Shimano har lanceret en ny tøj kollektion til blandet andet mountainbike. Vi har taget et kig på kollektion som de kalder Explorer Collection. Der er nogle ret lækre stykker tøj, og i sær deres nye Nagano cykeljakke, ser ret interessant ud.

I den nye kollektion fra Shimano er der kommet nye jerseys, shorts og en jakke. Både shorts og jersey kommer i henholdsvis en dame og herre model.

I denne artikel vil vi fokusere mest på deres nye jakke, som har fået navnet Nagano Variable.

Nagano Variable Jacket

Nagano jakken fra Shimano passer perfekt til det danske vejr. Jakken er vindtæt, vandafvisende og åndbar. Det må siges at være 3 ret væsentlige egenskaber, når man cykler i Danmark?

Jakken er lavet som en god allround jakke, som passer til de fleste vejrsituationer. Vi har ikke haft mulighed for at se den i virkeligheden, men af detaljer kan vi fortælle at den har lynlås, en lille diskret lomme med lynlås. Den er lavet som en hoodie, så den kan trækkes op over cykelhjelmen. Jakken kommer til at koste omkring kr. 1.200,-

Den nye kollektion kan du finde hos din Shimano forhandler i løbet af marts 2021.

Jersey og shorts til damer og herre.

Vi vil ikke gå så meget i detaljer med hverken shorts eller jerseys i denne artikel, men vi kan vise lidt billeder fra deres Women Collection, som vi synes har ramt et lækkert udtryk. Når vi får flere detaljer om kollektionen, så opdaterer vi artiklen.

Shimanos historie

Shimano behøver vel egentlig ikke nogen præsentation, men vi synes alligevel vi kort vil fortælle historien om Shimano. Du kan også læse mere på bike.shimano.com

Shimanos oprindelse begyndte i 1921, da Shimano Iron Works, forgængeren for Shimano Inc., blev grundlagt af Shozaburo Shimano i Sakai by, Osaka, Japan. Det første produkt var cykelfrihjulet, som på det tidspunkt krævede det højeste niveau af cykelteknologi for at producere.

I 1950’erne producerede virksomheden produkter som eksterne hastighedsskiftere og interne hastighedsskiftere (3-trins hub). Disse produkters succes førte til Shimanos første oversøiske salgskontor, Shimano American Corporation (i øjeblikket Shimano North America Holding, Inc.) i 1965, efterfulgt af Shimano Europe i 1973. Den første oversøiske produktionsbase, Shimano Singapore Pte. Ltd., åbnede også samme år.

I 1991 blev virksomhedsnavnet Shimano Inc. Hovedkvarteret forbliver i Sakai, byen Shimanos fødested. Shimano er dedikeret til at hjælpe sine kunder med at komme tættere på naturen, støtte folk til at realisere deres drømme og skabe nye livsstil. Det kommer med ønsket om at skabe fremragende cykelprodukter og tøj.

Shimano Inc. har en bred vifte af funktioner, herunder planlægning, udvikling, design, fremstilling og forskellige andre supportfunktioner til levering af cykelkomponenter samt fiskeredskaber og roning udstyr.

Shimano Europe fungerer som ‘øjne, ører og mund’ for det globale Team Shimano i Europa. Dens mission er at være en fremragende leverandør og en værdifuld partner for alle kunder på sine europæiske markeder og skabe forbrugernes efterspørgsel efter Shimano og Shimano-ejede produkter.

Med 100 års erfaring i at skabe internationalt anerkendte cykelkomponenter er Shimano stolt over at have udviklet produkter, der fortsat fører utallige atleter til sejr og giver midler til ubegrænsede globale cykelture.