I denne artikel har vi fundet 10 bud på weekendophold, med fokus på mountainbike. Nedenstående forslag til weekendophold er nævnt i tilfældig rækkefølge, og er altså ikke listet efter hverken oplevelse eller pris.

Listen er udelukkende lavet for at give dig inspiration til at booke et weekendophold, med enten kæresten, vennerne, eller klubben. Vi har ikke personlig erfaring med alle stederne, men har forsøgt at ramme bredt, både geografisk og prismæssigt, så der er noget for alle.

God fornøjelse.

1. Weekendophold i Harzen

Billede: MTB Travels

Harzen er Nordeuropas største mountainbike område, og er et yndet sted for Danske mountainbikere. Harzen ligger kun ca. 4 timers kørsel fra den Dansk/Tyske grænse, og er med sine mange højdemeter, fantastiske natur, og over 2.000 km MTB spor ikke uden grund, en meget populær weekend attraktion. Der er masser af muligheder for at opleve Harzen på mountainbike. Der er masser af hoteller (F.eks. Hotel Njord i Hahnenklee), som har alle de faciliteter man kan ønske sig, så som cykelvask, og aflåst cykelopbevaring.

Der er findes også danske udbydere af weekend ture til Harzen, hvis man gerne vil have hele pakken med forplejning og danske guides.

MTB Travels (mtbtravels.com), er et dansk firma der holder til i Altenau (Harzen), og laver masser af ture med overnatning, forplejning og danske guider.

2. Vejlsøhus i Silkeborg

Vejlsøhus i Silkeborg

Vi har tidligere besøgt Vejlsøhus i Silkeborg, og de fortjener helt klar en plads på listen. Dejlige familieværelser med cykelparkering, og 10 minutters cykeltur fra noget af Danmarks bedste mountainbikespor i Nordskoven. Vejlsøhus ligger centralt mellem by og skov, og med Aqua som nabo.

Her kan du læse om redaktørens oplevelse, da han var på Vejlsøhus med hele familien

Stedet er også ideelt for børnefamilier, da et ophold på Vejlsøhus, giver gratis adgang til Aqua, som er et ferskvandscenter, hvor du kan opleve forskellige fisk og dyr. Bagved Aqua og Vejsøhus er der en stor legeplads med vand som tema, hvor børn kan får mange timer til at gå.

Vejlsøhus har allerede flere spændende arrangementer i kalenderen, og vi kan sagtens anbefale at booke en overnatning eller to på Vejlsøhus. Kommer du en weekend, hvor der ikke er noget planlagt, så tag fat i Mark fra MTB guide Silkeborg, og book en guidet tur. Han kan lave en tur, som er tilpasset jeres behov, i både tid/km og sværhedsgrad.

Mere info på vejlsoehus.dk

3. Slettestrand Feriecenter

Feriecenter Slettestrand i Nordjylland

Når man siger weekendophold og mountainbike i Danmark, så kommer man ikke uden Slettestrand. Familien Kronborg har skabt et helt unik sted i det nordlige Danmark, og har gennem de sidste knap 20 år forvandlet Slettestrand Feriecenter til et af Danmarks mest kendte mountainbike områder. Her er alt fra dobbeltværelser, til ferielejligheder med plads til 12 personer, så hvad enten det er kæresten eller hele klubben der skal på tur, så er det muligt på Slettestrand.

Har du kørt MTB i mere end et par år, så har du sikkert også hørt navnet Esben Kronborg? Esben underviser i MTB på Slettestrand, og har kørt MTB i mere end 25 år. Esben Kronborg har kørt MTB på eliteplan, og har som den eneste kørt Off Road Finnmark 700 solo (700 km gennem den Norske vildmark). I 2003 vandt han løbet sammen med en anden dansker (Erik Skovgaard Knudsen), hvilket var den direkte årsag til at han netop det år blev kåret som årets mountainbiker, sammen med Erik.

Slettestrand ligger lige ud til Vesterhavet, og har både teknikbane, og over 35 km velholdt MTB spor lige uden for døren. På deres hjemmeside kan du se de forskellige arrangementer der allerede er planlagt, og booke din egen weekend.

Mere info på mtbslettestrand.dk

4. Comwell Sport i Rebild (Rold Skov)

Comwell Sport i Rold skov

Når man laver et decideret sportshotel, så er man selvskrevet på listen over ideelle steder at tage på weekend. Her er der både plads til mountainbike, romantik og mandehørm. Comwell Sport ligger lidt midt i Rebild, i Rold Skov, som er Danmarks største skov. Her er er der mulighed for mange timers underholdning på MTB eller i løbeskoene. Comwell Sport har også fitnesscenter, tennisbaner og indendørs pool. Så her er masser af muligheder for god og sjov motion.

Hotellet har deres egne sportsinstruktører, og kan være behjælpelige med kort eller guider til Rold Skov.

Vi har tidligere besøgt Comwell Sport, og her er der virkelig gjort noget, for at give dig en sportslig weekend. På deres hjemmeside, kan du læse mere om hotellet og booke et weekendophold.

Mere info på comwell.com

5. Pinenhus i Roslev (Glyngøre)

Pinenhus i Roslev
Pinenhus

 

Pinenhus ligger lige syd for Glyngøre, og lige op til Sallingsundbroen,. Cykler du over broen er der kun 2 km til nærmeste MTB spor. MTB området hedder Legind bjerge, og byder på grøn, blå, rød og sorte spor, fra 5 til 15 km længde.

Har du familien med, så er der kun få kilometer til Jesperhus blomsterpark, hvor der er mange timers sjov for både voksne og børn.

Pinenhus tilbyder All-inclusive ophold hvor der er frokost, eftermiddagskaffe og kage, samt 2 retters aftensmenu, og fribar fra 12-22 🙂

Der er mulighed for cykelvask og opbevaring i aflåste rum.

Mere info på Pinenhus.dk

6 . Hotel Skovly, Bornholm

Hotel Skovly

Solskinsøen, som nok er mest kendt for røget sild, har også nogle ret sprøde spor. Book en weekend på Hotel Skovly, og oplev Bornholm på mountainbike. Hotel Skovly ligger lige nord for Rønne, placeret i skøn natur, og har et spor lige i baghaven. Men der er ikke langt til de sprøde spor på Rytterknægten, eller de attraktioner man nu skal se, når man er på Bornholm.

Bo, som er køkkenchef og ejer af Hotel Skovly, er selv ivrig mountainbiker, og kender området lige så godt som hans eget køkken. Så man kan altid tage fat i ham, hvis man har spørgsmål til området, eller bare gerne vil have et godt tip til hvor turen skal gå hen. Hotellet har en god stemning, morgenmaden er super, og så skal man se om man kan ramme deres grillaftner – de er legendariske.

Hotel Skovly har udendørs kompressor, mulighed for cykelvask, og så kan man have sin cykel med på værelset.

Mere info på hotelskovly.dk

7. Christiansminde på sydfyn (Svendborg)

Udsigten fra Christiansminde

Hotel Christiansminde ligger lige midt i Svendborg med udsigt til det Sydfynske Øhav. Tæt på finder du Svendborg MTB spor, samt det populære betalingsspor Skovhuggeren. Christiansminde ligger tæt på blandt andet Svendborg Havn, og byen. Turbåden Helge ligger til ved hotellets bådbro, og tager den med på en flot tur forbi blandt andet Valdemar slot.

Der er masser af muligheder for at gåture, og oplevelser for både børn og voksne i Svendborg. Vores kollega Sandra har testet et ophold på Christiansminde, og det kan du læse her.

Mere info på christiansminde.dk

8. KolleKolle (Værløse)

Kilde: Konference.dk

Lidt uden for København ligger konference og kursuscenteret KolleKolle. Det røde spor i Hareskoven, går lige igennem baghaven på KolleKolle, så derfor er det et oplagt sted at tage på weekendophold med moutaninbiken. Har du ikke mulighed for at medbringe din egen MTB, kan du leje en på stedet i samarbejde med MTB tours, som også laver masser af guidede ture i området.

Er du til Urban mountainbike, så kan vi oplyse at der kun er ca. 16 km på cykel ind til Rådhuspladsen, og der med mulighed for at cykle en tur i vores hovedstad, som er kendt om en fed cykelby.

KolleKolle har også fitnessrum og pool, hvor man kan slappe af efter en god dag på cykel.

Mere info på kollekolle.dk

9. Mols Bjerge Bed & Breakfast

Mols Bjerge

Molsbjerge Bed & Breakfast tilbyder billig overnatning, tæt på Trehøje, Molsbjerge Nationalpark, samt 10 minutters kørsel til Kaløvig slotsruin. Du kan enten køre på egen hånd eller lave en aftale med Mols Mountainbike guide, som kan lave ture fra ca. 2,5 time, og helt op til heldagsture. Mols Bjerge er et spændende område med unik natur, og på gode dage kan du se til både Sjællands Odde og Samsø.

Mere info på molsbjerge-bb.dk

10. Hotel Nørre Vinkel (Lemvig)

Nørre Vinkel

Kun 5 minutters kørsel fra Lemvig bymidte, og med ca, 15 km til Klosterheden MTB spor ligger Hotel Nørre Vinkel. Oplev Vestjylland på nærmeste hold, kun 15 min. kørsel fra Vesterhavet. Klosterheden er Danmarks 3. største skov, og byder på en 50 km lang MTB rute. Der er dog også mulighed for at “nøjes” med den vestlige rute på 34 km, eller den østlige rute på 28 km.

Der er flere cykelklubber i området, så er man ude i god tid, kan man nok finde et par venlige ryttere, som er friske på at vise området frem.

Mere info på norrevinkel.dk

Har du prøvet nogle af de 10 steder, så vil vi gerne høre hvad du synes. Skriv en kommentar herunder, og fortæl om din oplevelse.