Har på min ene mountainbike kørt med One Up (1 x 10 speed) systemet i en god tid nu, og synes det er en okay løsning.

One Up er når man skifter 14 og 15 tands tandhjul ud med et 16 tands i og ligger et 42 tands tandhjul bagerst på din kassette.

Da jeg så at der nu var mulighed, for at købe en komplet 11 x 42 kassette, måtte jeg bare prøve om det vil være mere præcis. SunRace kassetten ligger til en fornuftig pris af 499 kr. hos Allbike.dk og prisen er med til at gøre det sjovt at prøve kræfter med 11 x 42.

Som sagt, så gjort og jeg kontaktede Torben fra Allbike.dk hvor jeg også havde købt mit tidligere One Up system. Vi fik en lang snak, fordi jeg havde læst mig frem til at jeg skulle skifte Rad Cage armen ud på min nuværende Shimano Shadow bagskifter. Det var ikke nødvendig med den løsning Torben kom med.

allbike-5Dog anbefalede Torben at jeg til købte et WolfTooth Goatlink, som er den hurtigste og lidt billigere måde at forbedre gearskiftet på (Link). Både SunRace og Goatlink er utrolig nem at montere og med lidt justering af gear så er du hurtig kørende igen.

Personlig syndes jeg, at med den nye kassette fra Sun Race er mit gear mere præsis med 11 – 13 – 15 – 18 – 21 – 24 – 28 – 32 – 36 – 42 tænder/klinger.

Jeg valgte at køre til Hvorup MTB spor og køre 2 omgange. En fantastisk fornemmelse når det hele går op i en højre enhed. Hele 27 medaljer på Strava, hvor de 6 af dem er PR. Ja, så ved jeg godt at der vil være nogen som vil komme med en lille sjov kommentar til mine PR, men SunRace kassetten og WolfTooth Goatlink er monteret på min Fatbike, som ikke er en af de hurtigste cykler i min samling.

Er meget tilfreds med både kassetten og wolftooth. Jeg vil bestemt give 10 ud af 10 mulige point.

Tak til Allbike.dk for at være med til at give grundig vejledning til valg af tilbehør, som endda var noget billigere end det nævnte Rad Cage system.