Vores vurdering af Ryders Eyewear

Test score af Ryders Eyewear

Funktionalitet: 10

Design: 9

Pris: 10

Total Score: 9.7 ud af 10

Anmeldt af Jónas Thor Björnsson

Kører du med briller når du fræser skovene tyndt? Det gjorde jeg ikke, for jeg havde så svært ved at finde nogle der passede. Min søster er øjenlæge, og hun har flere gange fortalt om grene i øjet, eller sten der skulle pilles ud. Jeg har endnu flere gange pillet jord ud af øjet, forsøgt at fange en flue på afveje eller heldigt nået at lukke øjet, når der kom en gren ind i hovedet. Men hver gang jeg har kigget på briller, har budgettet ikke været stort nok, og de dyre briller til 1.000 kr. og derover er blevet lagt tilbage. Jeg har testet briller fra Ryders Eyewear, og de sidder godt på mit hoved og har tilmed en god pris – læs med her.

Ryders Eyewear er en canadisk cykelbrille producent. Deres mål er at producere briller der ikke koster flere 1.000 kr., og som man derfor kan tage på i skoven, uden at blive ruineret hvis de går i stykker. Ryders Eyewear startede i 1986, af den på det tidspunkt nyslåede canadiske mountainbike mester. Hans filosofi var netop, at hvis brillen var for dyr, så havde man næsten ikke lyst til at tage den med ud på tur i skoven. Men selvom brillerne ikke kostede en bondegård, skulle de stadig være den bedste kvalitet, med de features vi som mountainbikere har brug for. Ryders Eyewear producerer en mængde forskellige modeller, og når de kan passe mit hoved, ja, så er der nok en brille til en hver.

Jeg har testet 4 forskellige briller, eller det er ikke helt rigtigt, for den ene brille var lige smal nok til mit hoved, så den testede min datter. Generelt for dem alle kan siges, at kvaliteten er høj, de har stor holdbarhed, og selvom jeg har passet på dem, så har jeg kørt flere 100 km. med den ene brille, og det kan ikke ses på den. Ingen ridser, ingen løse skruer, og de enkelte features er intakte.

Ryders Eyewears glas har flere forskellige features, og man glassene kan næsten fås til hvert eneste stel. Det der derfor er vigtigst, er i første omgang, at finde det stel der passer netop dit hoved.

2 features jeg har lagt stor vægt på i min søgen efter velegnede briller til mountainbiking har været at de ikke duggede undervejs, og at de havde et glas der gjorde omgivelserne mere klare, selv når man kører i den mørke skov. En 3. og ikke uvæsentlig feature, har selvfølgelig være prisen. Når det er sagt, har et 4. feature også været om de var pæne.

Dugfri – eller antifog

Der er ikke noget værre, end konstant at skulle tørre sine briller af for dug, og i yderste konsekvens, at skulle tage dem af halvvejs inde på turen. Ryders Eyewear Antifog virker. Den er ikke længere, det virker hele vejen, der er ingen fugt, og man kan køre med brillen hele dagen. Man kan selvfølgelig køre i regnvejr, og opleve at få regn på glasset, det klare antifog featuren selvfølgelig ikke.

Klarhed i glasset

Dette glas giver den der lyse skarphed når man køre i den mørke skov. Det betyder at man ikke oplever at miste synet, når man går fra lys til mørk, og at man kan bruge brillen når man kører inde i skoven.

Antifog og klarhed er to features, som er vigtige elementer for min kørsel. Det gør, at jeg kan bruge dem på hele min tur, og dermed beskytte mine øjne for alt det der kommer flyvende af jord, grene, insekter og andet skrammel.

Briller der blev testet.

Jeg har testet 3 modeller, 2 af dem har været til cykelbrug, for den sidste model har været til før og efter turen på cyklen, det vil sige en hverdagsbrille.

Nimby Poly

Nimby poly har klart været den brille der har passet bedst til mit hoved. Jeg bruger large i cap (Flexfit), så derfor er det ikke alle briller jeg bare kan bruge. Ved Nimby brillen er det glasset der er stellet, og det har så monteret brillestangen. Brillestangen har et let bøj ned over øret, hvilket giver en god pasform. På næsen er der monteret en “pude”, der giver god støtte. Jeg passer på mine ting, og det syntes jeg også jeg har gjort med denne brille. Men alligevel er der kommet mudder på glasset og små sten og grene har ramt glasset undervejs. På vej op i bikeparken i Wagrain tabte jeg den flere gange liften, sådan at den landede med glasset ned af. Jeg har kørt omkring 1.000 km. med dem herhjemme på vores fede spor, så de er afprøvet. De er testet i regnvejr, og i høj sol.

De sidder ufattelig godt på mit hoved, man føler ikke man er ved at tabe dem, og de klemmer ikke nogen steder. Antifog funktionen fungerer perfekt, og glassets rødlige farve giver utrolig godt view når skoven bliver mørk. Klarhedsfunktionen fungerer til et vist tidspunkt, for når der begynder at blive dunkelt, bliver de for mørke, og så tager jeg dem af. Brillen er meget let, hvilket gør at man ikke mærker at man har den på. Selve næsepuden er blød gummi, der medfører at de sidder rigtig godt på næsen. Den er nem at tage af mens man kører, og nem at sætte på igen under kørsel. Kvalitetsmæssigt er der tale om en virkelig god brille. Glasset har ikke fået en ridse, selvom det har været i berøring af mange forskellige elementer, og pasformen er intakt. Med det meget fleksible stel, skal man lige justere brillens position på hovedet, hvis man sætter brillen på med en hånd.

Prismæssigt holder de sig på ca. 500 kr. så der er her tale om en brille til en budgetvenlig pris.

Face

Facebrillen er en typisk cykelbrilleform, den har et kraftigt stel, der giver den der enduro stil. Brillen fås også her med flere forskellige glas, men jeg har valgt et klart glas med antifog. Stellets pasform omkring hovedet, er lidt mindre end Nimby stellet, og har ikke samme fleksibilitet som Nimbystellet. Til mit store hoved var stellet for småt. I stedet valgte jeg at få dem testet på en med et lidt mindre hoved, og her sad de perfekt. Antifog funktionen virker også her perfekt, og så er det klare glas gør, at brillen kan bruges døgnet rundt.

Brillestangen har med det lette bøj, en god pasform. Det gør at man føler at brillen ikke falder af, når man flyver rundt på cyklen. I det stellet er mere traditionelt, med stel rundt om glasset, giver det en lidt mere stiv brille. Stivheden betyder, at brillen sidder lige hele tiden, da den ikke flexer når man tager den på. Det er smag og behag hvilket stel man foretrækker, dette er den traditionelle type.

Der er igen tale om en brille til 500 kr., og man kan derfor have flere briller til forskelligt vejr og årstid.

Loops

Loops var egentlig grunden til at denne test blev lavet, for de blev købt på MTB festivalen i Søhøjlandet, og skulle bruges som hverdagsbriller. De har derfor kun 2 ting de skal opfylde. De skal skygge for solen, uden at klarheden forsvinder, og så skal de sidde godt, og ja, så må de jo også godt se godt ud. Jeg fik god vejledning da jeg købte dem, og derfor sidder de som de skal. Glasset er brunligt, og giver god skygge. Men skyggen sker dog ikke på bekostning af klarhed, da de stadig har en fin klarhed i glasset.

Stellet er sort, men den fås også i træfarve og sort/klar. Det er en rigtig fin hverdagsbrille, men vil man bruge den til mountainbiking, så fås den også med mere egnede glastyper. Brillen sidder godt på hovedet, men sidder ikke så fast som f.eks. Face brillen. Der kommer ikke sol ind fra sinde eller toppen. Det er en let brille, så man bliver ikke træt af at gå med den.

Denne brille koster 400 kr.

Alle de andre stel

Ryders Eyewear har et stel til alle, der er mange at vælge i mellem. Så kig ind på deres hjemmeside, og se om der er noget for dig. Vi kan i hvert fald anbefale brillemærket.

Brillerne er venligst udlånt af Ryders Eyewear Danmark.