Gastronomi og mudder.. ikke umiddelbart 2 ord der associere med hinanden. Men ikke desto mindre, er det titlen på et nyt koncept som kombinerer god mad og mountainbike.. What’s not to like?

Niels Bugges Kro og Hotel har i samarbejde med Explore MTB udviklet MTB GetAways. MTB GetAways er en helt unik mulighed for at blive udfordret på mountainbike i noget af Danmarks smukkeste natur, og samtidig kombinere det med gastronomi i verdensklasse. Så hvad enten du er begynder, let-øvet eller erfaren mountainbiker, så er der mulighed for at kombinere gastronomi og mountainbike.

Læs også vores anmeldelse af MTB GetAway på Mountainbike, hygge og god mad

Uanset om du vælger 2 eller 3 nætter, så er der er forskellige MTB-aktiviteter om formiddagen og eftermiddagen, hvor professionelle instruktører fra Explore MTB skaber succesoplevelser, uanset niveau, både til tekniktræningen og på de guidede ture på nye spor i området. Hotellets kokke sørger for eminente madoplevelser morgen, middag og aften og I kan se frem til et MTB-ophold, fyldt med action, smuk natur, gourmetoplevelser og forkælelse.

Området omkrig Niels Bugges Kro byder på masser af spændende spor. Området er blandt andet kendt for projektet “100km mtb spor” som er blevet til i samarbejde med Viborgs 3 mountainbike klubber, Naturstyrelsen, Viborg kommune, Visit Viborg, Viborg idrætsråd etc.

Faciliteter og priser

niels-bugges-kroNår dagens MTB udfordringer er overstået er der mulighed for cykelvask og justeringer i værkstedet, hvis der skulle opstår behov for det. Niels Bugges har både cykelvask, værksted, cykelshop og aflåst cykelopbevaring.

Når nu benene trænger til et hvil efter dagens strabadser, så er der både mulighed for vildmarksbad og udendørssauna.

Har du lyst til en omgang gastronomi og mudder, så kan du vælge en MTB GetAway med enten 2 eller 3 overnatninger. Uanset hvilket du vælger, så er der tilrettelagt et spændende program med forkælelse, gastronimiske oplevelser og masser af action og udfordringer på mountainbike.

Inklusiv i prisen er tekniktræning med instruktører, daglige ture på MTB-spor med guide (alle niveauer), kør-selv med gps eller kort. Der er mulighed for cykelvask/værksted og aflåst cykelopbevaring.

Morgenbuffet (alle dage), udsøgt middag (ankomstdag), frokost (mellemdage), fisk- og skalddyrsbuffet, 3 retters menu, kaffe og sødt.

Massage (30 min.), smagning (spiritus), fri adgang til vildmarksbad og udendørs sauna.

Er din bedre halvdel ikke til MTB, så er der rig mulighed for en shoppetur i Viborg, mens du køre en tur. Så her er altså mulighed for at invitere kæresten/konen/manden på en hyggelig weekendtur, og stadig få kørt noget MTB 🙂

Læs mere om priser og forplejning på nielsbuggeskro.dk

mtb-niveau

I forbindelse med MTB GetAways kan du blandt andet opleve følgende spor/ruter.

1 km, Teknikbane

Få styr på din balance, lær at navigere i et minefelt, prøv kræfter med et pumptrack og både store og små drops. På teknikbanen er der mulighed for det hele. Under kontrollerede forhold kan du øve din teknik og blive helt skarp på de udfordringer, du støder på i skoven i forskellige udformninger.

Niveau: For alle

11 km, Grøn rute

En, sikker rute som alle nybegyndere kan gennemføre og få en succesoplevelse ud af. Der er masser af udfordringer som giver selvtillid og mod på nye udfordringer. Lette stigninger og nedkørsler, en god blanding af grusveje og singletrack, små drops og lette sving. Det er en god rute at starte med og samtidig udfordre kroppen, så du får mod på mere.

Niveau: nybegynder
Højdemeter: 100 meter

16 km, Blå rute

Den blå rute byder på flere kilometer i benene og lidt sværere udfordringer. Her vil du både møde de fede singletracks med mange forskellige typer udfordringer, og de lidt lettere spor, der kan køres af alle. Det er en god tur, hvis du ønsker flere tekniske udfordringer og en overskuelig rute.

Niveau: nybegynder/erfaren
Højdemeter: 235 meter

23 km, Rød rute

Den røde rute kræver både kondition og en god portion teknisk kunnen i rygsækken. Du kommer på arbejde med gode tekniske udfordringer på en tur, der byder på masser af singletracks og mange forskellige typer terræn. Ruten er mellem svær og egner sig godt til at prøve kræfter med det lidt mere krævende segment inden for MTB.

Niveau: Erfaren
Højdemeter: 362 meter

8 km, Liga rute

Dette er ruten der bliver brugt til liga løb, nationale såvel som internationale. En teknisk rute med en masse udfordringer som kræver kondition, mod og teknik. Ruten ligger i området kaldet Ø-dalen, som er ca. 6km fra Niels Bugges Hotel. Ben og sind bliver med denne tur udfordret på bedste vis. Er du konkurrence mindet, kan du se om du kan slå tiderne sat af vores instruktører fra explorer MTB. En masse udfordring for alle med mod på mere.

Niveau: Erfaren/ekspert

32 km, Sort rute

Den sorte rute er for de dygtige mountainbikere. Masser af tekniske udfordringer, svære op- og nedkørsler og mange kilometer i benene. Det kræver teknisk indsigt at gennemføre denne rute, og det er super træning til de mountianbikere der gerne vil mere med deres kørsel

Niveau: Ekspert
Højdemeter: 583 meter

50 km, Marathonrute

Marathonruten henvender sig til de sejeste mountainbikere som både ønsker at blive udfordret på kondition og teknik. Med 50 km MTB spor kommer du kangt omkring og møde rmange forskellige former for terræn og natur, Der er indbygget nogle af de sjoveste tekniske udfordringer i området, så ruten kræver et højt teknisk niveau og god portion selvtillid.

Niveau: ekspert

Om Niels Bugges Kro og Hotel

Niels Bugges Hotel byder med sine blot 14 charmerende værelser på atmosfære, nærhed og hyggelig stemning. Hotellets Restaurant SKOV, er blandt Danmarks bedste spisesteder og er anbefalet i madguiden White Guide. De glæder sig til at byde dig velkommen til et afbræk fra hverdagen, hvor udsøgte retter, vin og fysisk aktivitet giver dig overskud og indre velvære.

Mere information på www.visitviborg.dk/booking/12337