Test: Dirtlej mountainbike shorts
Vores vurdering af Dirtlej trailscout
Funktionalitet: 8
Design: 9
Pris: 7
Total Score: 8 ud af 10
Anmeldt af Lars BachmannDet er måske de færreste danskere der kender navnet Dirtlej? Jeg kendte dem heller ikke før vi fik muligheden for at teste et beskyttelsessæt fra netop Dirtlej. Hvis du ikke har hørt om Dirtlej før, så er det nok fordi det er et forholdsvis nyt mærke, som kun har ca. 3 år på bagen. Som så mange andre succes historier, startede det med et behov og en god ide. Lena og Jan var trætte af at deres mountainbikes altid fik skrammer og ridser når de skulle transporteres, og efter lang tid med udvikling, og feedback fra venner og bekendte, kom Dirtlej Protection på markedet.
Senere har det udviklet sig til også at være en tøjkollektion med fokus på kvalitet og lang holdbarhed. En af deres mest kendte produkter er deres dirtsuit, som er en heldragt, der fås i 4 variationer (Læs mere på www.dirtlej.com/clothing). Vi har hen over sommeren testet deres mountainbike shorts som de kalder Trailscout. Trailscout fås i 3 modeller, men både i en herre og dame model, så faktisk er det hele 6 varianter.
Ud af de 6 varianter, har vi testet 2 herre modeller, som er Trailscout Waterproof men og Trailscout half&half men. Baggrunden for at det netop er de 2 modeller, er at en klassisk baggyshorts til sommerbrug, ikke i sig selv er nyskabende, og med den sommer vi havde udsigt til, så gav en half&half meget god mening. Waterproof modellen var nøje udvalgt, da en del at testen skulle foregå i Harzen og Wagrain, hvor der var mulighed for våde og mudderet spor.
Trailscout half&half men
Lad os starte med half&half. Navnet leder måske tanken hen på en hyggelig aften, på engelsk pub, men i dette tilfælde er det sammensætningen af materialet der hentydes til. Denne model er nemlig lavet i et vandtæt materiale på bagsiden, og et strækbart og luftigt materiale på oversiden. Materialet på oversiden er 94% Polyester og 6% Spandex, hvilket giver et behageligt og fleksibelt stof. Denne model er designet til at være vandtæt på bagsiden, og åndbar på oversiden. Det gør denne model til et godt valg, de dage hvor underlaget er vådt og fugtigt, men hvor det trods alt ikke regner oppe fra.
Trailscout waterproof men
Dette er deres vandtætte model, som jeg har været glad for på de våde dage ude på sporene. Det er en vandtæt baggy shorts, med samme facon og funktioner som ovenstående model. ingen af modellerne har indbygget pude, så ønsker man dette, skal man altså have et par indershorts, eller almindelige cykelbukser på inden under. Det er bare en rar fornemmelse at kan trille ud på sporet, velvidende at det er vådt, og så stadig føle sig tør når man er kommer retur.
Generelt
Hvis vi tager det visuelle først, så er det selvfølgelig altid en smagssag, men jeg synes det er nogle utrolig flotte shorts. De blå farver, kombineret med det orange logo og gule lynlåse ser bare lækkert ud. En lækker detalje er er de skrå lommer på forsiden, som er ret dybe, og nemt indeholder et par handsker eller mobiltelefon. Netop detaljen med den skrå lomme, gør at lynlåsen er nemt at trække både ned eller op, med en hånd mens man cykler.
Bukserne har en høj talje, som gør at de dækker godt op i ryggen når man sidder på cyklen. Begge de testede modeller knappes med 2 trykknapper, og kan spændes til med den indbyggede elastik som indstilles med velcro. Bukserne er utrolig behagelige at have på, og man har ikke travlt med at få dem af efter endt tur.
Dirtlej shorts kan vaskes ved 30 grader, og begge shorts er i testperioden vasket 10 gange, og har ikke mistet hverken farve eller facon. Specielt de vandtætte shorts virker lidt stive og kraftige i materialet, hvilket man lige skal vænne sig til. Prisen er i den dyre ende, men ud fra vores erfaring, så får man også nogle solide kvalitets shorts.
Størrelse og pasform
Jeg har testet dem i en størrelse XL, og jeg er 185 cm og lige på den gode side af 100kg. Jeg må indrømme at jeg var spændt på om jeg kunne passe dem, men Dirtlej er modsat de fleste andre mærker inden for cykeltøj, ret store i størrelserne. havde jeg fået dem et 1/2 nummer mindre, havde faktisk ikke gjort noget. Bukserne er meget baggy, så der er ingen ting der strammer nogen steder.
På dirtlej,.com er der på produkterne et skema med størrelsesguide, hvor der er angivet livvidde, hofte og benlængde i cm for hver størrelse. Så med disse mål, er det nemt at finde den rette størrelse shorts.
Pris
Trailscout modellerne fra Dirtlej er ikke billige entry level shorts, men omvendt, så får man et par lækre kvalitets shorts. Dog har prisen trukket lidt ned i den samlede score, da der findes andre shorts på markedet, som er på samme kvalitets niveau, men 10-20% billigere.
Trailscout half&half men: 110 euro (ca. 820 kr.)
Trailscout waterproof men: 125 euro (ca. 930 kr.)
Produkterne i denne test er venligst stillet til rådighed af dirtlej.com
Det ser lækkert ud!
Hvordan er pasformen og størrelser i forhold til andre mærker?
(Ud over at de dækker godt på ryggen)
Godt spørgsmål. Christoffer.
Det er faktisk store i størrelserne i forhold til at det er cykeltøj. Jeg har testet dem i en str. XL, og det er faktisk lige en tand til den store side. Så jeg vil sige at de er lavet til sådan nogen som mig, der ikke er åleslank 🙂
Jeg opdatere lige artiklen med info om størrelse og pasform, da det jo selvfølgelig er ret relevant.
Tak for svaret Lars.
Det lyder til, at de også kunne passe på mig 😉