Når man kommer på hovedvejen mod Jönköping i Halland - Sverige, kommer man på et tidspunkt til afkørslen til byen Hestra. Lige inde til venstre Ligger Isaberg Mountain Resort. Vil man gerne prøve sig af på mountainbiken, og være sikker på at få udfordringer for begynderen og den øvede rytter, så er Isaberg Mountain Resort helt sikkert et besøg værd. MTBX brugte et par dage af sommerferien på sporerne omkring resortet.

Isaberg har en lang historie bag sig. Togpassagerer der rejste mellem Göteborg i vest og Kalmar i øst gjorde ophold i Hestra. Her beskrives udsigten i starten af det tyvende århundrede, som spektakulær, noget man ikke så, så sydligt i Sverige. Allerede i 1920’erne begyndte man at bruge Isaberg som skisportssted. Der blev bygget veje op til toppen, et udsigtstårn og senere en skilift. Det har været med til at give Isaberg Mountain Resort sin ånd, og formet området til hvad det er i dag. Et stort skisportssted, som vel kan betegnes som det eller et af de tættest beliggende skisportssteder til Danmark.

Hvornår mountainbiken blev kørt op af Isaberg første gang, siger historien ikke noget om. Men i 2013 blev spor og klatring i trætoppene bygget. Isaberg Mountain Resort er derfor et mekka for skiturister om vinteren, men når sneen smelter kommer mountainbikerne.

Redaktøren på vej ned. Foto: Iris A. Björnsson

Isaberg arenaen

Om sommeren er området et stort aktivitetsområde. For foden af Isaberg og skiløjperne ligger aktivitetsområdet, også kaldet Isaberg arena og her er der aktiviteter for alle. Området omkring Isaberg byder på flere korte og lange ture for mountainbikeren. Der er både de blå spor med et veltrimmet underlag og godt flow, og så er der de små snørklede singletracks, nedkørsler for alle niveauer, opkørsler med rodfyldte passager, og ja så er der opkørslen op af Isaberg, den er lang, og indeholder 11 hårnålesving. På siderne af Isaberg er der bygget flere sorte nedkørsler, som udfordrer de fleste.

På arenaen er der pumptracks, rockgardens, hop, tabletops og flowy passager med lækre berms. Skulle man blive træt i armene af mountainbiken, så er der mulighed for træklatring, segway offroad kørsel, adventure minigolf, der er en stor legeplads, en badestrand på den anden side af vejen og en forhindringsbane for løberen. Alt dette ligger klods op af campingpladsen og hytterne. Har man ikke taget sin mountainbike med, så kan man leje fine Trek hardtails hos resortet.

På campingpladsen

Isaberg Mountain Resort byder på flere muligheder for overnatning. De har mange hytter på området, de har hotel og så har de en campingplads. Vi valgte at ligge på campingpladsen i denne omgang.

MTBX’s redaktør havde taget familien med på dette besøg. To i familien kører på mountainbike, der var en der gerne vil løbe på forhindringsbanen og så var der en der gerne ville sørge for os andre. Arbejdsopgaverne var klare, og alle var glade. Det var en god fordeling, var vi nogle der syntes.

Campingpladsen ligger klods op af selve Isaberg arena. Vi var heldige at få en plads, der lå helt tæt på sporerne. Man fornemmer straks en helt speciel stemning på pladsen. Vi er alle her af en grund, og det er at køre mountainbike. Når cyklerne ikke er ude og trille, står de parkeret foran teltet eller campingvognen, der hænger cykelbukser til tørre ved en campingvogn, og ved et telt er der en ung pige der øver sig på forskellige tricks.

Man kan tage de længere ture om formiddagen, og i det man ligger så tæt på alle herlighederne, så er det også rigtig nemt, at tage en lille tur på de forskellige spor om eftermiddagen. Aftenunderholdningen kan så være på pumptracket, ved de store drop eller på rockgarden – eller bare det hele lige efter hinanden.

Indgangen til campingpladsen er også indgangen til selve Bikeparken. Her finder man et lille kontor, hvor man kan købe billetter til de forskellige aktiviteter. I samme hus er der udlejning af cykler, og et værksted, der kan lave de fleste reparationer. Herudover har de et lille reservedelslager. Selve receptionen til campingpladsen ligger på hotellet.

Faciliteterne er rigtig flotte på campingpladsen. Rene toiletter og bade, og gode muligheder for at vaske op. Herudover har de et velfungerende system til vaskemaskinerne.

Kan anbefales

Isaberg Mountain Resort er et lille mountainbike åndehul. Her kan man blive udfordret på det meste teknik, enten om det er med familien, eller det er med en flok venner eller veninder fra klubben. Man kan køre selv, eller få guidede ture i området. Resortet ligger lidt over en times kørsel fra Varberg færgehavn, og nogle timers kørsel fra Øresundsbroen.

Skulle man have nogle med, der køre racercykel, så giver området omkring Hestra gode muligheder for kørsel. Herudover ligger Gekås lige på vejen fra Varberg – Gekås ligger i Ullared, og må være det største supermarked i hele Sverige.

Så Isaberg Mountain Resort kan helt klart anbefales, hvordan man overnatter er lige meget, for her findes både hotel, hytter og camping – det der tæller er, at man kan finde nogle super lækre mountainbike spor.

Læs mere på www.isaberg.com