For nylig skrev vi om konceptet MTB GetAways, som er udviklet af Niels Bugges Hotel i samarbejde med Explore MTB. Kort fortalt, så går det ud på at kombinere MTB og gastronomi.

Det lød næsten for godt til at være sandt, så da jeg fik muligheden for at prøve det i praksis, pakkede jeg fluks en taske, og kørte mod Niels Bugges Hotel, lige uden for Viborg. Jeg ankom kl. 09.30, og efter hurtigt at have hilst på nogle af de andre deltagere, fik jeg udleveret nøglen til værelset, og kunne bære min taske ind, og få skiftet til cykeltøj. 09.45 stod jeg klar ude foran hotellet, hvor vi skulle mødes kl. 10 til en kort introduktion. Her var der lejlighed til at hilse på de andre, sparke lidt til dæk og tjekke hinandens udstyr ud.

niels-bugges-mtb-09

Velkomsten

Kl. 10.00 blev der serveret en kop kaffe ude på den overdækkede terrasse, hvor Niels Bugges bød velkommen, og fortalte lidt om hvad der skulle ske resten af dagen. Herefter kunne vi hilse på instruktørerne fra Explore MTB, som efter en kort præsentation fik delt os ind i 3 hold – Begynder, øvet og turbo. Jeg valgte øvet, og det viste sig at være et meget godt match.

niels-bugges-mtb-05

Vi startede med et kvarters opvarmning, som var en stile og rolig tur rundt i området, og endte ca. 200 meter fra hotellet, hvor explore MTB har en fin teknikbane til rådighed. Her havde vi ca. 2 timer til rådighed, og de bød på blandt andet balancetræning, blindekørsel, drops, rockgarden og pumptracks, inden turen gik i fælles flok ind i skoven. Her mødtes vi med de andre hold til en lækker frokost og en velfortjent kop kaffe.

På mountainbike

niels-bugges-mtb-08

kl. 13.00 var det tid til en tur i området. Igen inddelt i 3 grupper, med hver vores guide, var det tid til at udforske de lokale spor. Vores guide Jens, tog os med en tur på “heden”, Dollerup bakker, og omkring den flotte natur ved Hald sø. Jens havde et godt lokalkendskab, og kunne fortælle mange interessante ting omkring naturen og området. En fin tur, i et tempo alle kunne være med på.

For midt vedkommende var det første gang på mtb i området, så det var super at have en guide med. Har du mod på det, så er der rig mulighed for at køre på egen hånd. Der er mulighed for både at få udleveret GPS spor og fysiske kort, du kan køre efter. Området omkring Viborg har et projekt som går ud på at lave 100 km MTB spor. Så der er masser af muligheder for at se nye spor og blive udfordret i området.

Udsigt ud over Hald sø
Udsigt ud over Hald sø

Sauna og vildmarksbad

Kl. ca. 16.00 var vi tilbage på Niels Bugges Hotel, hvor der var tændt op i vildmarksbadet og saunaen. Så efter en kop kaffe og hjemmebagt kringle, var det et smut på værelset og få det beskidte cykeltøj af, og i badebukserne, og så ellers en tur i det varme vildmarksbad og nyde en kold øl. Den perfekte afslutning på en mountainbike tur.

niels-bugges-mtb-11

Efter en god times tid med vildmarksbad og sauna, og hyggesnak med de andre deltagere, var det tid til et rigtig bad, og så lige 20 min. med benene oppe, inden vi skulle mødes i restauranten.

Gastronomi i Restaurant Skov

niels-bugges-mtb-01

kl. 18.00 mødtes vi i Restaurant Skov, som er en del af Niels Bugges hotel. Her fik vi serveret en lækker 3 retter menu, bestående af bagt torsk, med ristet kål, hasselnødder og brunet smør til forret. Her efter fik vi serveret en bøf af økologisk oksefilet fra Dollerup Bakker, hertil glaseret og rå beder, morkler, grillede løg og urter. Til dessert fik lun øllebrød med saltet karamelis, luftig ymer og syltede hyldebær. En lækker menu, som blev akkompagneret af tilpassede vine.

Efter middagen, var der arrangeret en romsmagning i de tilstødende lokaler. Her havde Claus fra MacY fundet 5 typer rom vi skulle smage, og Claus kunne fortælle mange spændende historier om Rommens historie, og et par røverhistorier fra “gamle dage” blev det også til. Der var ikke noget at udsætte på hverken rom eller fortælleren, men desværre var publikum ikke så oplagte til rom efter en hel dag på mountainbike efterfulgt at en god middag.

niels-bugges-mtb-13

Så efter romsmagning og en god kop kaffe, var det til at gå på værelset og få hvilet kroppen efter en lang dag. Efter en god nats søvn i de gode senge, er det rart at kunne stå op til frisk kaffe og et veldækket morgenbord. Undertegnede var først ved morgenbordet (hvilket er en sjældenhed), men der var også nogle deltagere som havde fortsat “stilen” efter romsmagningen aftenen før.

niels-bugges-mtb-10

Kort fortalt:

MTB GetAways kan bestemt anbefales. Her får du et lækkert hotel ophold, og gastronomi i verdensklasse, samtidig med mountainbike i noget af Danmarks smukkeste natur. Explore MTB havde nogle dygtige og kompetente instruktører, med et rigtig godt lokalkendskab. Skal man sætte en finger på noget, så er det, at de fleste af Niels Bugges værelser er med bad og toilet på gangen. Ikke noget stort problem, men trækker dog en lille smule ned.

Læs mere om datoer, priser osv. på www.visitviborg.dk

Billeder

niels-bugges-mtb-14
Lige bag ved hotellet er der både cykelparkering og cykelvask. Der er også mulighed for cykelopbevaring.
Naturen ligger lige uden for døren.
Naturen ligger lige uden for døren.
niels-bugges-mtb-17
Rockgarden på teknikbanen
niels-bugges-mtb-18
Overdækket terrasse på Niels Bugges Hotel
niels-bugges-mtb-16
Drops i forskellige sværhedsgrader
niels-bugges-mtb-06
Drops og hop blev trænet på teknikbanen.