Scotts Contessa serie til kvinder bliver i 2021 endnu lækre - de kommer med en serie de kalder Scott Contessa signature. Det er cykler og udstyr der er farvekoordineret i farven Nitro purple. Nu er det slut med, at tøjet ikke passer til cyklen, for det er samme farve og design.

Scott har i flere år lavet kvindespecifikke mountainbikes. Modellerne er ens med Scotts andre modeller, men bærer navnet Contessa foran modelnavnet. I 2021 har Scott forfinet deres Contessa serie, og kalder den for Scott Contessa Signature. Der er de modeller vi kender i de tidligere contessa serier, men nu kommer cykler og udstyr i den ret lækre Nitro Purple farve. Serien skal forene kvinder på tværs af niveau, ved at de kommer til at køre i ens farver og design.

Kate Courtney ved UCI XCO in Nove Mesto na Morave, Tjekkiet – Foto: Bartek Wolinski/Red Bull Content Pool

Kigger man på Kate Courtneys cykel og udstyr, da der world cup løb i Nove Mesto na MOrave i Tjekkiet i oktober 2020, ser man tydeligt, hvordan den nye Contessa Signature linje slår igennem helt op til eliten.

Vi har kigget på cyklerne og udstyret.

Scott Contessa Spark RC 900 WC

Spark RC’en kommer med en carbon ramme, den nye Rockshox SID selelct + forgaffel med 110 mm. vandring og carbon silverton hjul fra Syncros. Bagdæmperen er også fra Rockshox og har 100 mm. vandring, og SRAM X01 gear og SRAM Level TLM bremser. Herudover er den monteret med Scotts eget Twinloc remote system til dæmper og forgaffel. Saddelpinden er også i carbon, hvilket giver cyklen en samlet vægt på 10,7 kg. Her er dømt XC race for fulde gardiner, i den metaliske nye mørke lilla farve – nitro purple.

Scott Contessa Ransom 910

Ransom er Scotts enduro cykel, der kommer med 170 mm vandring for og bag, og den tager de helt store drops og hop uden problemer. Cyklen er monteret med den nye Fox 38 performance Elite  Air/FIT4 forgaffel med remote til lockout, og alligevel 170 mm. vandring. Bagdæmperen er en Fox NUDE TR EVOL Trunnion med mellem 110 til 170 mm. vandring. Scott har sat nogle ordentlige bremser på, da den kommer med Shimanos nye XT bremser med 4 stempler, som giver masser af bremseevne. Gear fra SRAM GX og en transfer dropper post fra Fox. Cyklen toppes med et sæt aluminiums hjul fra Syncros, med deres Revelstroke 2.0. Igen kommer cyklen i den mørkelilla Nitro Purple. Cyklen vejer 14,5 kg.

Scott Contessa Genious eRide

I samlingen af lækre contessa mountainbikes, har denne Genious eRide sneget sig med. En eMTB med en kvindeorienteret geometri. Den kommer med Bosch CX, PowerTube up to 1125Wh motor. Forgaflen er en FOX 36 Rhythm med 160 mm. vandring, og en FOX FLOAT EVOL bagdæmper med 150 mm. vandring. Gear er Shmano Deores XT 12 speed, der sidder et sæt Shimano bremser (BR-MT420) med 4 stempler. Cyklen har en kampvægt på 23,4 kg.

Læs også: Cykelsko specielt til Kvinder – test af Shimanos XC501 Women

Masser af lækkert udstyr

Udover cyklerne kommer Scott Contessa Signature også med udstyr der matcher i farverne. Det bliver pludselig meget nemt, at få både cykel og tøj til at passe sammen i farverne, og der kender vi i hvert fald et par stykker der bliver glade for det. Udstyret er også designet til kvinder.

Se meget mere her: Scott Contessa Signature.

Billeder er udlånt af Scott Danmark.