Sikkerhed på mountainbiken er mange ting. En hjelm, briller, handsker og andre fysiske ting er vigtige for at beskytte krop, hoved og hænder. Men er uheldet ude, så kan man have brug for hjælp. Når vi kører på sporerne rundt omkring i Danmark, er det ofte i selskab med ens cykelkammerat, dem fra klubben og nogle gange helt alene. Med TILT™ fra danske Singletracker, er vi aldrig helt alene i sporet.

Aldrig helt alene

Der er ofte debatter på facebook om, at køre alene ud på mountainbiken. Mange gør det ikke, de er simpelthen bange for, hvad der vil ske, hvis de styrter. Så er der andre der gør det, og bruger en eller anden form for app, så dem derhjemme altid ved hvor man er. Det er en god sikkerhed, for så kan man i hvert fald blive fundet. Men hjælpen er langt væk.

Ny feature fra Singletracker app’en

Den danske Singletracker app har fået en ny feature, som kan hjælpe, når uheldet er ude. Meget apropos kalder de deres nye feature for TILT™ (at vælte på dansk). TILT™ er en lille sensor man sætter på navet i forhjulet, og via bluetooth arbejder den sammen med Singletracker appen på smartphonen. Den lille sensor registrerer bevægelserne på din cykel, og vælter du, så reagerer den ved at melde til singletracker app’en på smartphonen, at du er væltet. App’en spørger så dig om du er ok, og mens du lige får børstet jorden af dig, rejst cyklen op, kan du på smartphonen melde tilbage til app’en, og fortælle den, at ja du er ok. App’en går tilbage til normal tilstand, og du kan kører videre.

Men i det tilfælde, hvor du bliver liggende, og ikke kan melde tilbage til appen, at du er ok, reagerer app’en efter kort tid. Her kommer det smarte, og banebrydende ind, for lige netop her, adskiller app’en sig fra andre sikkerhedssystemer. For det første den gør er, at sende et signal til de andre brugere af Singletracker der er i nærheden, hvor den fortæller, at du har brug for hjælp. Hjælpen kan altså være fremme inden for meget kort tid, i stedet for at den sender en besked hjem til en pårørende, som derefter skal finde hjælp. Bagefter app’en har alarmeret andre på sporet om hjælp, alarmere den en pårørende. Hurtig hjælp i en kritisk situation, øger chancerne for hurtig at komme sig.

TILT™ – at vælte

TILT™ er udviklet af folkene bag Singletracker app’en. Singletracker app’en er den app, man kan bruge til at tracke sine ture på de mange forskellige spor der er rundt i Danmark. App’en er også et super redskab til at finde spor. Den har altid det tætteste spor øverst, hvilket gør det nemt at finde ud af, om man er i nærheden af et spor. TILT™ kan fra september købes hos Singletracker. Den lille sensor koster 525 kr., hvilket må siges at være billigt for ens sikkerhed. Se mere her.

TILT™ fungerer selvfølgelig bedst, hvis Singletracker App’en bruges når vi er i sporet, så en opfordring skal være, at få den installeret, og få den brugt.