Vores vurdering af 1x11 med 11-46 kasette og 34 tands foran

Test score af 1x11 med 11-46 kasette og 34 tands foran

Funktionalitet: 9

Design: 8

Pris: 7

Total Score: 8 ud af 10

Anmeldt af Jerry Mikula

I denne artikel vil jeg beskrive hvordan jeg har opgraderet til 1×11 med 11-46 kasette og 34 tands foran. Dette er en opgradering som er valgt ud fra erfaring med mine tidligere test af Sunrace 11-42 / 10 speed kassette (Fatbike) og 10-42 gx 1×11 speed gruppe (Specialized).

Går du selv med tanker om at opgradere dit gear setup til noget andet, så er her lidt inspiration til et setup, som jeg selv er blevet rigtig godt tilfreds med. Her kommer en forklaring på hvordan du bedst og nemmest, selv monterer det hele. Dog har jeg valgt at få indstillet og justeret mine gear og få korte kæden af hos min lokale cykelsmed. Denne opsætning med har jeg valgt efter lang tids overvejelse, da jeg ønskede at prøve en anderledes gear opsætning, som jeg har givet kælenavnet “Dværg Ørnen”

Min cykel er født med 2×10 speed gearopsætning fra Shimano Deore og Race Face kranksæt med et krydsmål på ø104mm. Den er tidligere opgraderet med Sunrace 10 speed 11-42 kassette og goatlink fra Wolftooth.

Valget blev:

  • Shimano SLX bagskifter RD-M7000 GS Shadow+ medium cage (den nye forbedret udgave med en stærkere fjeder).
  • Shimano XT SL-M8000-R Trigger (clamp)
  • Sunrace 11-46 kassette
  • Asoluteblack 34 oval (krydsmål ø104mm)
  • Sram X1 118 leds kæde

Jeg monterede min Absolutblack klinge på det originale kranksæt. Husk at måle din klinge fra midt af bolt hul til midt af bolt hul, tværs over også kaldt krydsmål. Ø104mm for mit vedkommende.

Bagskifter og trigger er ikke det store problem at montere og gør det i den rækkefølge som du afmonterer det gamle system på, og før wiren gennem yderkablet (wiren medfølger ved køb af trigger).

Sunrace 11 speed ( 11-46 T ) passer på alle 10 speed kassettehus/Body også kaldt Driver.

Sram X1 kæde er mit bedste forslag til 1×11 speed, da den er mere fleksibel i sidevejs bevægelserne og dermed giver et bedre gearskifte, men jeg kan også anbefale FSA Team Issue 11 speed kæde.

Med rette kassetteværktøj er det hurtig om nemt og det koster ikke ret meget. Det eneste du skal bruge er en aftrækker til pedalarm/krankarm, aftrækker til kassetten, samt en frikransholder med kæde.

Valget af denne opsætning er som sagt baseret på tidligere test af Sunrace 10 speed, med 11-42 og 32 T standard klinge for, som jeg har været utrolig glad for at køre med. Hele opsætning/gearingen er super til både opkørslerne på sporet og til høj hastighed på transport stykkerne.

En godt og billig opgradering som løb op i ca. 2000 kr. plus montering. Jeg har givet 100 kr hos min lokale cykelbutik for at få kortet kæden af og indstillet gearet. Et lille minus er at jeg helst ville have haft en Shimano SLX-M7000-R 1×11 speed trigger men der var desværre 9 ugers leveringstid. Jeg er Sram mand, men er virkelig overrasket over hvor godt det kører og skiftet er mere præcis end jeg har oplevet før med Shimano.