Vores vurdering af Endura MT500 Vandtæt jakke II

Test score af Endura MT500 Vandtæt jakke II

Funktionalitet: 10

Design: 9

Pris: 8

Total Score: 9 ud af 10

Anmeldt af Kasper Meldgaard Børjesson

Endura lover høj vandtæthed og exceptionel åndbarhed med deres topmodel indenfor MTB jakker og jeg kan kun sige, at den lever fuldt ud op til hvad de lover. Jeg har kørt med den i tørt til ekstremt vådt og mudret uden at jakken har lukket noget vand ind overhovedet eller i øvrigt har været ubehagelig at køre med.

Den kan sagtens bruges som et lag mod koldt vejr eller vind selvom det ikke regner. Jakken er lavet af et forholdsvis slidstærkt materiale og er samtidigt let, så man næsten ikke mærker at man har den på, det er rart hvis man skal køre med den en hel dag. Jakken kan også nemt pakkes sammen og stoppes i tasken, hvis man får det for varmt. Pasformen er super god, men den kunne godt være lidt længere bagpå for at tage imod mere vand og mudder fra baghjulet.

Detaljer

Jakken har 2 lommer, 1 på hver side af jakken og en brystlomme, alle med vandtætte lynlåse. Lommerne har en god størrelse så der er plads til lidt af hvert, hvis ikke man har medbragt en rygsæk. En lille fin detalje med brystlommen er, at der er en pudseklud til cykelbrillerne fastgjort i en lille snor inde i lommen.

På skulderne er der et gummilignende materiale som gør at remmene fra rygsækken, hvis man har en på, ikke glider rundt når man kører. Hatten er lavet, så man både kan have den inden under og udover sin hjelm, hvis man ikke skal bruge den, kan den blot rulles sammen og fastgøres til en lille strop i nakken.

På lidt varmere dage kan man åbne for ekstra udluftning ved hjælp af lynlåse som går fra toppen af ærmerne og helt ned langs siden af jakken, sidelommer kan også åbnes for yderligerer udluftning, men det kræver selvfølgelig at man ikke har noget grej i lommerne. Til slut vil jeg nævne at jakken kan indstilles med elastikstopper i hatten og i bunden af jakken og med velcro i ærmerne.

Konklusion

Fantastisk vandtæt og åndbar jakke som også ser godt ud og har nogle gode lommer samt nogle fine detaljer. Jeg er personligt vild med jakken og prisen er forholdsvis god i forhold til hvor god jakken er. Hvis jeg skulle komme med et lille minus, kunne jeg godt tænke mig at hatten fyldte lidt mindre når den var rullet ind, men det er svært når den også skal kunne gå ud over hjelmen.

Alt i alt er det en kanon god jakke som kan anbefales på det kraftigste, specielt til det ofte våde danske vejr.

Set hos Rolsted Cykler Viborg til 1750 kr.

Tekniske data

  • Åndbarhed: 64.000.
  • Vandtæthed: 18.000.
  • Vægt: 500 gram.
  • Pris: 1750 kr.