Jonna Johnsen i startblokken med fokus på de næste 30 sekunder.

Crankworx i Rotorua, New Zealand forsætter med fuld fart, og i dag blev der kørt Dual Slalom. Danske Jonna Johnsen deltager, og hun deltog også i Dual Slalom.

Dual slalom er en af de mere traditionelle konkurrencer ved Crankworx. Dual slalom køres af 2 ryttere side om side. De skal køre sporet så hurtigt de kan, og da sporet er ens men spejlvendt, køres der 2 runder, hvor de bytter side i anden runde. Sporet kan køres på omkring 30 sekunder, det indeholder berms, doubles og table tops.

Fuld fart ned

Det var en solrig dag i dag i Rotorua, amatørerne kørte i formiddags, mens de professionelle kørte i eftermiddags. Banen til dual slalom ligger i nærheden af Redwoods, hvor de lokale cykelryttere allerede har taget godt imod banen og de bruger den dagligt.

Junior kategorien blev kørt mellem amatørerne og de professionelle. Det var et tæt race, hvor Tuhoto-Ariki Pene og Finn Parsons tog guld og sølv i finalen. Begge ryttere havde et styrt i hvert sit race, men da det hele skulle gøres op, var det Finn Parsons der tog sejren.

 

Fra 13.30 var det tid til de pro rytterne til at køre deres omgange på banen. Jonna og hendes konkurrenter havde mulighed for at træne på banen mellem 13.30 og 15.00 hvorefter starten gik. Banen var meget BMX præget med velformede hop og sving stort set hele vejen ned, men mountainbike rytterne havde en fod foran når rytterne ramte den “flade-slalom”. Den “flade-slalom” sektion er et fladt stykke på banen, hvor et flag viste hvilken vej rytterne skulle køre.

”Det lyder i sig selv nemt nok, men det er en prøvelse når man kommer ned med fuld hammer på cyklen og så skal kører zig-zag på flad jord” fortæller Jonna.

Flagene som skal passeres på det flade stykke, men som sætter rytterne på prøve, når de kommer med fuld fart.

Kvalificeringen og resultatet

Time-trials kvalificeringen foregik fra kl 15.15 til 16.15. Hver rytter fik en chance for at kvalificere sig, en gennemkørsel per side af banen, og samlede tid bestemte om man gik videre.

Jonna havde en ok gennemkørsel på den højre bane, men havde problemer på den venstre, dog stadig nok til at komme i finalen med en 8 plads.

”Jeg blev seated (den rytter Jonna kørte mod, red.) med den bedste kvalificerede rytter Jill Kintner” fortæller Jonna. Hun forsætter ”Jeg gjorde mit bedste, men var bagud på første race-run mod hende, og da vi nåede ned til den flade slalom sektion, fik jeg presset citronen lidt for hårdt, og måtte ned og smage på Rotorua’s jord. Heldigvis kunne jeg kører videre, dog med lidt skrammer hist og her, så jeg kørte op til 2. race run”.

Jonna Johnsen har forladt denne jord – i hvert fald i et par sekunder.

Jonna blev på cyklen i anden gennemkørsel, men det var stadig ikke nok til at tage kronen fra den regerende Queen af Crankworx. Jill Kintner endte også med at tage den samlede sejr hos elitekvinderne.

Results:

Junior Men:

1 – Finn Parsons

2 – Tuhoto-Ariki Pene

3 – Cullen McGarva

Elite Women:

1 – Jill Kintner

2 – Kialani Hines

3 – Tahnee Seagrave

Elite Men:

1 – Tomas Slavik

2 – Kyle Strait

3 – Luca Cometti

Vinderne i elitekategorien

Næste race er allerede på tirsdag i Crankworx World Touren i Rotorua, hvor det går løs med Dual Slalom. Hele ugen er pakket med konkurrencer, som man kan læse mere om på www.crankworx.com

Følg også med Jonna Johnsen på Facebook, Fnstagram, Youtube og Twitter. Læs om Jonnas Redwoods downhill konkurrencen her.

Trek Bicycles – Trek Bicycles Santa Fe, Monster Energy, RST Suspension, Vee Tire Co., Kali, Protectives, Bengal Brakes, HT-Components, ODI Grips, Rocktape, SellaMilk, Anti-Beaver, Samox, BOX MTB, Shovel, Racing Kolding