Tidligere på året var vi inviteret på pressetur, 4 dage i Lenzerheide (Schweiz), for at udforske og teste området. Lenzerheide er centrum for Bike Kingdom, som er et mountainbike mekka i Schweiz. Her kan du læse mere om vores oplevelse.

Hvad er Bike Kingdom?

Bike Kingdom er et mountainbike mekka i Schweiz, som ligger ca. 120 km fra Zurich. Det er 6 regioner der er gået sammen, og skabt Bike Kingdom. Området strækker sig over byerne Chur, Arosa og Lenzerheide, og bygget sammen med over 50 spor og en masse lifte. Bike Kingdom har udover en masse fede spor, også en bikepark, som ligger centralt i Lenzerheide. Her er spor i forskellige sværhedsgrader, som der skal være i en bikepark, og hvis du sidder og synes Lenzerheide siger dig et eller andet, så kan det være fordi de ofte afholder UCI Mountainbike World Cup i Lenzerheide. Faktisk er der UCI World Cup i 2023 i Bike Kingdom (Kilde: bikekingdomgames.ch)

Bike Kingdom konceptet er udviklet over mange år, og som logoet antyder, spiller de meget på riddere og man skal ud og erobre sporene. Herunder som de selv byder velkommen, frit oversat fra engelsk.

Velkommen til Arosa, Lenzerheide og Chur, de modige ridders land. Frygtløst forsvarer vi cykeldominansen i Graubünden på carbon- og aluminiumsheste. Stille glider vi hen over rødder, grus og spring. Med flow og sved kæmper vi for det, vi tror på – at der virkelig er en cykelhimmel på jorden. Derfor skabte vi det forjættede land: Bike Kingdom.

Det var lige en kort intro til Bike Kingdom, men du kan læse meget mere på www.bikekingdom.ch/en

Indledning

Schwiez har i mange år været et yndet sted for skiturister, men lige som så mange andre skisportssteder, har de øget fokus på mountainbike uden for skisæsonen. Lenzerheide i Schweiz er ingen undtagelse. Så da vi blev kontaktet for at høre om vi var interesseret i en tur ned og opleve Bike Kingdom, skulle jeg ikke tænke længe over svaret.

Vi var 5 deltagere på turen, som mødtes mandag morgen i Københavns lufthavn, hvor vi hurtigt fik hilst på hinanden inden vi steg ombord på flyveren til Zurich. Med på turen var Jannie (JyllandsPosten), Lasse (Velomore), Folke (DPD Adventures) og Alexander (Steglich-P. & Peetz-Schou), som også var vores arrangør på turen, og sidst, men ikke mindst, undertegnede fra MTBX.

Møde med Nino Schurter

Efter ca. 2 timers flyvetur med Swiss Air lander vi i Zurich, hvor fra vi skal videre med tog. Toget går direkte fra lufthavnen, så ret hurtigt sad vi i toget, som kørte os til byen Chur. Det sidste stykke op til Lenzerheide foregik med bus.

Der var i forvejen arrangeret et møde med Nino Schurter, da området omkring Bike Kingdom er hans hjemmebane. Dog måtte vi “nøjes” med en snak over Teams, da han samme dag skulle afsted til MTB World Championship i Lets Gets, Frankrig.

Vi fik snakket med ham en god halv times tid, hvor Nino fortalte lidt om området, og gav os nogle gode fif til steder vi skulle besøge. Vi fik også mulighed for at spørge Nino til hans flotte karriere, hans forberedelser og forventninger til det forestående World Championship.

Vi sluttede af med at ønske ham held og lykke, og om det var derfor, han få dage senere kunne stille sig øverst på podiet til World Championship løbet i Lets Gets, skal jeg dog ikke kunne sige.

Teams møde med Nino Schurter

Dark side of the moon

Tirsdag morgen mødtes vi friske, veludhvilede og fulde af forventninger til morgenmaden. Kl. 09 blev vi samlet op af Luke fra Epic Sport, som skulle væres vores guide de næste par dage, og her fik vi udleveret vores Trek Slash cykler. Luke havde arrangeret en 7 timers rundtur, som selvfølgelig startede med en tur op med liften. Første spor vi skulle prøve kræfter med er et meget episk spor, som de kalder “Dark side of the moon”. Et ret krævende og teknisk spor med klipper og store sten. Men bestemt en fed oplevelse.

Efterhånden som vi når ned af bjerget, ændrer landskabet sig fra klipper og sten, til at blive mere grønt og frodigt. Så du kan altså opleve flere typer af spor på samme nedkørsel. Efter et par fede nedkørsler er det tid til at frokoststop, hvor vi får en god solid omgang suppe, og en kold alkoholfri weissbier. Da vi er tanket godt op, fortsætter vi turen rundt i området, og når i alt 5 forskellige liftture inden vi sidst på eftermiddagen rammer Lenzerheide igen.

Godt trætte i kroppen, og helt høje af oplevelser er det nu tid til et bad, og en halv time med benene oppe, inden vi skal mødes til aftensmad i restauranten på Hotel Schweizerhof. Vi får snakket dagens tur igennem, og alle er enige om at det har været en fantastisk dag, med fede spor og fantastisk natur.

Panorama og bikepark

Efter endnu en god nats søvn, vågner vi til forventningerne om endnu en fed dag. Igen mødes vi med Luke, vores guide, efter en god omgang morgenmad. Luke har planlagt en formiddag, med masser af flotte udsigter, og selvfølgelig kilometervis af fede spor. Så efter en kort tur med liften, er vi klar til endnu en fed nedkørsel. Dagens tur bød på nogle af de flotteste panorama udsigter jeg har set, og endeløse spor, der snoede sig over bjergene.

ca. 4 timer senere er vi tilbage i Lenzerheide, hvor vi nyder en frokost. Eftermiddagen byder på fri leg i bikeparken, hvor vi får taget nogle ture ned af deres flowspor. Er man erfare nok, så har de nogle ret vilde freeride spor, som vi dog sprang over i denne omgang. Uden at have prøvet alle nedkørslerne i bikeparken, tør jeg godt love, at der er noget hvor alle kan blive udfordret. Der er også nogle blå nedkørsler, som kan køres af ryttere, som ikke er så øvet.

Jeg vil dog sige at generelt indbyder området til ryttere med en vis erfaring. Der er lette spor og ture man kan tage, men skal man have fuld valuta for pengene, så kræver det et rimeligt niveau.

Vi fik ikke kørt så meget i bikeparken, men det var simpelthen fordi vores primære fokus var de mere naturlige spor i Bike Kingdom. Det er også helt klart her du får de vildeste oplevelser og flotteste udsigter.

Min konklusion efter 2 dage på mountainbike i Lenzerheide, er helt klart positivt. jeg tør godt sige, at det er ikke sidste gang jeg besøger det område.

Transport til Schweiz

Vi fløj med SwissAir fra København til Zurich, og det kan godt lade sig gøre at få nogle billetter til fornuftige priser. Men et godt alternativ er at tage toget hele vejen. Du kan tage toget hele vejen fra København til Chur og booker man i god tid, så kan du igennem Deutsche Bahn få en billet til ca. kr. 550,-

Du kan enten tage afsted tidlig morgen fra Danmark, og ankomme sent aften, eller som jeg vil anbefale, tage afsted sidst på eftermiddagen, og ankomme næste formiddag. Både tog og bus forbindelser fungerer rigtig godt i Schweiz.

Bike Kingdom App

Vi kan selvfølgelig langt fra nå at se og prøve det hele på 2 dage, men vi fik et rigtig godt indtryk af Bike Kingdom, og de har virkelig noget at byde på. Får du lejlighed til at besøge området, så kan jeg anbefale at downloade deres App, hvor du får en masse information, og kort over alle sporene i området. Det er også muligt at købe liftkort og merchandise via App’en, og har du mod på det, så har indbygget noget gamification, hvor du kan connecte via Strava, lave en clan og erobre regioner.

Læs mere og download App’en her