Når det kommer til at udforske de danske skove og bjergstier på en mountainbike, er valget af udstyr afgørende. Én cykel, der har indtaget MTB-scenen og ladet sit spor af tilfredse ryttere, er Megamo Track. I denne artikel vil vi dykke ned i vores oplevelser med denne cykel, der er blevet testet i hjertet af Danmark, og vi vil afdække, hvad der gør den til en cykel man selv skal kigge nærmere på.


Vores vurdering af Megamo Track R120 AXS 03

Test score af Megamo Track R120 AXS 03

Funktionalitet: 9

Design: 9

Pris: 7

Total Score: 8.3 ud af 10

Anmeldt af Jónas Thor Björnsson

Lyden fra den lille motor i SRAM GX bagskifteren summer, der trykkes på gearvælgeren, og gearet skiftes til et lettere gear. Der er en stigning oppe forude, og gearet er valgt til at klare den bedst muligt. Jeg er ude og teste den nye Megamo Track R120 AXS 03. Med sin skarpe grønne metaliske farve, sin XC-orienterede geometri, og godt sammensatte specifikationer, giver den følelsen af, at kunne bevæge sig hurtigt og smidigt gennem skoven. Første indtryk af cyklen er en legesyg, smidig og æstetisk flot mountainbike.

Megamo Track R120 AXS 03 – en god ven på de danske spor

For de danske mountainbike-entusiaster er valget af en pålidelig og raceklar mountainbike afgørende for, at erobre de udfordrende danske skove og spor. Megamo Track R120 AXS 03 er en mountainbike, man skal kigge nærmere på med sin imponerende ydeevne og fremragende specifikationer. Efter at have testet cyklen på sporerne omkring Aalborg og Viborg, kan det konstateres, at den lever op til førstegangsindtrykket.

Den koster 48.999 kr.

Geometrien på rammen

Det første der slår én, når man sætter sig op på Megamo Track R120 AXS 03, er følelsen af en let cykel med en xc-orienteret rammegeometri. Denne mountainbike er designet med en nøje afstemt geometri, der giver rytteren en aggressiv og komfortabel køreposition. Geometrien er ideel til at generere stor fart på sporet, og samtidig opnå stor kontrol på cyklen. Den gør det muligt, at tackle tekniske sektioner, fede nedkørsler og skarpe berms med præcision og selvtillid. Uanset om du konkurrerer eller bare udfordrer dig selv på sporet, vil cyklens geometri give dig god støtte til at opnå god kontrol.

Læs også: Scott med helt nyt design i 2022

Udstyr og specifikationer

Megamo Track R120 AXS 03 er godt udstyret, hvilket gør den til en top konkurrent i sin klasse.

  • Affjedring: Fox 34 performance stepcast fit4 120 mm fjernbetjening gaffel og en Fox float dps performance elite affjedring bagpå med 120 mm vandring og 3 positioner.
  • Gearopsætning: SRAM GX Eagle AXS 1×12 elektronisk gearskifte, der leverer lynhurtige og præcise gearskift.
  • Bremser: Shimano XT 8100 skivebremser, der leverer kraftfuld og præcis bremseevne.
  • Hjul og Dæk: DT Swiss X1900 Spline hjul og Maxxis ardent race dæk giver dig godt greb og stabilitet.

En godt udstyret mountainbike 

Megamo har formået at sammensætte en mountainbike, der på de fleste områder er rigtig godt udstyret. Hjul fra DT Swiss, de bedste bremser fra Shimano og rigtig god affjedring fra Fox. TIl det må man ikke glemme SRAM GXs elektroniske gear. Så er der de små ting, som f.eks. en kvalitetssaddel fra Selle italia i shortfit udgaven og Megamos eget fuldt integrerede styr og frempind i carbon.

Det elektroniske gear kommer lige så stille ind på markedet, og bliver noget der ikke er helt så uopnåeligt. Med SRAMs elektroniske gear i GX modellen, kan flere og flere få det på deres egen mountainbike. På Megamoen giver det følelsen af luksus, men endnu vigtigere giver det præcise og hurtige gearskift hver gang. Derudover er det ret nemt, når man skal rokere om på cockpittet, for der er ingen kabel fra skifteren.

Fuldt integreret oplevelse

Det fuld integrerede styr og frempind er værd at kigge nærmere på. Det er kendt fra Scott, hvor det er Nino Schurters foretrukne. Megamoens frempind kommer også med negativ hældning, hvilket giver en ret aggressiv siddestilling. En position man skal vende sig til, men som faktisk efter nogle ture, bliver ret sjov er cykle med. Derudover er det utrolig flot, og giver mountainbiken et meget aggressivt og hurtigt udtryk.

Megamo har som flere andre forsøgt at løse problemerne med, at kablerne slider lakken af kronrøret. De har udviklet en smart kabelføring, hvor kablerne føres ned på forsiden af kronrøret. Det ser smart ud, og så må tiden vise om det faktisk løser udfordringen med lakken.

En lille ting, hvor Megamo kunne forbedre cyklen er valget af dropperpost. Det er en Fox transfer, som i forhold til resten af udstyret, godt kunne være opgraderet, til en af bedre kvalitet. Remoten sidder oven på styret, hvilket skyldes at gaffel og bagdæmper styres fra en remote under styret. Man kunne også her, med fordel have opgraderet remoten.

På sporet

Efteråret 2023 satte scenen for en fysisk test af Megamo Track R120 AXS 03 på sporerne omkring Aalborg og Viborg. Megamoen gav god kontrol i det varierede terræn. Den blev testet på byggede spor, men også på mere naturlige spor. Uanset om det var på stejle stigninger eller hurtige nedkørsler, gav cyklen rytteren stabilitet og let styring.

Der er tale om en let cykel. Det giver god smidighed, når man møder forskellige udfordringer. Det i sig selv giver god mulighed for, at bevæge cyklen rundt på sporet. Den kommer godt rundt i de forskellige berms, og kommer der hop og drop tager den dem også fint.

Den negative hældning er positiv

Den fuldt integrerede frempind og styr, med negativ hældning, var noget man lige skulle vende sig til. Men efter nogle km. på sporet, gav det en god position på cyklen, og man begyndte at føle god kontrol. Negativ hældning skal man vende sig til. Men når man har gjort det, er det sjovt at køre med.

Rammens stabilitet og hjulets solide greb i sporet gav tillid til at udfordre sporet lidt mere aggressivt. Hurtigere rundt i berms’ne, og hårdere angreb af nedkørslerne. Når farten øges, bevarer cyklen et godt greb i sporet, der er go balance i cyklen, hvilket gør det let at tilpasse sig og bevæge sig smidigt igennem sporet forskellige features.

Alt i alt viste Megamo Track R120 AXS 03 sig som en ret god ven på sporet, der appellerer til både kontrol, sikkerhed og en tur på sporet, hvor man kan udfordre det lidt mere end normalt.

Vurdering

Megamo Track R120 AXS 03 er ikke bare en cykel: Det er en let og hurtig XC racer, der lever op til forventningerne, når man rammer sporene i de danske skove. Med sin fine geometri og gode valg af udstyr, er det klart en cykel man skal kigge på næste gang der skal skiftes cykel.

Cyklen kommer med et højt udstyrsniveau, endda med SRAM GX i den elektroniske udgave. Førstegangsindtrykket er positivt, og det holder hele vejen igennem. Cyklen er utrolig flot at se på, og man skifter ikke holdning, når man kommer afsted på sporet.

Uanset om du er konkurrencerytter eller en eventyrlysten amatørrytter, vil du opleve Megamo Track R120 AXS 03 som en rigtig god ven på sporet. Det er klart en mountainbike vi kan anbefale.

Megamo Track R120 AXS 03 koster 48.999 kr. og du kan læse mere om cyklen ved at trykker her.