Starten af ​​sommeren i Trysil har været varm på mange måder. Der har været sol, varme og god trafik i foråret. Juli ser godt ud, da bookingtallene for nogle af de største overnatningssteder i Trysil er steget med 100 procent sammenlignet med sidste år. Og nu kommer danskerne også til cykelbyen.

På trods af varmebølgen har cyklisterne indtaget Trysil, og det ser ud til, at turistområdet, der blev ramt hårdt under coronakrisen, nu får besøg af danskerne.

Det er så sjovt at så mange tager til Trysil i sommer. Nogle af de store overnatningssteder rapporterer, at reservationerne hidtil er steget med 100 procent i juli sammenlignet med samme tid sidste år. Vi forventer en masse mennesker her, men så har vi også masser af plads, siger turistchef hos Trysil Gudrun Sanaker Lohne.

Radisson Blu Resort Trysil er det største resorthotel i Trysil.

MTBX besøgte Trysil og Radisson Blu Resort i 2018

Nu kommer danskerne

I de senere år har Trysil haft flest norske og svenske gæster i løbet af sommeren. Men i år besætter danskerne cykelområdet.

Vi har bemærket god interesse fra Danmark, efter at det blev åbnet, at de kunne rejse til Norge fra 15. juni. 17 procent af bookingerne i juli er allerede fra danske gæster. Til sammenligning var den danske markedsandel i juli sidste år 3 procent, siger Sanaker Lohne. – Danskerne har Trysil som deres favorit destination om vinteren, men nu begynder mountainbikerne for alvor at se mulighederne i Trysil om sommeren, hvilke vi er meget glade for.

Men turistchefen er ikke bekymret for, at Trysil er fuldt booket denne sommer.

Når du er i Trysil, skal du tage liften op og prøve Magic Moose. – Foto: Jonas Sjögren

– Vi er udstyret til at rumme et stort antal gæster i Trysil og har lang erfaring fra vinteren. Vi har 28.500 sengepladser og er vant til at have en masse gæster på besøg. Derudover har Trysil store områder og mange aktiviteter og spisesteder, som vi kan distribuere til vores gæster. Vi er bekymrede for, at det vil føles sikkert at besøge os, også denne specielle sommer, siger Sanaker Lohne. – Derfor har vi forberedt os godt i forhold til infektionsbekæmpelse sammen med kommunen i Trysil.

Ny trend – book aktiviteter, før du rejser på ferie

Familierafting er også en populær aktivitit i Trysil – Foto: Johan Andersson

Det er ikke kun de overnattende gæster, der viser den store interesse for Trysil denne sommer.

– Flere aktivitetsselskaber siger, at de allerede har haft en stigning i antallet af gæster sammenlignet med sidste år. Og en ny tendens er, at gæster, der booker ferie i Trysil, også booker de aktiviteter, de skal gøre her, siger Sanaker Lohne. – I tidligere år har gæsterne stort set booket aktiviteterne, når de har været i Trysil.

Gæsterne vil gerne bo i hytter

Trysil, som er Norges næste største hyttekommune, ser også, at flere vil bruge deres hytter i sommer.

– Vi bemærker at når vores gæster bor i hytter er de meget bedre til at handle lokalt, siger butikschef i Kiwi Trysilfjellet, Håkon Olsen. – Sidste uge havde vi en stigning i omsætningen på mere end 50 procent sammenlignet med den samme uge sidste år. Så vi forventer årtiers bedste sommer.

Cykelproduktet videreudvikles

Miss Piggy er en af de populære steder at tage billeder – Foto: Jonas Sjögren

I de sidste seks år har Trysil fokuseret på mountainbike som en ny rejsemulighed for sommeren. Der er investeret 20 millioner kroner i MTB spor, hvilket har været en stor succes.

– Vi har haft en god start på cykelsæsonen med en stor stigning i cykeltrafik indtil videre. I de første par uger havde vi dobbelt så meget trafik på vores cykelbaner sammenlignet med sidste år, siger Olve Norderhaug i Trysil Bike Arena.

– Vi er nu i færd med at opbygge cykelproduktet i Trysil, så i løbet af sommeren og efteråret bliver der endnu mere cykel sjov her. Cykelliften kører hver dag i juli, og cykelstierne er åbne døgnet rundt. Her kan du cykle både sent og tidligt, så du skal bare tage til Trysil i sommer, griner Olve Norderhaug.

Læs mere om Trysil på www.trysil.com