt samarbejde med kommunen og skal til at bygge spor heroppe, efter at den lokale kommune har bevilliget 1 million Nok kroner til projektet.

Kasper er desuden involveret i udvikling af den norske guide og instruktør uddannelse. Kasper siger: “Vi kobler os på en fælles europæiske standard ved navn EO-MTBing, hvor vi bliver tre instruktører der drager til Belgien og senere Frankrig for at blive videreuddannet og så er det målet at vi skal uddanne de kommende guider og instruktører i Norge.”

Kaspers tilgang til mountainbike er at det skal være en leg. Kasper er typen der hellere vil køre på baghjul og hoppe, end at køre intervaller. Så det er nok også det man kan forvente i hans undervisning. Som Kasper selv siger: jeg prøver at lære folk at træde så lidt som muligt.

Kasper kommer til MTB Festivalen til Maj, hvor han skal undervise. Kaspers forventninger til festivalen er at møde en masse ligesindede, sparke en masse dæk, sammenligne Goretex tøj og knæbeskyttere, og så håber jeg at rykke folk.

Kort sagt: Give cykelglæde og lege. Brems mindre, træd mindre, sving mere.

I forbindelse med at Kasper Madsen kommer til Danmark og øser ud af sin erfaring til MTB Festivalen, har vi taget en snak med ham.

Derfor valgte vi Norge?

Min kæreste havde arbejde i Wyoming, USA og ville egentligt gerne dertil. Men amerikanske arbejds- og immigrationsregler er ikke for børn. Vi havde arbejdet på skiskolen i Beitostølen og havde et netværk der, så vi besluttede os for at prøve det i stedet. Det skulle i hvert fald være noget med fjelde! Vi fik hurtigt et godt samarbejde med kommunen, der virkelig prøver at udvikle tilbuddet til mountainbikere i området.

De stier vi har lige nu er for relativt øvede, stejle og fyldt med klipper, men vi arbejder på højtryk, sammen med kommunen, på at få bygget flere spor. Norge er jo egentligt ganske tæt på Danmark, under en time i fly og et par timer med bus, så er man i Beitostølen.

Hvad har Norge som Danmark ikke har?

Uendelige stier, tekniske og flowy, høje fjelde, sne og gletsjere og virkelig dyre Øl. Jeg trængte til nogle andre spor end dem omkring København og Norge dækkede alle baser. Jeg er vel egentligt en fjeld-immigrant.

Kommer der Danske mountainbike turister til Norge?

Ja, vi har haft en del ture med danske mountainbikere. Det er rimelig pænt fordelt mellem danskere, nordmænd og lidt briter. Vi håber at få flere danskere her op og er i gang med at arrangere en dansk tur til Beitostølen.

Kasper skal undervise på MTB festivalen.

Hvorfor skal man vælge din workshop/undervisning?

Jeg har det sjovt på cykel, og det vil jeg også have at dem jeg underviser har. Plus at man får et par aha-oplevelser. Jeg er en super dygtig underviser, der er uddannet i Mekka (Whistler).

Det vigtigste når man starter på MTB?

Et par gode råd til nybegyndere. Er de r nogle bestemte teknikker du vil anbefale etc.

Bevæg dig på cyklen/bevæg cyklen under dig (bike-body seperation). Leg, leg, leg ellers bliver det jo bare til endnu et arbejde, når man skal ud og træde i pedalerne. Man bliver ALDRIG for dygtig til at arbejde med sin position/balance. Og lad nu de kliksko ligge indtil du bliver øvet- du vil bliver glad for det i længden.

Derfor skal du komme til MTB festivalen?

Hvad får man ud af det? bliver man en bedre MTB’er?

For at møde ligesindede, sparke dæk, gøre sit cykelnetværk bredere og have det sjovt på cykel! Hvis du har det sjovt på cykel så bliver du også dygtigere på cykel.
Jeg håber personligt at blive inspireret og møde nogle mennesker der brænder for mountainbike og ting på to hjul. Hvis du ser mig så kom endelig hen og hils på og spark lidt dæk.

Her skal du tage på sommerferie med mountainbike?

Jeg skal til Slovenien og køre til foråret og jeg glæder mig som et lille barn. Jeg har en kollega der driver et guide firma i bjergene dernede og der ser helt fantastisk ud.
Ellers så er klassikerne som et retur til Whistler, en tur til Utah og alle steder med hero dirt på listen.

Så skal DU selvfølgelig komme til Beitostølen og køre de uendelige stier vi har her og i Jotunheimen. 2000 meter toppe omkring dig, båd ind i bunden af dalen og teknisk stikørsel tilbage, afsluttet med en kold øl og grill i vores baghave.