Mountainbike, festival og Trysil - 3 fede ting, som man med fordel kan kombinere. Og det er ligepræcis hvad Trysil har gjort i samarbejde med Danske MTB United, og dermed skabt en "Dansk" MTB festival i Trysil.

Danskerne har for alvor fået øjnene op for Trysil som mountainbike destination. Vi er selv lige hjemvendt fra en en tur i Trysil, hvor vi mødte en del danskere, som havde valgt at bruge en del af deres sommerferie i netop Trysil.

Når Trysil siger de vil gøre noget for mountainbike turismen, så mener de det. De investerer masser af penge på at bygge spor, baner, pumptracks og meget andet, og at de op til sæsonen 2022, har haft 30 fastansatte og 10 maskiner til at bygge nye spor, siger lige om hvad de er i stand til.

Mountainbike United Festival Trysil

Danske Mountainbike United, som nok er mest kendt for Singletracker.dk og deres App – Mountainbike United, er gået sammen med Trysil.com og sammen med lokale samarbejdspartnere i Trysil, har de skabt en MTB festival, med fokus på MTB, hygge og fællesskab.

Mountainbike United er et MTB community hvor man kan finde adgang og informationer om alle spor.

Arrangørerne satser på det bliver lidt af en dansker festival, og når vi spørger lidt ind til billetsalget, så siger de også at næste 50% af billetterne er solgt i Danmark. Så denne MTB festival er altså en unik chance for at få den fedeste tur til Norge, sammen med en masse andre danskere.

Praktisk information

Hvad kan du forvente?

Vi har ikke selv deltaget i festivalen, men ud fra de oplevelser vi tidligere har haft i Trysil, så kan det kun blive en fed oplevelse. På festivallen er der MTB for alle niveauer på over 100 kilometer singletracks i Trysils. Du får adgang til 4 bikeparks, der blandt andet har Norges største pump track og en af Europas længste flow trails Magic Moose. Der er guidede ture og tekniktræning med Trysilguiderne. Pump-track og dual slalom-konkurrencer og du får naturligvis TrailPass i 3 dage, så der er adgang til det hele.

Fredag er der B-RAGE Dual slalom og pump track show, inkluderet i billetten, og du får adgang til B-RAGE Open Session søndag. Derudover er der scener med livemusik fredag og lørdag, hjemmebrygget øl fra Trysil Bryggeri, Bike Expo med fede brands, og sidst men ikke mindst, er der en fantastisk natur med fede bjergområder, som du bare ikke oplever andre steder.

Overnatning i Trysil

Der er masser af muligheder for overnatning i Trysil. Der er hoteller, hytter, Bed & Breakfast og campingplads. Du kan læse mere om mulighederne for overnatning, samt priser her.

Cykelleje

Har du ikke mulighed for at medbringe egen cykel, så er det nemt at leje cykel i Trysil. Vi kan blandt andet anbefale at leje cykel i Sport Lodgen, som ligger ved Radisson Blu Resort. De har GT cykler i alle størrelser, og både som hardtail og fullsuspension.

Transport

Der er flere muligheder for at komme til Trysil. Uanset om man kommer fra Jylland eller København, kan man tage færgen til Oslo. Fra Oslo er der kun ca. 2,5 time i bil til Trysil. Man kan også vælge at tage turen i bil. Fra København er der ca. 8,5 time i bil. Bor man i Jylland, så kan man tage Stenaline fra Frederikshavn til Göteborg, og derfra er der ca. 5,5 time i bil.

B-RAGE / Brage Vestavik

Den Norske downhill og freeride konge, Brage Vestavik, kommer forbi, og har lovet at tage nogle af sine internationale cykelstjerner med. Brage har lagt navn til B-RAGE, som er et dobbeltsort spor i Trysil.

Vi var forbi og kigge på sporet for 14 dage siden, men jeg må indrømme at jeg ikke er til “Dobbeltsort” 🙂 Der er lavet en start platform med et 4-5 meter stort drop, efterfulgt kort efter at et ret stort gap.

Står på droppet og kigger ned.

Vi håber I har fået lyst til at tage et roadtrip til Trysil til September? Tag familien med og få en super hyggeligt weekend, oplev den Norske natur og masser af mountainbike. Dette er også en oplagt mulighed for at samle nogle venner, og lave en fed roadtrip, og få en anderledes MTB oplevelse?

Læs mere om MTB festivalen og købe dine billetter på www.trysil.com/event/mountainbike-united-festival-trysil/