eMountainbikes er i stor fremgang, det gælder både i udlandet og i Danmark. Udviklingen er gået fra en mountainbike der blev sat en motor på til en mountainbike der er designet som eMTB.
Scott kommer i dag med deres helt nye Scott eRIDE Patron - en eMTB nytænkt helt fra bunden som de siger, og der er noget om snakken.

Scott præsenterede for få måneder siden, deres fortolkning af en fuldaffjedret mountainbike, nu kommer de med deres nye eMTB Scott eRIDE Patron. Ligesom på deres Scott Spark modeller, er bagdæmperen også gemt inde i rammen.

De kalder den Scott eRIDE Patron. En cykel der udviser kraftfuldhed og badass-ness.

Læs også: Scott med helt nyt design i 2022

Bagdæmperen er gemt væk

Scott eRide Patron kommer med en Fox bagdæmper, der er fuldt integreret i rammen og med hele 160 mm vandring. Den special designede bagdæmper flyttes op på overrøret, og ligger nu vandret inde i rammen. Det giver plads til motoren, batteriet og en ekstra vandflaske.

Som alle Scott mountianbikes, kommer også denne med deres redesignede Twinloc system, hvor remoten til dropperposten er rykket ned under styret.

Foran sidder en FOX 38 forgaffel, der ligeledes har 160 mm. vandring

Motor med masser af batteri

Patron kommer med Bosch’s helt nye 2022 udgave af en motor til eMTB. Motoren kommer med 85Nm og op til 340% assistance. Herudover er Bosch motoren opdateret med deres helt nye software, der forstærker den naturlige følelse.

Motoren er et af nøgleelementerne på enhver E-MTB. Scott har derfor valgt at beskytte den mod stød. På Patron eRIDE er motoren drejet op, så den sidder lodret placeret, oven på rammen, og dermed understøttet neden fra. Rammen beskytter derfor motoren, dermed sidder motorens øverste del frit, hvilket giver god udluftning af den.

Batteriet der forsyner motoren med strøm, er det helt nye Bosch 750 Wh batteri, hvilket giver 20 % mere køretid. Det er et noget større batteri, men alligevel kommer eRide Patron fra small til XL. Forvent at kører op til 100 km eller 2.000 højdemet i ECO-tilstand eller det halve, hvis du vælger Turbo-tilstand.

Alt det andet

Scott henter funktioner fra sine andre cykler, og også på den her eRide Patron vil man opleve, at cockpittet er pænt og uden for mange kabler. Den kommer nemlig med Syncros Hixon iC SL.

Derudover er der specieldesignede skærme med til cyklen. Bagskærmen har endda LED lygter, der drives af batteriet. På styret er der gjort plads til, at man kan tilkøbe en lygte, så man også kan se frem af i mørket.

Hvad koster de så?

Der kommer to modeller til kvinder, der har en startpris på 44.500 kr. Dertil kommer fem herrer modeller, der har en startpris på 44.500 kr. og en slutpris på den dyreste på 81.750 kr.

Scott lover at de første modeller kan leveres i starten af november. Læs mere her: Scott eRide Patron.