Jonna Johnsen på podiet. Forsidefoto:  Frazer Britton/ Crankworx

Jonna Johnsen er stadig i fuld gang i Crankworx i Rotorua, og nu med en podieplacering på pump tracken, læs med her.

Onsdags Air Downhill

Tidlig morgen på endnu en solrig dag i Rotorua, kørte Jonna ned til Skyline Mountainbike Parken, for at tage gondolaen op til deres flow bane “Mr. Black”. En bane med 32 hop, men uden de “normale” rødder og stensektioner, som man normalt tænker på når man siger Downhill.

”Dette race er hårdt, for at vinde skal man træde i pedalerne næsten hele vejen ned, og sørge for at hoppe lavt over hoppene, for ikke at miste tid i luften” fortæller Jonna Johnsen.

 

Foto: Fraser Britton / Crankworx 2018

Sporet der skulle lægge jord til dagens Air Downhill, var holdt perfekt til racet, og ingen havde haft adgang til træning på den i dagene op til racet. Så da rytterne endelig fik adgang til den lige før racestart, var det vigtigt hurtigt at få dannet sig et indtryk af den, og få styr på berms og hop, og så finde den bedste linje ned.

”Jeg var klar og havde virkelig styr på hoppene i år, selv de gaps der drillede lidt sidste år” siger Jonna Johnsen, på spørgsmålet om hun til træningen havde fundet linjen ned. Sidste år deltog Jonna også i Air Downhill, men endte et godt stykke efter de bedste kvinder, det skulle der laves om på i år.

I år var hun klar, og hun havde taget sin Trek Remedy 9.7 med, med det eneste formål, at køre dette race. Hun vurderede at denne cykel, med lidt kortere vandring på 160 mm., ville være bedre til denne type downhill. Air Downhill har fået sit navn, fordi der netop er meget air time, altså mange hop.

Air Downhill race

Jonna forbedrede sin præstation fra sidste år med hele 20 sekunder, noget hun var utrolig glad for. Hun havde et super godt race, og selvom benene var lidt møre til sidst, så havde hun bare den der følelse af flow, og at hun havde lavet et godt resultat.

Med en 14. plads og 2:34:97 min i sadlen, var hun kun 15 sekunder langsommere end de aller bedste kvinder i verden. Det var virkelig en tilfredsstillende følelse.

Torsdags Pump Track Challenge

Når man kører pump track challenge er målet, at komme hurtigst rundt på banen uden kæde. Jonna er god på en bmx, og hun er rigtig god til pump tracken, og her til aften gik det rigtig godt.

”Jeg kvalificerede mig med 5. bedste tid, men jeg var ret sikker på, at jeg kunne gøre det endnu bedre” Siger Jonna efter hun er kommet ned fra podiet. Aftenens finaler var hårde, det var meget tæt, med en super atmosfære. Tilskuerpladserne var fyldt godt op, og man mærker, at pump track eventen er en af de meget populære events på Crankworx turen.

Pumptrack er en meget seværdig sport, tilskuerne kan se hele racet, og kan følge med hele vejen igennem. Banen der køres på, er lille og meget kompakt, og derfor er spændingen høj hele tiden.

Racet blev kørt lige efter kl. 19, og i Rotorua betyder det at lyset er på retur. Det gav en noget intim stemning, da banen med alle lysene, blev flot rammet ind af mørket.

”Jeg nåede til semifinalen og mødte endnu engang af Dronningen af Crankworx, Jill Kintner” fortæller Jonna, og forsætter ”jeg kørte til, og gav hende modstand hele vejen igennem”. Men da de var kommet igennem tracket, rakte det ikke langt nok, og Jonna gik i den lille finale om 3. pladsen. Jonna var selvfølgelig skuffet, men set ude fra, så er det en rigtig flot præstation at komme så langt – danskeren var nu blandt de 4 bedste på Cranworx Rotorua.

Bronzefinalen

Bronzefinalen stod mellem Danielle Beecroft og Jonna Johnsen. Første gennemløb vandt Jonna med sølle 0.07 sekunder. Så det hele skulle afgøres i finale runden.

”Min start var ikke den bedste, men jeg kæmpede mig op på siden af Danielle før det første sving, efter andet sving var jeg lidt bagefter igen” Fortæller Jonna om det spændende andet gennemløb ”Jeg kunne mærke at jeg fandt rytmen, og farten kom, og inden jeg havde kigget mig omkring, kørte jeg over mållinjen, og taget min første medalje til Crankworx” slutter Jonna Johnsen med medaljen i hånden, og stoltheden lysende ud af ansigtet. Super flot præstation af Jonna Johnsen, nu medaljevinder på Crankworx World touren.

Se mere Crankworx

Hele eventet var live på www.crankworx.com, hvor det også kan se på replay hvis man er hurtig. Se hendes semifinale mod Jill Kintner ca. 1 time og 25 minutter inde i replayen. Men gå så videre til 1 time og 37. inde i replayet, og se Jonna kører første finale, og se så sejrsløbet 10 minutter senere.

I morgen er det mændenes tur til at vise hvad de kan, Dual Speed & Style er på programmet. Vær klar til at se Dual Slalom, med et par tricks blandet ind oven i hatten se med live på www.Crankworx.com i morgen fredag.

Weekenden er stadig pakket med konkurrencer som du kan læse mere om på www.crankworx.com

Følg også med Jonna Johnsen på Facebook, Instagram, Youtube og Twitter. Læs om Jonnas Redwoods downhill konkurrencen her, og Dual slalom her.

Trek Bicycles – Trek Bicycles Santa Fe, Monster Energy, RST Suspension, Vee Tire Co., Kali, Protectives, Bengal Brakes, HT-Components, ODI Grips, Rocktape, SellaMilk, Anti-Beaver, Samox, BOX MTB, Shovel, Racing Kolding