Vores vurdering af GU Chews og Stroopwafel

Test score af GU Chews og Stroopwafel

Funktionalitet: 10

Design: 9

Pris: 8

Total Score: 9 ud af 10

Anmeldt af Lasse Klausen

Vi har tidligere testet gels fra GU og nu er turen kommet til to andre produkter fra samme firma. GU har nemlig også lavet vingummier og vafler, som har næsten de samme egenskaber som gels.

Læs vores test af GU gels her.

GU Chews

GU Chews er sådan set bare vingummier, som er blevet proppet med lidt forskellige ting, som gør dem egnet til cykling mv. De findes i 4 smagsvarianter: Strawberry, Watermelon, Orange og Blueberry. Jeg har testet Orange og Blueberry varianterne.

Vingummierne kommer i en pakke med 2 x 4 vingummier og GU oplyser, at der er tale om 2 portioner. 1 portion med 4 vingummier indeholder bl.a. 80 kcal og 20 g kulhydrat heraf 10 g sukker. Der er altså stort set det samme i 1 portion vingummier, som i de fleste gels.

GU har også tilføjet 40 mg sodium, som hjælper med at opretholde din væskebalance, når du sveder og 400 mg aminosyrer, som bl.a. nedsætter muskeltræthed, modvirker mental træthed og nedsætter restitutionstid. Der er kun koffein i Strawberry varianten.

GU nævner på deres hjemmeside, at fordi vingummierne er “semi-solid” bliver de optaget lidt langsommere i blodet end gels og det tager 10-15 minutter før vingummierne begynder at nå ud i blodet.

Vingummierne sad på række i pakken og den var nem at åbne.

Smagstest

Begge varianterne smagte rigtig godt og jeg kunne sagtens have spist mange flere af dem! De havde en blød konsistens, var nemme at tygge og man kunne godt spise alle fire på én gang, hvis man havde travlt. De var heller ikke klistrede og efterlod intet svineri.

Konklusion

Jeg kan ikke sige noget negativt om GU Chews og de er et godt alternativ til gels eller, hvis man bare gerne vil skifte lidt ud i ens energiprodukter. Jeg synes det var dejligt at holde en pause fra almindelige gels. En pakke med to portioner svarer stort set til to gels og i modsætning til gels sviner de ikke og man får ikke klistrede fingre osv.

Prismæssigt koster de normalt omkring 30 kr. for pakken med 2 portioner. Jeg har dog set dem på tilbud til 20 kr. for en pakke og det er en rigtig god pris!

GU Stroopwafel

Hvad er Stroopwafel så for noget? Navnet kommer fra Holland i det 18 århundrede og ganske enkelt er det to stykker tynd vaffel, som er bundet sammen af sirup i midten. GU har sendt smagsvarianterne: Caramel Coffee, Salty’s Caramel, Wild Berries og Salted Chocolate. De vejer 32 g og indeholder imellem 140 og 150 kcal, 21 g kulhydrat heraf 10 g sukker og 1 g protein. De har også tilføjet imellem 75 og 150 mg sodium, som hjælper med at opretholde din væskebalance, når du sveder og 450 mg aminosyrer, som bl.a. nedsætter muskeltræthed, modvirker mental træthed og nedsætter restitutionstid. Indholdet af sodium er lidt højere i “Salted” varianterne. Caramel Coffee og Wild Berries har desuden 20 mg koffein.

Smagstest

De smager simpelthen fantastisk! Vaflerne er sprøde, men alligevel tilpas bløde, når man sætter tænderne i dem og de krummer derfor ikke. Alle varianterne smager godt og de slår alle energibarer, som jeg har prøvet med flere længder!

Konklusion

Nu skal det ikke være en gentagelse af Chews anmeldelsen, men jeg kan heller ikke sige noget negativt om Stroopwafel. De smager meget bedre end nogen anden energibar, som jeg har prøvet. Den lette og luftige konsistens gør, at de hurtigt bliver spist før eller under turen og de føles ikke tunge i maven. Hvis man er træt af energibarer er det bare med at få dem købt.

GU Chews og Stroopwafel er venligst stillet til rådighed af Gaia Sport.