Vi har modtaget et nyt energipulver til at blande i drikkedunken når du skal afsted på din MTB. Pulveret hedder "Pre-Race" og kommer fra danske Diamond Dust. Læs vores test at produktet herunder, så du kan vurdere om du også skal have købt diamant pulver til benene.


Vores vurdering af Diamond Dust Pre-Race

Test score af Diamond Dust Pre-Race

Funktionalitet: 9

Design: 8

Pris: 9

Total Score: 8.7 ud af 10

Anmeldt af Jesper Hedegaard Grønlykke

OBS: Det ser ud til at Diamond Dust har valgt at lukke ned for deres aktiviteter. Links i artiklen er derfor fjernet, da de ikke virkede mere.

Der findes mange firmaer som producere energiprodukter til sportsverdenen, vi har nu modtaget et nyt energipulver fra danske Diamond Dust der hedder Pre-Race til test.

Diamond Dust

Diamond Dust er et nyt dansk firma med base i Aarhus. Firmaet er forholdsvist nystartet og de producere tilskud til konditionstræning. Til dato har firmaet kun lanceret produktet Pre-race, men de håber at lancere flere produkter i fremtiden. Firmaet har kontakt til Aarhus Universitet og Erhvervsakademiet Aarhus.

Pre-Race

Indholdet i Diamond Dust Pre-Race består af en unik sammensætning af Koffein, L-citrullin, Beta-alanin, Ketoner, Ginkgo Biloba, C-vitamin, og Elektrolytter. Alle blandingsforhold er holdt hemmelige for at beskytte produktet. Men Diamond Dust oplyser dog at der ikke er mere end 100 mg koffein pr. måleske – til sammenligning er der ca. 85 mg koffein i en kop kaffe, og der må maksimalt være 32 mg koffein pr. dl energidrik (f.eks. RedBull).

  • Koffein – virker opkvikkende på de fleste.
  • L-citrullin – omdannes til L-arginin i kroppen som derefter bliver til nitrogenoxid (NO). NO virker i kroppen afslappende på muskulaturen omkring vores blodårer, dette medfører at blodet bedre kan passere gennem blodkarrene og giver de arbejdende muskler bedre blodtilførsel. Det øgede blod flow giver øget udholdenhed.
  • Beta-alanin – den begrænsende faktor i dannelsen af Carnosin, der virker som en pH-buffer i musklerne og neutraliserer mælkesyrer der bliver produceret under træning.
  • Ketoner – kan være med til at nedbryde fedt, og dermed tilføre kroppen ekstra energi igennem det nedbrudte fedt.
  • Ginkgo Biloba – får blodkarrene til at udvide sig og øger blodgennemstrømningen ud til musklerne.
  • C-vitamin – medvirker f.eks som hjælpestof for flere enzymer, der er involveret i dannelse af collagen (protein i bindevæv), karnitin og neurotransmittere (signalstoffer).
  • Elektrolytter – Elektrolytterne har indflydelse på væske optagelighed og væskebalance i kroppen.

Kilde: www.diamond-dust.dk

Læs evt. vores artikel om væske før, under og efter træning her.

Test af Pre-race

Vi har haft mulighed for at teste produktet over en længere periode og det er ret vigtigt for vi har jo alle mere eller mindre gode ben alt efter dagsformen. Når man bruger Pre-race skal det doseres i forhold til din vægt. Jeg blev anbefalet at bruge 2-3 skefulde i en drikkeflaske. Pulveret blandes i vand og indtages 20-30 minutter inden træning eller konkurrence ved f.eks cykling, løb eller andet cardio.

Du får altså mest ud af at drikke væsken inden du springer på cyklen, men det fungere også rigtigt fint at have Pre-race med på turen. Når du er afsted, så prøv at tilpasse væskeindtaget så du drikker et par mundfulde hver 15. minut, så har kroppen nemmest ved at optage og omsætte væske og energien.

Om du er til sjov på sporet eller er ude at jagte Strava KOM, så er det altid godt at have maximal energi til rådighed. Vi har naturligvis testet produktet både på hyggeture i skoven og når du virkeligt træder igennem på pedalerne, og det er som om at overskuddet er størrer når du drikker Diamond Dust.

Det er svært at kvantificere, hvor meget forskel der er på at køre uden og med Diamond Dust i drikkedunken, men hver gang det har været drysset i drikkedunken, har der været en følelse af, der hele tiden er mere krudt i benene.

Vurdering

Diamond Dust Pre-race kommer i en koncentreret form. Det er derfor meget små mængder af blandingen der skal tilføres vandet i drikkedunken. Den koncentrerede dosis gør også, at du slipper for at have en stor bøtte med energipulver stående i skabet, men i stedet kan nøjes med en bøtte der ikke er større end den kan været i en håndfuld.

Pre-race kommer kun i en smags variant og det er lidt svært at beskrive hvordan den smager. Den har en lidt syntetisk smag som en “sports” saftevand, men den bliver på ingen måder kvalm at drikke.

Den reelle effekt af Diamond Dust Pre-race er, som tidligere beskrevet, svær at kvantificere, men det er som om de har fået fremstillet et energiprodukt der virker som lovet – mere energi og overskud på sporet.

Diamond Dust Pre-race kan bestemt anbefales, så hvis du er på jagt efter et nyt energipulver til drikkedunken, så prøv Pre-race.

Pris

En dåse med 200 gram Diamond Dust Pre-race koster 199,- kr, dertil kommer fragt. Produktet kan indtil videre kun købes hos producenten.

Disclaimer

Denne anmeldelse er ikke sponsoreret, men vi har fået stillet produktet gratis til rådighed for test og anmeldelse. Diamond Dust har ikke haft indflydelse på anmeldelsen eller vurderingen. Tak til Diamond Dust for at stille produktet til rådighed.