Forsidefoto: Graeme Murray/Red Bull Content Pool. Fotos i artiklen er taget af Jonna Johnsen

Første race på skemaet for Jonna Johnsen, og gik af stablen søndag den 18 marts, på Taniwha sporet i Redwoods i Rotorua, New Zealand.

Jonna Johnsen er påbegyndt sæsonen for alvor. Hun er landet i New Zealand, hvor hun deltager i den årlige Crankworx i Rotorua i New Zealand. Søndag den 18. marts var hendes første løb, og hun startede med den for 2018 nye Downhill race: Redwoods Downhill.

Redwoods Downhill

Redwoods Downhill foregår på det spor der hedder Taniwha, som også er kendt som The National Downhill. Crankworx Rotorua i New Zealand er første stop på Crankworx World Tour.

“Det var en flot solrig dag med et få skyer på himlen, og jordklumper kom flyvende fra dækkene af de mange ryttere, der kørte på fuld hammer ned gennem Redwoods Downhill sporet i Rotorua” fortæller Jonna Johnsen.

Med sporet tapet op, så der flere steder var åbnet med op til 4 til 5 forskellige linjevalg, hvor hvert spor stillede forskellige krav til kørerteknik og færdigheder, kunne man køre over, mellem og rundt om de forskellige forhindringer på sporet. Linjevalget afgjorde de tid, hvor et svært linjevalg var korteste vej nej, men også sværeste.

“Sporet var et rigtig fedt downhill spor, der startede ud med lidt rødder og et par hurtige drop, for derefter for alvor at gå ned af mellem træerne” fortæller Jonna Johnsen.

Flere steder inde i den mere skov dækkede del af sporet, var det fugtigt med løs jord der kom rytterne i møde. Den løse jord var ikke den største udfordring, men de mange rødder der stak op over overfladen, betød fuld koncentration, for de var meget glatte når dækkene var fugtige. Stejle sektioner og masser af fart, et par gap-hop var nogle af dagens udfordringer.

Mange af verdenselitens bedste downhill ryttere var med fra start til dette event, så der var store forventninger om tætte tider mellem og fede gennemkørsler, af world tourens bedste ryttere.

Træning og Race

Træningen til dagens race foregik mellem 9 og 14.30 på selve race dagen. Alle ryttere blev kørt med shuttle busser ud til sporet, hvor hver shuttle bus havde trailere efter sig, som var specielt designet til at tage cyklerne med.

En større del af rytterne havde også taget sig tid til, at tage op og gå sporet igennem dagen før, i det der kaldes den officielle “track-walk” tid. Racet blev kørt med de unge piger og kvinder i amatør kategorierne først, dernæst drenge og herrer i amatør kategorier og til slut Junior Men, Elite Women og Elite Men. Jonna Johnsen var meldt til i Elite Women, så hun havde en smule ventetid mellem slutningen af træningen til starttiden klokken 15:44.

Jonna fortæller “Jeg tog op til startområdet i god tid, så jeg kunne varme op igen inden start. Det er aldrig en god ide, at køre hverken træning eller race uden at kroppen er klar til den udfordring der ligger foran, så det er en god ide at tage den ekstra tid til at få kroppen i gang igen”, og forsætter

“Med 30 sekunders mellemrum blev vi sendt afsted. Mit race-run gik okay godt, der var et par steder hvor det næsten var ved at gå galt, men jeg formåede at holde min Trek Session 9.9 på rette kurs”.

Der er stadig lidt jyde tilbage i Jonna Johnsen, for hun klarede sig rigtig flot. Jonna siger selv at hun havde et ”ok godt” gennemløb, som faktisk gav en 7. plads, mellem nogle af verdens bedste downhill rytter denne gang.

Dagens vindere:

Elite Men

  1. Samuel Blenkinsop
  2. Brook MacDonald
  3. Mick Hannah

Elite Women

  1. Vaea Verbeeck
  2. Casey Brown
  3. Jill Kintner

Junior Men

  1. Josh Oxenham
  2. Tuhoto-Ariki Pene
  3. Sam Robbie

Næste race

Næste race er allerede på tirsdag i Crankworx World Touren i Rotorua, hvor det går løs med Dual Slalom. Hele ugen er pakket med konkurrencer, som man kan læse mere om på www.crankworx.com

Følg også med Jonna Johnsen på Facebook, Fnstagram, Youtube og Twitter.

Trek Bicycles – Trek Bicycles Santa Fe, Monster Energy, RST Suspension, Vee Tire Co., Kali, Protectives, Bengal Brakes, HT-Components, ODI Grips, Rocktape, SellaMilk, Anti-Beaver, Samox, BOX MTB, Shovel, Racing Kolding