GripGrab har lanceret en ny strømpe “Waterproof Merino Thermal Socks” som lover tørre og varme fødder - MTBX har testet strømperne og du kan læse om vores oplevelser her.


Vores vurdering af GripGrab Waterproof Merino Thermal Socks

Test score af GripGrab Waterproof Merino Thermal Socks

Funktionalitet: 9

Design: 9

Pris: 7

Total Score: 8.3 ud af 10

Anmeldt af Jesper Hedegaard Grønlykke

Her i vintermånederne er Danmark våd og kold, og det betyder også at mountainbike sporene mere eller mindre står under vand. Noget af det der kan afholde de fleste fra at fortsætte en mountainbiketur, er hvis man har fået våde og kolde fødder. Det problem har GripGrab måske lavet løsningen til, nemlig deres “Waterproof Merino Thermal Socks”.

Sådan har vi testet

  • Det første vi gjorde da strømperne ankom, var at teste dem i en spand vand.
  • På en regnvåd og kold dag blev strømperne testet ved en temperatur på 2-3 grader.
  • Testet i en vinterstøvle mens temperaturene var omkring frysepunktet.

Sådan klarede de sig

Første test var at have strømperne i en spand vand. Er de virkeligt vandtætte? Og ja, det må vi erkende. Der slap ikke så meget som en dråbe vand igennem stoffet ind til fødderne. Virkelig imponerende, og nu var forventningerne skruet ekstra op.

Næste test var en tur på cyklen i et par almindelig cykelsko. Temperaturen var omkring 2-3 grader, og det var vådt og blæsende og her var ingen tegn på kolde fødder. Strømperne er ikke bare vandtætte, de er også vindtætte og varme. Så igen bestod strømperne testen, da der var varme og tørre fødder på hele turen, også selvom cykelskoene var gennemblødte.

Sidste test i denne omgang var i et par vinterstøvler og en temperatur tæt på frysepunktet. Igen en behagelig strømpe, og stadig ingen tegn på kolde fødder.

Materialer og udformning

Strømperne består af en udvendig del af 80% Polyamide og 20% Elastane som øger holdbarheden af strømpen, mens de indvendige materialer består af 45% Merino, 45% Acrylic og 10% Elastane. Strømpen har derimellem en vandtæt membran lavet af Polyurethane. Der er altså alt i alt tale om en meget kompleks strømpe.

Strømpen er designet med svangstøtte, en ekstra polstret sål og nylon forstærkning på hæl og tå. Når du stikker foden i strømpen, føles det næsten som at tage en dejlig lun handske på. Der er rigtigt god pasform og på trods af de forskellige lag stof er strømpen ikke tykkere end at du kan bruge den i de cykelsko du plejer at bruge.

Vask

GripGrab Waterproof Merino Thermal strømperne bør kun vaskes ved 30 grader (de er jo lavet af Merino uld) og GripGrab anbefaler at de bliver vasket med sportsvaskemiddel.

Pris og kvalitet

De tre danske brødre Kristian, Bjørn og Martin Krøyer ejer firmaet GripGrab og de har siden år 2001 produceret kvalitets handsker, tøj og accessories til cykling og løb. Kvaliteten kommer tydeligt til udtryk ned i hvert produkt de udvikler, og du kan derfor forvente kvalitet og funktionalitet af højeste klasse fra GripGrab. Som ved så mange andre kvalitets produkter er prisen også høj, men har får du et produkt der er udviklet af cykelryttere til cykelryttere, hvor fokus har været på kvalitet.

GripGrab Waterproof Merino Thermal strømperne kan blandt andet købes direkte hos producenten til cirka 370 kr.
https://www.gripgrab.com/collections/merino-wool-socks/products/waterproof-merino-thermal-sock

Konklusion

  • GripGrab Waterproof Merino Thermal strømper er gode til det kolde vinterhalvår.
  • Strømperne er vandtætte, også efter gentagne gange vask.
  • Strømperne er vindtætte.
  • Danske udviklede kvalitets strømper, med god pasform.
  • Relativ høj pris, men alle pengene værd.
Photo by Martin Paldan | GripGrab