Sikke en Weekend. Sikke en fantastisk MTB oplevelse, og hvor fik vi mødt mange dedikerede mountainbikere til weekendens MTB festival i Søhøjlandet.

Der var ca. 130 mountainbikere der havde fundet vejen til årets MTB festival på Sletten i Søhøjlandet ved Silkeborg. Her ventede der et program spækket med teknik, guidede ture på omegnens spor, MTB nørderi, sand festival ånd og camp fire talks. Arrangørerne fra DGI Østjylland og FDF Sletten havde gjort sig umage, og sat en program sammen, som gav plads til at alle kunne være med, både den helt nye mountainbiker, de unge, de gamle og eksperterne. For dem alle galt det, at de var kommet for at nyde hinandens selskab omkring det at køre mountainbike.

Formiddag og eftermiddag lørdag og søndag bød på workshops. Her var der tale om workshops i den højeste kvalitet vi her i Danmark kan levere, krydret med besøg fra Skotland og Norge. Arrangørene havde samlet en stjernerække af instruktører der afholdte workshops på alle niveauer. Det er ikke en overdrivelse, at de fleste deltagere rykkede sig teknisk, og de fleste må have forelsket sig endnu mere i mountainbike kulturen.

Lørdag aften bød på 4 camp fire talks. Det var som det lyder, diskussioner eller drøftelser omkring lejrbålet. Her blev der talt om sporbygning, rejse med mountainbiken, mountainbikekulturen og det at leve som professionel mountainbiker. Et genialt koncept hvor rigtig mange deltagere fik talt med de forskellige instruktørerne og de andre deltagere om mountainbiking.

Er der en begivenhed man skal deltage i næste år sammen med sin mountainbike, så er det denne festival. Det her er en festival hvor man får det man søger, man rykker sig, også selv om man er en garvet ræv og så får man lært det af de bedste.

Så sæt kryds i kalenderen næste år 4-6 maj 2018 – det er et must.

Fotograf: Jónas Thor Björnsson