Crankbrothers - som er grundlagt af Carl Winefornder og danskeren Frank Hermansen (Carl + Frank = CRANK) - er kommet med en verdensnyhed. Ni nye par sko, som passer til deres populære pedaler. Serien indeholder både klik- og flade sko. Jeg anmelder her de flade sko, Crankbrothers Stamp. Skoen er i kategori med Fiveten Freeride, så bruger du denne sko, så læs med her for et alternativ.


Vores vurdering af Crankbrothers Stamp Flat sko

Test score af Crankbrothers Stamp Flat sko

Funktionalitet: 5

Design: 10

Pris: 7

Total Score: 7.3 ud af 10

Anmeldt af Sandra Bohn

Crankbrothers, som er kendt for at gennemtænke deres produkter til mindste detalje, har indtil nu været særligt kendt for deres pedaler. Eggbeater klikpedalen, som skulle forhindre mudder problemer i klampen og den flade Stamp pedal, som jeg med egne fødder har erfaret giver særligt godt greb. Derfor var jeg også meget spændt på deres nye sko kollektion, som er udviklet til at passe til deres populære pedaler.

Crankbrothers har udviklet klikskoen Mallet, som passer til Mallet pedalen, Mallet E klikskoen som passer til Mallet E pedalen og Stamp skoen, som – ja, du gættede rigtigt- passer til den flade Stamp pedal. Alle 3 sko fås med almindeligt snørebånd (Lace), sørebånd og velcroluk (Speed Lace) eller snøreskrue (BOA). Da jeg kører i flade pedaler har jeg anmeldt Stamp skoen med almindelige snørebånd.

Design

Crankbrothers har med designet ramt et afslappet, rent og stilfuldt udseende med Stamp skoen. Jeg kunne sagtens bruge disse sko som hverdags sko, til arbejde eller gåture. Især fordi de også er ekstremt lette og behagelige at have på. Det er klart en fordel, hvis man går op og ned af sporet, som jeg gør en del ved sektions træning.

Materialerne er robuste og selv efter en ekstrem muddertur var det blot at tørre skoen af og så var den pæn igen. På den vådeste dag i 2020 klarede den ikke at holde min fod tør (men det krævede vist også en særdeles effektiv gummirøjs lige på den dag). På almindelige let våde dage præsterer den en næsten tør fod.

Pasform

Skoen passer min fod som hånd i handske. Omend den slags er individuelt, er mit gæt er at de fleste vil finde dem rare at have på.

Desuden passer skoen også til smalle fødder. Min smalle fod giver ofte problemer, når jeg strammer snørebåndet langt nok ind så skoen sidder til. Det giver næsten altid en fold i ‘flappen’ (pløsen), som nager min fod. Dette har Crankbrothers løst formidabelt med et indvendigt placeret snørebånd, som giver skoen mulighed for at være både bred og smal. Smart!

Detaljer

Udover justerbarheden i bredden er snørebåndende ekstra stærke og kommer ikke til at knække lige foreløbig. Er de for lange, så gemmes de væk i en lille elastisk pose på ‘flappen’ (pløsen), så de ikke filtres ind i tandhjulet. Og ja, det er faktisk sket for mig flere gange, fordi jeg er nødt til at stramme mine sko langt ind, hvilket giver lange overskuds javertusser.

Stivhed

Denne sko er i den blødere ende og sammenlignes nok bedst med Fiveten Freeride. Sålen er ligeledes til den tynde side, hvilket gør følingen med pedalen virkelig god.
Jeg er vant til at bruge en relativt stiv sko, så skoen er for blød til min smag og jeg så gerne at Crankbrothers tilføjede en stivere version til kollektionen.

Greb

Så kommer det helt store spørgsmål, i hvert fald i min optik. Greb. Greb er det allervigtigste for mig, fordi det afgør, hvor god kontrol jeg har over cyklen. Balance og styring sker primært via pedalerne og har jeg ikke god kontakt til dem, så er fanden løs i Laksegade. Crankbrothers har stadig noget at arbejde på her. Selvom jeg har (og knuselsker!) Crankbrothers Stamp pedaler, taber jeg alt for tit pedalen med denne sko og næsten hver gang underlaget bliver rigtigt ujævnt. På et spor uden ujævnheder virker skoene fortrinligt. En tur i Silkeborgs Vesterskov var virkelig fin, men kan du ligesom jeg lide rødder, hop og drop, ville jeg kigge efter en anden sko.

Alt i alt

Crankbrothers er, som altid, nået i mål med topkarakter på design, pasform og detaljer. Desværre giver sålen ikke så meget greb, som jeg ønsker mig, men får de rettet op på den del, ville en stivere version af denne sko være min nye yndlings sko.

Læs mere på www.crankbrothers.com/products/stamp-lace