Vores vurdering af Hans Dampf addix soft

Test score af Hans Dampf addix soft

Funktionalitet: 10

Design: 9

Pris: 8

Total Score: 9 ud af 10

Anmeldt af Kasper Meldgaard Børjesson

Schwalbe været så venlige og sende os et sæt Schwalbe Hans Dampf addix soft 29×2.35 dæk, så vi kunne teste deres nye addix soft compound. Hans Dampf fås også i Speedgrip og i ultra soft compound.

Dækket har høje og grove tætsiddende knopper og en stærk sidevæg og jeg vil nok betegne dækket som et Trail/Enduro dæk. Schwalbe har tidligere fået en del kritik for at deres dæk gik hurtigt i stykker og ikke holdt særlig længe. Da jeg testede Rocket Ron i Addix Speed udgaven var det slet ikke et problem, men Addix soft er en del blødere, så det ville blive spændende at se hvor lang tid de holdt.

Jeg har brugt dækket i testen som både for- og bagdæk. Dækkene var nemme at montere på mine 29mm bredde Ibis carbonfælge med tubeless opsætning og der var absolut ingen læk fra sidevæggen eller andre steder på dækket.

Detaljer

  • Addix Soft Evolution Line Snakeskin TL Easy
  • Pris: Set til 429 kr. hos Cykelpartner
  • 2.35 bred ifølge Schwalbe
  • Målt: 64 mm / 2.51 bred knop til knop på 29mm bred fælg, hvilket er betragtelig mere end Schwalbe lover
  • 850 gram iflg. Schwalbe. Min vægt viste 861 gram og 858 gram for de 2 dæk.
  • Testet med 1.6 bar for og 1.7 bar bag samt tubeless.

På sporet med Hans Dampf addix soft

Jeg var fra start til slut af testen meget imponeret over Schwalbe Hans Dampf dækket. Da jeg pumpede dækket op målte det 2.51 fra knop til knop, derudover var dækket ekstremt voluminøs på mine fælge, hvilket jeg glad for, for jo mere flade der rører underlaget jo bedre. Så længe det ikke går ud over dækkets opbygning så fx. sideknopperne mister deres funktion – det var dog ikke tilfældet.

Jeg har kørt i alt slags vejr med dækket og det stopper bare ikke med at imponere mig. Specielt grebet er helt fantastisk i alle forhold. Rullemodstanden er trods de store knopper og vægten på 850 gram ikke slem, jeg synes faktisk at dækket ruller utrolig godt, selv på asfalt. Beskyttelsen i dækket er svært at bedømme endnu, men jeg har ikke oplevet nogen punkteringer eller cuts indtil videre. Jeg fik faktisk så meget selvtillid af dækket at jeg endte med at styrte på en nedkørsel, da jeg på grund af dækkene kom til at køre lidt over evne. Dæmpningen i dækket føles også rigtig god og blød hvilket gør det dejlig behageligt at køre rockgardens og rodsektioner i høj fart.

Efter at brugt dækket noget tid viser det overhovedet ingen tegn på slid og det er selvom at jeg tit kører asfalt transportstykker ud til sporene. Så det tyder på at Schwalbe har forlænget levetiden for deres dæk, som er det de før i tiden har fået rigtig meget kritik for. Jeg formoder at slitagen vil være endnu mindre på speedgrip udgaven af dækket.

Konklusion

Fantastisk dæk til alle forhold jeg har kørt i fra tørt til vådt/mudret. Specielt grebet i dækket er fantastisk i sving og berms og som bagdæk er der suveræn greb i vådt og mudret vejr og det packer minimalt. Selvom det vejer 850 gram og har grove knopper er rullemodstanden acceptabel.

Prisen for dækket er også acceptabel for et highend dæk af denne type. Alt i alt er det et dæk jeg klart vil anbefale og ville selv overveje at købe selv til vinterhalvåret.

Dækkene er venligst stillet til rådighed af Schwalbe.com