Ride Concepts er et forholdsvist nyt brand på mountainbike himlen. De kommer ud af mountainbikemiljøet, og producerer sko udelukkende til mountainbiking. Vi har de sidste måneder kørt med deres populære Hellion sko til flade pedaler, der er god komfort, de sidder godt på foden og så giver sålen godt greb i pedalen.


Vores vurdering af Ride Concepts Men's Hellion

Test score af Ride Concepts Men's Hellion

Funktionalitet: 9

Design: 9

Pris: 9

Total Score: 9 ud af 10

Anmeldt af Jónas Thor Björnsson

Ride Concepts eller bare RC er et forholdvist nyt mountainbike brand. De laver sko til det de kalder “agressive riding”. I deres forståelse er det sko til den aggressive rytter, om det så er XC, Enduro eller downhill betyder ikke så meget for dem. Men deres sko er alt andet end de aerodynamiske XC sko. RC kommer ud af enduro og downhill verdenen, og det bærer der sko også præg af.

Vi har testet deres populære Ride Concepts Men’s Hellion model, som er skabt til de flade pedaler.

Første indtryk

RC Hellion ligner ved første øjekast en sko man kunne tage på i skateparken. De har sneakers looket. Kigger man nærmere på dem, så ser man hvordan skoen har ekstra beskyttelse i snuden, det karakteristiske RC logo i grønt, og så en lav hælkappe. Skoen er bygget solidt bygget, med god foring på oversiden. Ydersålen er i god gummi, der er hård nok til at give god holdbarhed, og blød nok til at give godt greb. RC kalder det DST 6.0 HIGH GRIP. Tungen på skoen, eller den der flap der ligger mellem snørrebånd og vristen, er lavet i et materiale der holder vand ude, men samtidig giver åndbarhed.

Skoen testes i en størrelse 44 og vejer ca. 430 gram pr. styk.

RC – Ride Concepts lidt futuristiske logo.

Skoens opbygning

RC har opbygget skoen til aggressiv mountainbiking, hvor man ikke skal tænke på hvad skoen udsættes for. Tåkappen er hård, med beskyttende gummi på yderdelen. Dette giver god beskyttelse af tær, når man flyver gennem sporet, og til tider kan ramme en rod eller måske en sten eller klippe. Det samme materiale og opbygning ses omkring hælen.

Hælen er godt beskyttet, men lav.

Ydersålen er af det materiale der hedder Rubber Kinetics. Sålen i sig selv er forholdsvis stiv, og i selve indersålen er der små områder med D3O indlæg for optimal beskyttelse. Rundt i kraven på skoen, er der indlæg, der hjælper hælen med at komme og blive på plads.

Indersålen – med de karakteristiske orange D3O indlæg.

Skoen strammes med snørrebånd, og ikke de nye smarte justeringsspænder som f.eks. BOA. Det kan få nogle vil måske kigge på en anden sko, som har disse spænder. Men at sætte snørrebånd i skoen, har RC ikke gjort for at gøre den billigere, men faktisk for at skoen sidder bedre fast på foden. Når man har snørret skoen, er der en lille elastik på tungen. Her kan man sætte snørrebåndene ind under, så de ikke flagrer rundt. Snørrebånd løsner sig ikke så nemt ved kontakt med grene eller klipper som f.eks. en BOA spænde gør. Samtidig kan du altid binde skoen, men ikke altid stramme med BOA spændet efter et styrt.

En lille elastik holder snørebåndet fast under kørsel.

Indtryk fra sporet

Ride Concepts Hellion er en bred sko, og har du en bred fod, så vil denne sko passe godt til dem. Derudover er der ingen syninger eller samlinger på ydersiden af foden, og der er derfor ikke noget der kan genere.

Snuden er godt polstret.

Sålen sidder godt på den flade pedal. Med de pins der sidder på pedalen, som var Shimanos XT m8040, opnår man et rigtig godt greb mellem sål og pedal. Stivheden i sålen er rigtig god, og flere andre giver os ret i, at det er nogle af de stiveste flats sko de har prøvet. Sammen med sålens D3O indlæg i forfoden og under hælen, opnås rigtig god støtte, når man smider cyklen gennem et berm, eller ned af et drop, hvor man har behov for at lægge vægten ned i hælen.

Sålen har godt greb, og en smule stiv.

Skoen giver stor komfort, da den massive, men stadig bløde krave, holder hælen nede og foden på plads. Der er ikke noget værre end, når man har pedalen i bund, gennem en stor vandpyt, og vandet der skyller op på skoen, bryder igennem, og får sokkerne gjort gennemblødte. En situation de fleste nok har oplevet. RC lover, at Hellion med dets “Defense system for wet day”, altså et materiale der også når det er vådt, holder foden forholdsvis tør. Når man cruiser på sporet og rammer de vandpytter, så går vandet faktisk ikke igennem selve skoen, hvilket er ret behageligt.

Indersålen med D3O.

Skal du have en hellion på dine fødder

Skal du til at starte med flats, så er Ride Concepts Men’s Hellion en rigtig god start. Det er en stiv sko, som man stadig kan gå i. Sålen har en rigtig godt greb i pedalen, og med den gode komfort der kommer fra skoens form, er RC Hellion helt klart skoen man skal starte i, men også god til den øvede rytter.

Læs også: Anmeldelse af Crankbrothers Stamp Flat sko

Foden er i god behold nede i skoen, da hæl og tær er pakket godt ind. Samtidig giver skoens materiale god beskyttelse. Sammenligner man med andre sko til flade pedaler, såsom Crankbrothers eller FiveTen, så er denne sko lige lidt stivere i sålen. Derudover er sålen lidt mere massiv, som alt i alt giver god støtte og balance på sporet.

Er du til en sko med god beskyttelse af foden, en stivere sål med godt greb lavet i en holdbart materiale, så prøv Ride Concepts Hellion. Det er en sko der kan anbefales at prøve, når du skal vælge sko til de flade pedaler næste gang.

Tak til 222Cycles for at stille skoene til rådighed for en test.