Foto: Fraser Britton / Crankworx 2018

Jonna Johnsen deltager som I måske har læst med i denne uge i Crankworx i Rotorua – New Zealand. Det er gået rigtig godt for hende, og hun tog bronzen på pumptracket. Men når hun ikke selv skal køre, så får hun kigget på de andre. Hun har sendt os denne beretning om fredagens Dual Speed og Style. 

Dual Slalom med tricks! Hvem kan bedst kombinere fart ned gennem den anlagte bane og tricks på de to tricks-hop anlagt på banen? Sagen er klar, kom hurtigst i mål og sørg for at få nogle gode tricks ind! Laver du ikke et trick over et af de anlagte trick-hop, bliver der lagt en straftid på din samlede tid, hvis du til gengæld laver et rigtig godt trick, vurdere dommerne tricket, og giver fordele i den samlede tid.

Foto: Fraser Britton / Crankworx 2018

Fredag Eftermiddag var det tid til finalerne, og 16 af verdens bedste mountainbikekørere fra forskellige discipliner stod klar til start. Organisatorerne må have haft lidt sved på panden omkring i dag, da vejrudsigten lovede regn, hvilket ikke fungerer godt med denne konkurrence. Dog gik det aldrig så galt, det var solrigt som de foregående dage med lidt skyer på himlen.

Foto: Fraser Britton / Crankworx 2018

Racet var så fedt! Der var tricks fra alt mellem simple backflips og tailwhips til 720’s, backflip-combinationer osv. For at se præcis hvad der er snak omm så gå ind på www.crankworx.com og tjek under Crankworx TV, og klik på “Broadcast: Dual Speed & Style”.

Efter fantastiske race i 1/8- og 1/4-finalerne var vi nu nede til kun 4 kører. Martin Söderström, Adrien Loron, Joe Smith og Kyle Strait. Efter styrt i semi-finalen blev det for Kyle Strait tid til kamp om Bronze mod Adrien Loron, som ikke kunne hamle op med Martin Söderström’s tricks. Hvilket kun giver plads til at Joe Smith måtte tage kampen op mod til høje svensker.

Foto: Jonna Johnsen

Det var utrolig tæt race i begge finaler, Kyle og Adrien endte med en forskel på sølle 0.08 sekunder til fordel for Adrien Loron. En lidt anden historie blev det for Guld/Sølv finalen. Det starter godt for begge kørere, de kommer over første trick-hop, og alt kører fint. Indtil de når sidste trick-hop, og Joe mister kontrollen inden landing og tager et heftigt styrt. Heldigvis ikke værre, end at han rejste sig igen, børstede støvet af sig og gik op til starten igen til andet-race-run. Men med en kæmpe forskel i tid fra første gennemkørsel, var der ikke meget der kunne tage sejren fra Martin. Super intens race, igen et event som tilskuerne elsker at se. Tillykke til dagens vinder, vores svenske nabo, Martin Söderström.

Foto: Jonna Johnsen

Official Oceania Whip Off Championship

Aftenen bød også på den famøse whip-off, hvor de professionlle kørere har chancen for at vise, hvordan de kan rykke cyklen sidelæns i vejret over et 12 meter hop. Whip off foregår på et større hop imellem dual speed & style banen, og slutningen af Crankworx Downhill banen. Centralt og med masser af plads til tilskerere. Med lys sat op, blev det igen i år en aften event, hvor alt fokus var på det eneste belyste sted – drop-in og hop. I år blev det igen Canadiske, Casey Brown, der tog sejren mellem kvinderne, mens Ryan Howard stak af med sejren hos mændene.

Følg Jonna Johnsen på Facebook, Instagram, Youtube og Twitter. Læs om Jonnas Redwoods downhill konkurrencen her, og Dual slalom her.

Trek Bicycles – Trek Bicycles Santa Fe, Monster Energy, RST Suspension, Vee Tire Co., Kali, Protectives, Bengal Brakes, HT-Components, ODI Grips, Rocktape, SellaMilk, Anti-Beaver, Samox, BOX MTB, Shovel, Racing Kolding

 
Foto: Jonna Johnsen