Sommeren er så småt på retur, og vi skal begynde at vende os til køligere vinde. Derfor finder flere og flere også de langærmede trøjer frem. Merinould har vundet indpas hos flere mærker, og vi har testet Scotts version af en langærmet trøje med merinould. De kalder den Scott Trail Flow Merino.


Vores vurdering af SCOTT TRAIL FLOW MERINO

Test score af SCOTT TRAIL FLOW MERINO

Funktionalitet: 9

Design: 9

Pris: 8

Total Score: 8.7 ud af 10

Anmeldt af Jónas Thor Björnsson

Merinould kommer fra specielle merino får, og en stor del produceres i Australien. Merinould er som uld er, et helt naturligt produkt, men med nogle ret gode funktioner. Det klør ikke, som man kender det fra en islandsk uldsweater, da det har en utrolig fin og blød struktur. Merinoulden er god både i koldt vejr, og i varmt vejr. Ulden holder kroppen varm, også når det bliver vådt.

Velegnet til mountainbiking

Merinould er med sine funktioner ret velegnet til at dyrke sport i, og passer godt til outdoor aktiviteter som mountainbiking. Her er mange stop, lange nedkørsler og vådt vejr, hvor merinoulden er varm, også når pulsen falder og trøjen er våd.

Læs mere om merinould her

Scott – nu med Merino

Flere producenter leverer produkter med Merinould. Vi har i foråret kørt med Scott Trail Flow Merino trøje. Den indeholder 52 % merino, resten af materialet er stof der understøtter merinouldens funktioner. Materialet gør, at trøjen tørre hurtigt, og reducerer lugt fra kroppen. Trøjen er super let, og vejer kun ca. 170 gram. Materialet er meget tyndt, og utrolig blødt.

Her ses stoffets struktur tæt på.

Det er en trøje, der fungerer godt som cykeltrøje, enten uden på en tætsiddende undertrøje, eller under en t-shirt. Men man kan også bare have den direkte under en vest. Merinouldens funktion mærkes både under kørsel og ved stop. Den holder kroppen varm, selvom den formår at optage en del sved. En våd trøje bliver hurtig kold, men merinoulden hjælper med at holde kroppen varm. Trøjen føles utrolig blød på kroppen, og har en rigtig god pasform. Størrelsen holder, sådan at f.eks. XL er XL. Samtidig har den en god længde, og ærmerne er ligeledes lange. Trøjen føles elastisk, men holder formen, også efter ærmerne har været trukket op.

Hvad syntes vi?

Vi har været rigtig godt tilfredse med Scotts Trail Flow Merino trøje. Merinoulden passer rigtig godt til mountainbiking, og vi har klart oplevet dets fordele. Den er dejlig tynd, men stadig varm. Derudover er den utrolig blød, og man har næsten lyst til, at bruge den til andet end cykling. Scott er kommet rigtig godt fra deres version af tøj med merino uld, og kan sagtens konkurrere med de andre store mountainbike brands, der bruger merinould i deres tøj.

Designet er ret fedt, og teksten “Scott – chasing trail since 1958” er ret sigende om mærket.

Trøjen man bare vil have på hele tiden, koster 650 kr.

Læs mere her.