Vi har lavet en oversigt over bikeparks i køreafstand fra Danmark. Så har du ønsker eller planer om at besøge og prøve kræfter med en bikepark, så se mere her under.

Billede: Bikepark Wintherberg

Har du ikke prøvet at køre i en bikepark før, så kan vi godt afsløre at der er garanti for mange timers sjove oplevelser og udfordringer. En bikepark udmærker sig ved at de som regel har en lift der kan fragte dig til toppen, og har flere spor/linjer at vælge i mellem når du skal ned igen.

Linjerne er opmærket, så du kan se hvilken sværhedsgrad de har. At køre ned i en bikepark stiller nogle krav til teknik og styrke. Nogen tror fejlagtigt at det ikke er hårdt at køre ned af, men når man først har prøvet det, så kommer man på andre tanker.

Forord

Hvorfor er det bare sjovere i en bikepark?

I bikepark møder du terræn fra ‘let’ til ‘meget udfordrende’, hvilke giver dig fantastisk mulighed for at lege, nørde og udvikle din kørsel. Det er så let at finde udfordringer, som ligger én tand over dit nuværende niveau, som er dér det er sjovest at udvikle sin kørsel – hvilke udfordringer til tider kan være svært at finde på dine lokale spor.

Og selvom du ikke er en udviklingsnørd, er bikepark ligesom at være i Tivoli, blot gange 10. ‘Rutchebaneturen’ bliver ved, og ved, og ved… på den gode måde. I bikepark går det ca. 99% konstant nedad, derfor gør du klogt i – uanset køretekniske niveau, fysiske form, hudfarve, religion og/eller seksualitet – inden mødet med bikeparken at repetere dine bremsefærdigheder, så du bruger begge bremserne for- som bagbremsen ligeligt (50/50), som gør turen nedad mere sikker og endnu sjovere.

Mads Weidemann, madsweidemann.com

Definitionen af en bikepark

Inden man laver en liste som nedenstående, så er man selvfølgelig nød til at gøre sig nogle tanker om, hvad definere en bikepark? Der findes nemlig også nogle rigtig gode bikeparker i Danmark, som f.eks. Silkeborg Bikepark.

Der findes også masser af gode og sjove teknik- og pumptrack baner, som i daglig tale kaldes en bikepark. Så det er altså ikke fordi vi ikke vil have dem med, men vi har valgt på denne liste at fokusere på de lidt større bikeparker med lift faciliteter.

Bikeparks vs Singletracks

Lad mig starte med at sige, at det ene udelukker ikke det andet. Personligt kan jeg sagtens bruge flere dage i en bikepark, men jeg nyder også kilometer lange singletracks, eller bare cykle ud i det ukendte på et bikepack.

En bikepark er et godt sted at træne teknik, da man forholdsvis nemt og hurtigt kan cykle de samme sektioner igen og igen. Og når det handler om at træne teknik og kørestil, så er repetition nøgleordet.

Så nogle gode sessions i en bikepark, kan blandt andet forbedre din sving- og hoppeteknik, så du kan køre sjovere og hurtigere, næste gang du besøger en mtb spor.

Bikeparks i Europa

Listen med Bikeparks listet i vilkårlig rækkefølge, og er udvalgt, da de er i køreafstand fra Danmark, og har lift faciliteter.

Bikepark Hahnenklee

Billede: Bikepark Hahnenklee
Billede: Bikepark Hahnenklee

Lige syd for Goslar, ligger den lille by Hahnenklee, som tidligere har været et aktiv skisportssted. Byen har de senere år satset mere på mountainbike turister, og lige midt i byen ligger det 727 meter høje Bocksberg.

Bikepark Hahnenklee byder både på et flow-trail, en A-line, freeride og et downhill spor. Så her er garanti for mange timers hygge for både begyndere og rutinerede.

Der er en enkel lift, som tager dig helt til toppen, men der er også en fin grusvej, hvis du er frisk på at cykle selv. Vil du gerne træne dine flowteknik, så afholder Mads Weidemann et 3 dages kursus i Hahnenklee bikepark.

Vi kan anbefale overnatning på Hotel Njord, som ligger 500 m fra bikeparken.

Priser

 • Liftkort – 4 timer: 22 EUR
 • Liftkort – 1 dag: 28 EUR

Læs mere på bikepark-hahnenklee.de

Bikepark Braunlage

Billede: Bikepark Braunlage
Billede: Bikepark Braunlage

Bikepark Braunlage på Wurmberg tilbyder i alt over 18 km sjov for unge, gamle, begyndere og professionelle.

En 6-personers lift bringer dig fra dalen til toppen i 972 m højde. I umiddelbar nærhed af bjergstationen er der to startplatforme, som hver kan bruges på to forskellige spor.

Terrænet fra starten til midterstationen er stejlere og flader derefter noget ud. Midvejs kan der skiftes mellem flere spor. På alle forhindringer er der såkaldte “chickenruns”, så det er muligt at køre uden om.

Priser

 • Liftkort – 5 ture: 23 EUR
 • Liftkort – 10 ture: 42 EUR
 • Liftkort – 20 ture: 79 EUR

Læs mere på bikepark-braunlage.de

Sankt Andreasberg

I Sankt Andreasberg er der flere forskellige ruter i forskellige sværhedsgrader. Alt lige fra singletracks, og lette freeride spor til krævende downhill spor. En stolelift tager dig til toppen, så du kan spare energi til nedkørslen. Det er dog også muligt at cykle til toppen. Sankt Andreasberg råder over ca. 12 km spor, men ofte finder man sin favorit nedkørsel, som man bare skal prøve igen og igen.

Priser

 • Liftkort –  1 tur: 2,80 EUR
 • Liftkort – 1 dag: 25 EUR
 • Liftkort – weekend: 42 EUR

Læs mere på alberti-lift.de

Racepark Schulenberg

Billede: Bikepark Schulenberg
Billede: Bikepark Schulenberg

Schulenberg byder på downhill spor i forskellige sværhedsgrader, samt et freeride spor. Der er blandt andet et downhill spor på 1,4 km, med et fald på 165 meter. Dette er for de mere rutinerede ryttere. Der findes også et downhill spor de kalder Stempelstieg. Denne kan køres af de fleste med lidt bikepark erfaring, og minder om et flow-trail. Her kan du køre uden om de store hop og andre forhindringer.

Priser

 • Liftkort – 1 dag: 25 eur
 • Liftkort – 1/2 dag: 17 eur

Læs mere på outdoorwerkstatt.eu

Vallåsen Bikepark

Kun 1 times kørsel fra Helsingborg, eller 1,5 time fra Varberg, finder du Vallåsen i Sverige. Her er 1 lift der tager dig helt til toppen, hvor du kan vælge mellem 10 nedkørsler i 4 forskellige sværhedsgrader fra let til svær. Så her er altså noget for alle, og Vallåsen er et yndet sted for familieferie.

Vallåsen bikepark er et godt begyndersted, hvor erfarne ryttere også sagtens kan have det sjovt.

Priser

 • Liftkort – 1 dag: 300 SEK

Læs mere på vallasenbikepark.se

Winterberg

Billede: Bikepark Wintherberg
Billede: Bikepark Wintherberg

Har du mod på en lidt længere køretur, så er Bikepark Winterberg en oplagt mulighed. Winterberg ligger lige mellem Kassel og Dusseldorf, som er ca. 5,5 times kørsel fra Flensborg.

I Bikepark Winterberg kan du opleve hurtige nedkørsler og ren adrenalin på 11 spor. Deres i alt 12 kilometer lange freeride- og alpinbaner tilbyder eventyr midt i naturen, for alt fra begyndere til professionelle. Uanset om det er dit første besøg i en bikepark eller du er vant til fede nedkørsler og store hop, så får alle noget for penge i Winterberg.

Priser

Liftkort – 1 dag: 34,50 EUR

Læs mere på bikepark-winterberg.de

Trysil Bike Arena

Billede: Trysil Bike Arena
Billede: Trysil Bike Arena

Du kan også køre nordpå, og opleve Trysil Bike Arena. Her er masser af sjov for ryttere på alle niveauer. Mest kendt er nok Magic Moose, som er et 7 km langt flowspor. Du kan tage liften op, og så ellers bare nyde 7 km flow med masser af fede sving, store berms, sjove hop, og en masse andre fede sektioner. Magic Moose er bygget så stort set alle kan være med. Her er det farten der bestemmer sværhedsgraden.

Læs også: Mountainbike i Trysil

I Trysil Bike Arena finder du også Gullia og GT Bike park, som har en asfalteret pumptrack, 4 jumplines, ca. 20 km spor. Men når først du har prøvet Magic Moose, så er du klar til at tage liften op igen.

Priser

 • Liftkort – 1 tur: 95 NOK
 • Liftkort – 1 dag: 240 NOK

Læs mere på trysil.com

Bike Park Spicak (Špičák)

Spicak bikepark er en af de mest populære bikeparks i Tjekkiet, og tilbyder et bredt udvalg af spor, og masser af muligheder for at kombinere freeride, downhill, og jumplines. Spicak ligger ca 9 timers kørsel fra den dansk/tyske grænse, så det er en god dagsrejse for de fleste danskere.

Bikeparken er især fokuseret på freeride og downhill, men du kan også finde hoppesektioner, singletrack og teknikbaner for begyndere, så du kan øve dine færdigheder. Sporene snor sig igennem skov, og skiløjper.

Priser

 • Liftkort – 3 timer: 20 EUR
 • Liftkort – 1 dag: 27 EUR

Læs mere på spicak.cz

Isaberg Mountainresort

Isaberg Mountain Resort har vi valgt at tage med på listen, på trods af at de ikke har lift. Her kan man blive udfordret på det meste teknik, enten om det er med familien, eller det er med en flok venner eller veninder fra klubben. Man kan køre selv, eller få guidede ture i området. Resortet ligger lidt over en times kørsel fra Varberg færgehavn, og nogle timers kørsel fra Øresundsbroen.

Her er som sagt ingen lift, så man skal selv cykle op af bjerget. Men når man er kommet op, så er der flere gode ture ned. Når man bliver træt af det, så kan man tage en tur på teknikbanen, som inden for det sidste år er blevet markant udbygget, eller på en tur på en af de mange længere spor rundt i området. Området byder på rigtig mange gode spor, og er et sted hvor man kan tage hele familien med.

Resortet tilbyder overnatning på hotel, hytte eller på campingplads. Der er legeplads, badning i søen og en stor forhindringsbane i trætoppene.

Læs også: Isaberg Mountain Resort

Priser

 • 1 dag: 90 SEK

Læs mere på isaberg.com

Hvad er din favorit bikepark? Skriv en kommentar til artiklen og fortæl lidt om hvad der er din favorit.

Bonusliste

Skulle du have mod på mere, så kan du med fordel tage lidt længere sydpå. Når vi kommer syd for Tyskland og rammer de større bjergområder, så kan vi også opleve nogle større bikeparks i verdensklasse.

Saalbach Hinterglemm

Et af Østrigs største mountainbike områder med over 70 km spor og 9 lifte.

Saalbach Hinterglemm

Leogang

Leogang er også en af Østrigs populære bikeparks, som er en af de første til at afholde UCI Mountainbike World Championships i 2020.

Leogang

Serfaus-Fiss-Ladis

Er du frisk på at prøve kræfter med de Østrigske alper, så tag et kig på Serfaus-Fiss-Ladis.

Serfaus-Fiss-Ladis

Livigno

Livigno i Italien byder på en af landets bedste bike parker. Mottolino Bike Park, hvor der er garanti for få et adrenalinkick.

Livigno

Wagrain

Wagrain Østrig er ikke bare for skiturister. Når sneen er væk forvandler pisterne sig til et mekka for mountainbikere. Her er masser af muligheder for at udfordre dine køretekniske egenskaber.

Wagrain