Danmarks ældste og mest traditionsrige motions MTB løb får i år SHIMANO NORDIC DENMARK med som en af hovedpartnerne. Så de kan fremover kalde sig MERIDA MTB Marathon - powered by SHIMANO.

SHIMANO, der er verdens suverænt største producent af cykeldele og tilbehør, går sammen med MERIDA som hovedpartner til MERIDA MTB Marathon -powered by SHIMANO.

”Vi er super glade for at have fået SHIMANO med, som en af hovedpartnerne til MERIDA MTB Marathon -powered by SHIMANO” – udtaler løbschef Peter Reibert Hansen, Allerød OK

Planerne og detaljerne i partnerskabet med SHIMANO mangler stadig at blive færdiggjort, men resultatet vil helt sikkert være til gavn for alle deltagere, da den 100 år gamle japanske virksomhed har meget at byde på på alle relevante områder: produkter, teknisk support, viden, erfaring og ekspertise.

”Desuden kan deltagerne glæde sig over endnu mere i præmiepuljen, og det godt for os som arrangører, at få opbakning fra en stor og professionel leverandør, der leverer verdensklasse komponenter” – siger Peter Reibert Hansen.

MERIDA MTB Marathon – Powered by SHIMANO er en af de helt store klassikere i dansk MTB. Efter et år med stort set alt aflyst indenfor cykelløb ser vi frem til et brag af en fest i oktober, når startskuddet lyder og Shimano vil helt klart være med til at sikre deltagerne en fantastisk oplevelse, siger Kasper Vorstrup, Sports Marketing & Events Officer fra SHIMANO NORDIC.

Søndag den 3. oktober 2021 afvikles MERIDA MTB Marathon – powered by SHIMANO for 26. gang. Distancerne for MTB rytterne er på henholdsvis 103 km, 57 km og 32 km. Derudover tilbydes der i år to nye klasser: En 80 km rute – udelukkende for damer, og der arbejdes på at få skovtilladelsen på plads, så vi også kan præsentere en 61 km gravel rute.

Ellers er alt, som det har det har været gennem de sidste mange år – fede lange ruter, spændende og smukke skovområder, god service hele vejen rundt og en fest bagefter i målområdet – alt det, som har kendetegnet MTB Marathon gennem de sidste 25 år. Løbet starter traditionen tro fra Slotsgade i centrum af Hillerød. Herfra bliver ruterne ledt via Frederiksborg Slot og ud i Nationalpark Kongernes Nordsjællands, ad almindelige skov- og grusveje samt spændende singletrack’s.

Arrangementet

MTB Marathon afholdes for 26. gang søndag, den 3. oktober 2021. MTB Marathon er Danmarks ældste og mest kendte MTB marathon løb med nærmest ikonisk image, da ruten gennemkøres på én lang 103 km rute i og omkring Hillerød. Der køres i skovene syd, øst og nord for Hillerød Centrum. Umiddelbart efter start og umiddelbart før mål går ruten gennem Frederiksborg Slot. Arrangementet er et motionsarrangement med en første startgruppe af Elite MTB ryttere.

Arrangører

Allerød Orienterings Klub har fra 26/2-2020 overtaget (købt) arrangementet af MTB Marathon, der gennem de første 25 år er afviklet af ”Klub MTB Marathon, Hillerød”. I en årrække har Allerød OK været samarbejdspartner ved afviklingen. Sælger modtager en resultatafhængig ydelse for årene 2020, 2021 og 2022.

Allerød OK er medlem af DGI, DIF/DOF og DCU og underlagt reglerne for foreninger. Overskud fra arrangementet bidrager til ungdomsarbejdet i foreningen. Arrangementet afvikles med hjælp fra andre idrætsklubber og foreninger fra Hillerød og 0megn og disse foreninger m.v. modtager økonomiske bidrag for deres medvirken.

Deltagere

Elite og motionsryttere på Mountainbike og/eller Gravelcykler (og E-MTB) I 2019 var deltagerantallet på knap 1000 ryttere. Deltagerantallet toppede for få år tilbage på ca. 1500, hvilket også er det maksimale deltagerantal, der er opnået tilladelse til at starte, jf. tilladelserne fra Naturstyrelsen.

For nærværende foreligger rutegodkendelse for 2021 til afholdelse den 3. oktober 2021. Grundet Covid-19 situationen er den aktuelle situation omkring løbet i 2021 omgærdet af lidt usikkerhed, hvorvidt deltagerantallet skal begrænses grundet myndighedernes anbefalinger. Men vi håber på at den igangværende vaccination gør det muligt at gennemføre uden deltager begrænsninger.

Arrangementet i 2020 måtte desværre aflyses. Men der blev helt frem til aflysningen arbejdet med forskellige løsninger, som vi hurtigt ville kunne tage i brug hvis det bliver nødvendigt.

Info og tilmelding

Læs mere om løbet og tilmeld dig på www.mtbmaraton.dk. Du kan også følge deres Facebook side på www.facebook.com/MTBMarathon.dk

Udvikling af arrangementet fra 2021-2022

Deltagerne i de seneste år er primært kommet fra det nordsjællandske/stor-københavnske område, i mindre udstrækning fra hele Danmark. Kun i begrænset udstrækning har løbet i de senere år tiltrukket udenlandske deltagere.

Allerød OK tænker langsigtet omkring MTB Marathon arrangementet vil gerne og igen gøre det til et arrangement / begivenhed, der tiltrækker deltagere fra hele Danmark, hele Skandinavien og andre internationale ryttere, for eksempel gennem etablering af samarbejder med andre arrangører af MTB marathon løb.

Oprindeligt kørtes kun en rute/klasse, nemlig 103 km, ruten, men løbende er der tilbudt deltagelse på en 57 km rute og en 32 km, og de sidste par år har der været mulighed for at tilmelde sig 57 km gravelrute, såvel som el-cykler. Der er i alle klasser/kategorier samlet start og rækkefølgen i mål afgør konkurrencen i de respektive klasser.

Løbet har i de seneste år kun haft 6-7% kvindelige ryttere. Det er derfor et indsatsområde i de kommende år. I 2020 var tænkt udbudt en startgruppe for piger/kvinder, men det er besluttet at der fra i år i 2021 køres en ny 82 km klasse/rute kun for kvinder.

Arrangementet vil også blive forsøgt løftet fra primært at være et motionscykelløb til at være en Event, hvor forretningslivet, kulturen og naturen i Hillerød by og omegn i højere grad end tidligere involveres. Måske gennem etablering af aktiviteter og oplevelser lørdag og søndag for medrejsende familie m.v. til deltagerne i søndagens arrangement evt. med et expo-område.

I vor fokus indgår også samarbejdsmuligheder og tilbud til firma-idræts klubberne i de større virksomheder.

Hovedpartnere

Gennem de seneste 14 år har MTB Marathon haft MERIDA, som hoved- og navnesponsor. Fra 2021 er det lykkedes for MTB Marathon at opnå yderligere en hovedsponsor aftale med verdens største producent af cykelkomponenter, -udstyr og tilbehør, nemlig SHIMANO, således at MTB Marathon fremadrettet markedsføres som MERIDA MTB Marathon – powered by SHIMANO.